מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהאלונה01/05/2015
שלום רב,
אני בת 31 ונמצאת בטיפול פסיכולוגי. ברקע הפרעות אכילה ופגיעה עצמית (עברתי פגיעה מינית בילדות). אני עובדת ולומדת, ומתמידה בקשרים ובמסגרות. סה"כ - בן אדם מתפקד. אבל אני סובלת ממצבי רוח משתנים: זעם, ייאוש, עצבות, מועקה. כמו כן, סובלת מתחושה כרונית של ריקנות ושעמום, וזאת למרות שרוב שעות היום אני עסוקה (עבודה, לימודים, ילדים). האם יש פתרון למצבי? הכאב ו"הבלגן" הפנימי הוא בלתי נסבל ואני מחזיקה את עצמי בכדי לא לחזור לדפוסים של פגיעה עצמית.
האם טיפול תרופתי יכול להיות יעיל עבורי מאחר ואני לא מתאימה ועונה להגדרה של דיכאון או חרדה???
אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי כדאי לבדוק עם פסיכיאטר
מנוסה01/05/2015לפי התיאור שלך, יש לך מצבי רוח משתנים , כלומר יש סבירות גבוהה להפרעה במצב הרוח שניתן לטפל בהצלחה. הפרעה במצב הרוח זה לא רק דיכאון וחרדה, אלא מצבים נוספים על 'הספקטרום האפקטיבי' עם סימפטומים פחות חמורים, שמגיבים היטב לטיפול תרופתי.
גם הפרעות אכילה זה סימן מובהק לכך.
בקיצור, חבל לא ליהנות מההתקדמות בתחום הרפואה, ניתן לשפר את איכות החיים משמעותית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם מנוסה
שמוליק01/05/2015שלום אלונה.
אינני רופא.
טיפול תרופתי הוא טוב אם הוא מועיל, וזה ממש לא משנה מה יש לך.
אמנם התרופות הפסיכיאטריות ידועות בכך שיש להן תופעות לוואי שהן גם קשות וגם שכיחות, ואני באופן אישי סבלתי סבל רב מתופעות הלוואי, אך כל מטופל מגיב אחרת, ובמיוחד אם הטיפולים הפסיכולוגיים לא כל כך עוזרים לך - אז אפשר לנסות; מקסימום, תמיד אפשר להפסיק אם זה לא טוב.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
משה01/05/2015שלום לך,
הסיפור שלך הוא תיאור קלאסי של הפרעת אישיות גבולית (באנגלית: borderline personality disorder):
תנודות במצב הרוח,
פגיעה עצמית (בדרך כלל ע"י חיתוך בסכין בזרועות הידיים),
תחושה מתמדת של ריקנות ושעמום,
חוסר יציבות במערכות יחסים ובחיים בכלל,
סיווג אנשים כטובים מוחלטים או רעים מוחלטים,
תלותיות ופחד מנטישה ורקע של טראומות בילדות.
הטיפול בהפרעה זו הוא גם בתרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספסתם את שאלתי
.03/05/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור05/05/2015בהחלט מומלץ בדיקה מסודרת.
לפי התיאור הנ''ל , ייתכן ומדובר בקווי אישיות מקלאסטר B .
לפעמים יש צורך בתרופות, במיוחד במצבי דיכאון וחרדה קשים.
יש צורך לבדיקה מסודרת, אבחון ובניית תוכנית טיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)