מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבילפיי ודופק גבוהגיא25/04/2015
שלום אני נוטל כבר שבועים אבילפי 5 מג ובפעילות גופנית אני מרגיש שממש קשה לי , הרבה יותר מבעבר אני שומר גם על המשקל כי אני יודע שהתרופה אמורה להשמין , למרות שאני לא מרגיש שינוי בתחושת רעב אבל בכל זאת שומר ועדין בפעילות גופנית אני מרגיש שאני עומד להתעלף מפעילות שעשיתי מלפני חודש שלא ממש הזיזו לי .
האם זה מהתרופה ?
ואם כן האם הגוף שלי יסתגל לזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי ידועה
שמוליק25/04/2015שלום גיא.
אינני רופא.
קשיים תיפקודיים הם תופעות לוואי ידועות ושכיחות של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ובפרט של אביליפיי.
לא ניתן לומר בוודאות שמדובר בתופעת לוואי, כיוון שכל מטופל מגיב אחרת לתרופות, אבל כיוון שמדובר בתופעת לוואי שכיחה, אז ישנה סבירות שאכן מדובר בתופעת לוואי.
אם אכן, מדובר בתופעת לוואי, אז אפשר לנסות להחליף תרופה (כמובן, תוך התייעצות עם הרופא המטפל), אבל לא בטוח שתרופה אחרת לא תגרום לכך; מדובר בתופעת לוואי שכיחה לכל משפחת התרופות האנטי-פסיכוטיות.
על כל פנים המשוואה הזו של לסבול מהבעייה הנפשית או לסבול מתופעות לוואי ניתנת לשבירה; הרבה פעמים ניתן להשיג את האפקטים הרצויים על ידי טיפולים פסיכולוגיים. ככלל, הרופאים בפורום עיקביים בגישתם שטיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל, אך כמובן, מטופלים שמעוניינים רק בטיפול תרופתי - יש לכבד את רצונם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבילפיי ודופק גבוה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/04/2015יש לברר מול רופא משפחה, לחץ דם , דופק, שינוי בלחצי דם בשינוי משכיבה לעמידה, ביצוע אקג וכן בדיקות דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)