מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פוסט טראומהעמית01/05/2015
בילדותי עברתי פגיעה מינית ממושכת (מספר שנים)
מאז איני אותו דבר וגם היו לי נסיונות אובדניים
כיום 13 שנה לאחר כן, לאחר נסיונות עם ציפרלקס, זנקס, קלונקס, קסנקס, פלוטין, רמוטיב, מירו... דבר לא צלח
חלק מהתרופות גרמו לי לבלבול, חולשה ובחילה (ציפרלקס וקלונקס)
חלק גרמו לי להשמנה של 20 קג, מיותר לציין שבעקבות ההשמנה לא הסכמתי לצאת מהבית למרות בעיות השינה (מירו)
וכאלה שהגבירו לי את החרדות ואת הדיכאונות (פריזמה ופלוטין)
כיום איני נוטלת תרופות, חוץ מזודורם לשינה במקרים חריגים (ובשנה האחרונה בעיות השינה החריפו, ולעתים קרובות איני ישנה כלל או מעט מאוד; שעה או שעתיים בלילה)
בנוסף אובחנתי בתור מחוננת עם הפרעות קשב וריכוז ונטלתי בעבר ריטלין SR(תופעות הלוואי בלתי נסבלות, ריטלין LA שלא השפיע, קונסרטה שגרם לעייפות, פוקולין שפעל רק מחצית מהזמן, וכיום אני נוטלת ריטלין רגיל אבל תופעות הלוואי קשות.
אני סטודנטית לתואר במקצוע ריאלי
לאור כל זאת
האם אני יכולה לקבל מרשם לקנאביס רפואי כדי שחיי יהיו נסבלים יותר?
אני חושבת שהתרופות שקיבלתי לא מטפלות בבעיה האמיתית. אני סבורה שמנגנון הפעולה של התרופות לא פותר לי את הנזק שנגרם לי במוח, אלא רק מחמיר אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהצלחה
שמוליק01/05/2015שלום עמית.
אינני רופא.
קודם כל, אני מצדיע לך על כך שלא נכנעת, ושניסית להתמודד עם הקשיים. עברת חוויה מאוד לא נעימה שהייתה יכולה בקלות לגרור אותך למטה, אבל החלטת להתקדם ולממש את היכולות שלך.
אכן, התרופות הפסיכיאטריות ידועות בכך שיש להן תופעות לוואי קשות ושהן שכיחות בקרב המטופלים.
אינני יודע האם קנביס רופאי הוא באמת פתרון טוב. ברור לי שרק רופא יכול לקבוע בעניין, ועד כמה שידוע לי, משרד הבריאות מטיל קשיים עצומים גם למטופלים שרופאים קבעו באופן נחרץ שהם זקוקים לקנביס רפואי, והרבה פעמים הם נאלצים לנהל מאבק או לנסות להשיג קנביס בדרכים לא חוקיות.
בכל אופן, אני מעריך את ההתמודדות שלך, ומאחל לך הצלחה רבה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
עמית01/05/2015שכחתי לציין שאני בטיפול פסיכולוגי פעמיים בשבוע.
האדם שביצע בי את המעשים טופל במשטרה ומשלם את חובו.
בעקבות העימות מול הנושא ופתיחת הפצעים מחדש המצב החמיר ובנוסף אני מוכרת בביטוח לאומי ומקבלת קצבת נכות על PTSD.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעיקר הוא להתאים טיפול תרופתי
מנוסה01/05/2015שלום,
מצבים פוסט טראומטיים מגיבים היטב לטיפול תרופתי, ובנוסף משלבים טיפול פסיכולוגי.
אם יש קושי בנטילת תרופה אחת (זה מצב שכיח), ניתן לשלב 2 תרופות מקבוצות שונות והטיפול הופך נסבל ויעיל.
כדאי לבדוק האם הטיפול הפסיכולוגי שלך מתאים למצב, כי יש מספר סוגים של טיפולים.
בשום אופן לא להסתפק רק בפסיכולוגיה אלא גם בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב תרופות
עמית01/05/2015לרוב התרופות שולבו עם אחרות
למשל רמרון וציפרלקס
פריזמה וקלונקס
וכ'ו...
ניסיתי הכל, שילוב של הכל..
האם 13 שנה לא מספיקות כדי להבין שתרופות לסוגן אינן הפתרון עבורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
מנוסה02/05/2015לא ראיתי ברשימת התרופות שניסית את התרופה ויאפקס (אפקסור, ונלפקסין, ונלה).
האם ניסית אותה? ביחד עם איזו תרופה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרופות מסוג SNRI
עמית02/05/2015ספציפית ויאפקס גרמה לי לנדודי שינה עוד יותר חמורים ממה שכבר בלעדיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשילוב
מנוסה02/05/2015האם ויאפקס נטלת לבד או עם נוגד דכאון נוסף? (תוספת כדור הרגעה כמו קלונקס אינו נחשב לשילוב , אלא תוספת להרגעה)
אם משלבים וולבוטרין עם ויאפקס, תופעות הלוואי של ויאפקס אינן מורגשות (עייפות, נדודי שינה ועוד) ובנוסף זה פותר את קשיי הריכוז ותוכלי להיפטר מהריטלין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתאמת תרופות גנטית
דניאל02/05/2015מרשה לעצמי להיכנס לשיחה רק מפני שנחשפתי בזמן האחרון לערכה לבדיקת תרופות באופן גנטי. הערכה מבטיחה אחוזי התאמה גבוהים וכך חוסכת את כל התהליך המתיש של מציאת התרופות ותופעות הלוואי. שם הערכה או נוירופרמגן (מקווה שכתבתי את זה טוב). אולי שווה להעלות את הנושא מול הרופא שלך. בהצלחה. מחבקת אותך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)