לוסטרל ?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוסטרל ?
    חולה OCD
    20/04/2015

שלום רב ד"ר, כבר כתבתי פה בעבר. אני סובל מתסמונת אספרגר + OCD מחשבתי קשה עם חרדה חריפה. בשנתיים האחרונות עד לפני חודש וחצי הייתי לוקח ויפאקס 225 מ"ג, בונסרין 45 מ"ג, לוריבן 2 מ"ג. כיוון שזה לא עזר כמו שצריך (אם בכלל עזר), הרופאה החליטה להחליף את הויפאקס בלוסטרל. תוך כ-3 שבועות הפסקתי ויפאקס בהדרגה ובמקביל העליתי מינון לוסטרל, וכבר שבוע וחצי שאני לוקח 200 מ"ג לוסטרל. לצערי רמת החרדה והמחשבות האובססיביות החמירה מאוד בתקופה האחרונה וכבר כמה ימים שכל היום שלי הוא חרדה אחת גדולה וחריפה. התור שלי לרופאה הוא רק עוד חודש ואם המצב יהיה בלתי נסבל איני יודע מה לעשות. הייתי רוצה לשאול אותך כמה שאלות שאולי יעזרו לי. 1) האם יתכן שהעליה בחרדה היא בגלל הלוסטרל ? או שפשוט הלוסטרל לא משפיע עלי ולכן החרדה ? 2) האם יכול להיות שצריך עוד זמן כדי שלוסטרל יתחיל לעבוד ? אם כן כמה זמן, אם אני לוקח לוסטרל כבר חודש וחצי, מתוכם שבוע וחצי 200 מ"ג ? 3) ראיתי בתגובות שלך שאת ממליצה לטפל ב-OCD בפרוזק במינון גבוה. האם גם במקרה שלי זה יכול להיות הפתרון ? חשוב לציין שבעבר אמא שלי קיבלה פרוזק לדיכאון וחרדה, אבל לא עזר לה בכלל. 4) כבר ניסו לתת לי בעבר ציפרמיל (60 מ"ג כשעוד היה מותר לתת את המינון הזה), ויפאקס (225-300 מ"ג), אנפרניל (כדור אחד של 75 מ"ג גרם תופעות לוואי כל כך קשות שלא הייתי מסוגל להמשיך, עד היום אני מזדעזע רק מלחשוב על התרופה הזאת), ניסו גם לשלב נוגדי פסיכוזה במינון נמוך (זיפרקסה, סרקוול, גאודון, אינווגה, נוזינן, מודאל, אביליפיי), וכולם לא הרגיעו אותי אפילו קצת אבל גרמו תופעות לוואי קשות מנשוא. מה עוד אפשר לנסות ??? תודה רבה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל ?

הוספת תגובה

• חומר למחשבה

רונן
    20/04/2015

נתחיל בזה שלא מפסיקים מינון של 225 ובמיוחד של ויפאקס בשלושה שבועות!!!! אולי מינון של 25 בשלושה שבועות וכל ירידה במינון של 25 כל שלושה שבועות עד להפסקה מוחלטת ההפסקה צריכה להיות מדורגת וארוכה ההפסקה המהירה יחסית שלך גרמה לך ללא ספק לתסמינים שאתה חווה. הלוסטרל יעזור לך אם בכלל רק לאחר לפחות 4 שבועות אז תהיה סובלני. ניתן להיעזר בקלונקס חצי כדור 3 ימים ואז להעלות לכדור אחד לתקופה של שבוע שבועיים או יותר עד להקלה ותחילת ההשפעה של הלוסטרל ואז כמובן לרדת בהדרגה מהקלונקס לגמריי.בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרונן

חולה OCD
    20/04/2015

תודה על תגובתך
    1) מה שכתבת זה נכון אבל הרופאה אמרה לי שאני כן צריך להפסיק את הויפאקס תוך שלושה שבועות וכל הבעיה בהפסקה מהירה זה כשמפסיקים תרופה לגמרי, אבל כאן היא נותנת לי תרופה אחרת במקום ולכן אין בעיה לרדת מהר. אני לא יודע האם היא צודקת או לא אבל אני בדרך כלל אמור לסמוך על הרופא המטפל. ואם לא - אז למי אני אמור לפנות במצב כזה ???
    2) החרדה הקשה שאני סובל ממנה כעת התחילה רק כחודש אחרי הפסקה מוחלטת הויפאקס. אם זה בגלל הויפאקס - זה לא היה אמור להתחיל מיד ודווקא להיחלש בהדרגה ?
    3) אני לוקח את הלוסטרל כבר יותר מ-4 שבועות, מתוכם אני חושב שהתחלתי לקחת 150 מ"ג כבר כמעט לפני חודש, ובשבוע וחצי האחרונים 200 מ"ג. האם לא הגיע הזמן שהתרופה כבר אמורה להתחיל להשפיע ?
    4) קלונקס לצערי לא משפיע עלי. אני לוקח לוריבן אבל גם הוא משפיע מעט מאוד.
    הכי גרוע שאין רופא שאני יכול להתייעץ איתו כרגע חוץ מאשר באיטנרנט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    20/04/2015

שלום רב.

אינני רופא.

קודם כל, אני מזדהה עם ההרגשה שלך. אני שמח שאתה מתמודד עם הקשיים ואינך מרים ידיים. אני מאחל לך הצלחה בהתמודדות.

הרופאים של הפורום תמימי דעים על כך שלא מומלץ לבסס את הטיפול רק על תרופות, וצריך לטפל גם במרכיבים הפסיכולוגיים של הבעייה. פשוט לא כתבת שום דבר מעבר לטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפולים פסיכולוגיים

חולה OCD
    20/04/2015

שלום,
    לצערי לא הייתי מגדיר את עצמי כמתמודד עם הקשיים. עם עוצמת הסבל והחרדה שבאו אחרי שכתבתי את ההודעה הראשונה אני לא בטוח האם בכלל יש משהו לעשות חוץ מלהרים ידיים.
    לעניין טיפול פסיכולוגי, הייתי בטיפולים פסיכולוגיים רבים למדי, רובם טיפולי CBT אצל כמה וכמה פסיכולוגים שונים, לצערי כל פעם הטיפולים הגיעו למבוי סתום ולא ממש הועילו. בפעם האחרונה שביקשתי פסיכולוג בנוסף לפסיכיאטר במרפאה פסיכיאטרית בה אני מטופל, הפסיכולוגית לא הסכימה שאלך אליה לאור כשלונות העבר.
    הייתי גם באשפוז יום שהטיפול שם הוא ברובו פסיכולוגי קבוצתי וגם שם מהר מאוד החליטו שאני לא מתאים לזה, בגלל שמכל טיפול קבוצתי אני זוכר רק את הדברים השליליים שעלו בקבוצה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה שלא יהיה - בהצלחה

שמוליק
    21/04/2015

שלום רב.

נראה לי שמה שכתבתי על "הרמת ידיים" - נראה לי שדבריי לא הובנו כראוי.

החיפוש אחר תרופה מתאימה היא בהחלט התמודדות. לו היית מחליט שלא לנסות תרופות - רק אז אפשר היה לומר שזו הרמת ידיים. קשה לי לקבל את דבריך; אני מפרגן לך על הנסיונות - הן על הנסיונות למצוא טיפול תרופתי מתאים והם על הניסיונות של טיפולים פסיכולוגיים. נראה לי שלא הערכת את עצמך כראוי...

בהערת אגב, אני אגיד שאצלי הנסיבות היו שונות; אני סבלתי מתופעות הלוואי של התרופות, ומאידך הטיפולים הפסיכולוגיים עזרו לי מאוד. כשהתחלתי לכתוב תגובות בפורום לפני כמה שנים, הייתי מציע לחברי הפורום לזרוק את התרופות, עד שהגעתי לתובנה, שלא כולם כמוני.

אני מאחל לך בהצלחה, וכל טוב.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל ? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    21/04/2015

בהחלט יכול להיות שינוי לאחר שינוי
    לוסטרל - לפעמים יש צורך מעל 200 מ'ג
    בדיקת יעילות כדור = מינון טיפולי יעיל / לפחות למשך 2 חודשים
    אם לא משפיע מספיק, ניתן לישקול שינוי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו