גמילה מרסיטל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מרסיטל
    עודד
    23/04/2015

היי שלום, אני נוטל באופן קבוע רסיטל 40 מ"ג. מרשם מפסיכיאטר. אני מבקש לסיים לעת עתה השימוש בצורה מבוקרת ונכונה מבחינה רפואית. איני מוצא באף מקום כיצד מבצעים זאת נכון. אודה על תשובה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מרסיטל

הוספת תגובה

• כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל

שמוליק
    23/04/2015

שלום עודד.

אינני רופא.

ממש לא מומלץ להפסיק טיפול תרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל; התסמינים עלולים לחזור.

עם זאת, נסיון אישי שלי העיד שהרבה פעמים הרופאים אינם מספיק מודעים לסבל הנגרם מתופעות הלוואי של הטיפול התרופתי, ואע"פ שהנזק גדול מהתועלת, הם אינם נותנים לנזק את המשקל הנכון, וממליצים להמשיך עם הטיפול התרופתי.

רוב מוחלט של הרופאים (אם לא כולם), לא התנסו באופן אישי בחוויה של נטילת תרופות פסיכיאטריות, ואולי בשל כך אין מספיק רגישות לנושא. מסיבה זו, אני מוכן לגלות פתיחות כלפי האפשרות של לקיחת סיכון והפסקת הטיפול התרופתי בניגוד להמלצתו של הרופא המטפל.

עם זאת, לדעתי גם במקרה כזה, כדאי לפנות לרופא המטפל על מנת להיות מודע לסיכון הכרוך בכך, ועל מנת לקבל ממנו מידע והנחיות איך להפסיק באופן כזה שהסיכון יהיה עד כמה שאפשר קטן.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובת שמוליק

עודד
    24/04/2015

היי. אני שם לב שאתה מגיב לכל השאלות כאן. ראשית טוב שאתה כותב שאינך רופא. שנית, כעצה ידידותית לחיים, נא אל תיפגע. אני חושב שהמקום הזה הוא כפי שנכתב, מענה מקצועי. של פסיאטרים. יכול להיגרם נזק מתשובות שהן לא של בעלי מקצוע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לעודד

מנוסה
    24/04/2015

עודד שלום,
    תשובה רק מפסיכיאטר אפשר לקבל בקופ"ח או בביקור פרטי אצל רופא. בפורום יש יתרון שבו ניתן ללמוד גם מניסיונם של אנשים שהתנסו עם התרופות, וזה מאוד חשוב. בנוסף, הרופא בפורום אינו עונה מידי יום אלא אחת לכמה ימים, ולעתים (לא במקרה שלך) נדרשת עצה דחופה.
    אני מצטרף לדעתו של שמוליק- אל תפסיק טיפול ללא התייעצות אישית עם רופא. זה עלול לגרום להידרדרות, שלאחר מכן קשה להתאושש ממנה לאורך זמן ממושך.
    רק בריאות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מרסיטל - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    26/04/2015

ה הפסקה מאוד איטית ומאוד אינבידואלית..

בדר'כ ירידה ב 5 מ'ג כל פעם, על משך חודש - חודשים, מאוד תלוי..
    מאוד מומלץ מעקב מסודר, בגלל הסכנה להחמרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עודד
    19/05/2015

תודה לד''ר יונתן דוידאור על המענה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו