מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אסטו ותופעת לוואי מוזרהדנה24/04/2015
שלום רב.
אני מטופלת באסטו כ-5 חודשים ועד כה לא חוויתי שום תופעות לוואי והתרופה עוזרת לי מאד.
אתמול חוויתי משהו מאד מוזר ומפחיד.
לפני השינה נטלתי כדור (יש לציין ששתיתי קצת אלכוהול בערב הזה) ונכנסתי למיטה, לפתע התחיל סוג של התקף חרדה קטן, חוסר שקט, כשעצמתי את העיניים ראיתי הזיות, ממש כמו חלום, קולות, סיטואציות, כאילו הכל קורה באמת. כשפתחתי את העיניים הכל היה קצת מוזר, הייתי מטושטשת יחסית (לא מהאלכוהול) ומסוחררת ואז התחלתי לרעוד מקור בצורה לא הגיונית. יש לציין שבאותו בוקר לקחתי כדור אסטו נוסף, יצא שלקחתי 2 כדורים ביום במרווח מאד גדול. זאת היתה חוויה מאד מפחידה, הרגשתי כאילו אני בטריפ רע. האם זה קשור לכדור? או לשילוב של הכדור עם אלכוהול? (זאת לא פעם ראשונה שאני שותה תוך כדי הטיפול ולעולם לא קרה לי דבר כזה). זה משהו שכדאי לגשת לגביו לרופא?
תודה מראש ושבת שלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ברור-
מנוסה24/04/2015מהו המינון הרגיל שאת נוטלת?
מדוע בלעת 2 כדורים באותו היום?
כמה כדורים נטלת יום קודם?
כמה אלכוהול שתית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקחת כדור לפני השינה
דנה24/04/2015לילה קודם לא ישנתי בית ולא היו לי כדורים, חזרתי הביתה ולקחתי בבוקר.
אני לא שתיתי הרבה בכלל, גם כשאני שותה הרבה (יודעת שלא מומלץ אבל ברמנית וזה) לא קורה לי כזה דבר מלחיץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון כפול
מנוסה24/04/2015באותו היום לקחת מינון כפול. זה גרם לכל הבלאגן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה ל דנה
אדיר24/04/2015שלום ,
תרופת אסטו שייכת למשפחת תרופות ssri מעכבת חזרה של סרטונין .
ת.ל הן עצירות או שלשול , דיכוי חשק מיני , הקאות ובחילות , חרדה ובלבול ,
אך בהפסקה פתאומית זה עלול להביא למצב שנקרא סרטונין סינדרום . שבוא רמת הסרטונין עולה ואז => דופק , חום , לחץ עולים + עצבנות חרדה קשה בחילות קשות
, בנוסף אסור שילוב תרופות ממשפחת SSRI עם אלכוהול !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדנה
אדיר24/04/2015שכחתי גם להוסיף שקבוצת תרופות SSRI היא משפחה מעוררת לכן לוקחים בבוקר ולא בלילה , ובנוסף לגבי אסטו ספיציפי אפילו אם תקחי שני כדורים באותו יום במקום כדור , זה לא יזיק , העיקר להתחיל במינון נמוך לעלות בהדרגה וגם להוריד בהדרגה .
בריאות שלימה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטו ותופעת לוואי מוזרה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015מומלץ לידע את הרופא המטפל בהקדם.
באם מדובר על אירוע חד פעמי ואת מבינה שמדובר בדמיון, יש להניח שאין בעיה ממשית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)