תרופות שמותרות עם אלכוהול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות שמותרות עם אלכוהול
    איציק
    29/04/2015

אני סובל מסכיזופרניה ונוטל סרקוול 200 מ"ג XR. הוא עוזר לי מאוד אבל הבעיה היא שאסור לשתות אלכוהול איתו. אז שתי שאלות לי:

1. האם מותר בכל זאת לשתות קצת (הבנתי שיש מטופלים שעושים זאת), ואם כן, באיזו תדירות?

2. האם יש כדור אחר המטפל בבעיה שלי ואיתו מותר לשתות אלכוהול? כי אם כן, אני מוכן לצאת לדרך הקשה של החלפת כדור בשביל זה.

תודה מראש (:

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    29/04/2015

שלום איציק.

אינני רופא.

עד כמה שידוע לי, אכן, אע"פ שההמלצה היא להימנע מאלכוהול, קצת מותר. אבל אינני יודע לתת מידות מדויקות. אני מניח שהרופאים יענו לך.

לא יודע לי על תרופות אנטי-פסיכוטיות או תרופות פסיכיאטריות בכלל שמאפשרות איתן צריכת אלכוהול.

מה שכן אפשר לעשות, זה לנסות למצות טיפולים פסיכולוגיים. אני הייתי מטופל הרבה מאוד זמן עם תרופות אנטי-פסיכוטיות, וסבלתי מהם סבל הרבה יותר קשה ומשמעותי מאשר הגבלה של שימוש באלכוהול, ובאמצעות הטיפולים הפסיכולוגיים, הגעתי למצב שבו כבר לא היה יותר צורך בתרופות.

ככלל, הרופאים של הפורום אינם ממליצים לבסס את הטיפול רק על תרופות, מפני שהוא אינו מספיק יעיל.

אם החלטת שאתה מעוניין רק בטיפול תרופתי - כמובן שצריך לכבד את עמדתך.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופות שמותרות עם אלכוהול - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    30/04/2015

אלכוהול מזיק ופוגע במוח ובאברים אחרים בגוף, בנוסף פעולה של דיכוי פעולות מחשבתיות, אשר גם כך ירודות במחלות נפשיות כרוניות.
    לכן, מומלץ להימנע.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו