ציפרלקס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ציפרלקס
    אלמונית
    23/04/2015

אני לקחתי ציפרלקס במשך 10 שנים . 20 מ"ג והייתי ממש בסדר. בשבוע וחצי האחרון אי מרגישה שהתופעות שהיו לי לפני 10 שנים חוזרות. האם יכול להיות שאחרי 10 שנים התרופה הפסיקה להשפיע. קבעתי תור לשבוע הבא. בינתיים אני משש סובלת. מה אני יכולה לעשות עד שאני אראה את הרופאה. בינתיים אני לוקחת ואבן אבל זה לא הכי עוזר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ציפרלקס

הוספת תגובה

• טיפולים פסיכולוגיים?

שמוליק
    23/04/2015

שלום חלי.

אינני רופא.

הגישה העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב עם הטיפול התרופתי טיפולים פסיכולוגיים. זה נכון שישנם מטופלים שטיפולים פסיכולוגיים אינם מתאימים להם, ואפילו מטופלים שאינם מעוניינים בכך - יש לכבד את רצונם, אך זו ההמלצה. וגם ההמלצה הזו אמורה להוות פיתרון לטווח הרחוק, ולא משהו שיכול לשפר את ההרגשה באופן מיידי.

יכול להיות שיהיה צורך להעלות את המינון או להחליף את התרופה. אם יש לרופאים רעיון - הם ישמחו לומר אותו.

לדעתי, אפשר לנסות לפנות לרופא המשפחה, שבדרך כלל, לוקח פחות זמן לקבוע אצלו תור; יכול להיות שיהיה לו רעיון לפיתרון זמני עד שיגיע התור לרופאה הפסיכיאטרית.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחלי שלום

מנוסה
    24/04/2015

נסי לחשוב האם קרה אירוע כלשהו בשבועות האחרונים אשר יכול לתרום לנסיגה במצבך. אם כן, ייתכן שאין המדובר בהפסקת הפעולה של התרופה בהכרח.
    ישנם מקרים שתרופות מפסיקות להשפיע. במקרים כאלו ניתן להעלות במינון. ים זאת, את נוטלת ציפרלקס במינון מקסימלי של 2 כדורים, ולכן אופציה זו אינה אפשרית.
    מה שכן אפשרי הוא להוסיף תרופה אנטי דכאונית אחרת, שתחזק את ההשפעה של הציפרלקס. הכוונה בעיקר לוולבוטרין או אדרונקס.
    אפשרות נוספת, פחות מומלצת בשלב זה לדעתי, הנה להחליף לתרופה אחרת מהמשפחה של ציפרלקסף כגון סרטרלין.
    עד להערכה מסודרת, כדאי לקחת כדור הרגעה. ואבן חלש מידי , ככמו שרשמת. כדאי ליטול קסנגיס או קלונקס (חזק יותר מקסנגיס). מרשם דרך רופא המשפחה.
    רפואה שלמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ציפרלקס - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

ייתכן, אך יש צורך בשלילת גורמים פסיכולוגים, גופנים , אורך חיים ( הליכות, מזון , סמים, אלכוהול, ממריצים ועוד.. ) ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו