שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אלונה
    01/05/2015

שלום רב,
    אני בת 31 ונמצאת בטיפול פסיכולוגי. ברקע הפרעות אכילה ופגיעה עצמית (עברתי פגיעה מינית בילדות). אני עובדת ולומדת, ומתמידה בקשרים ובמסגרות. סה"כ - בן אדם מתפקד. אבל אני סובלת ממצבי רוח משתנים: זעם, ייאוש, עצבות, מועקה. כמו כן, סובלת מתחושה כרונית של ריקנות ושעמום, וזאת למרות שרוב שעות היום אני עסוקה (עבודה, לימודים, ילדים). האם יש פתרון למצבי? הכאב ו"הבלגן" הפנימי הוא בלתי נסבל ואני מחזיקה את עצמי בכדי לא לחזור לדפוסים של פגיעה עצמית.
    האם טיפול תרופתי יכול להיות יעיל עבורי מאחר ואני לא מתאימה ועונה להגדרה של דיכאון או חרדה???
    אלונה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לדעתי כדאי לבדוק עם פסיכיאטר

מנוסה
    01/05/2015

לפי התיאור שלך, יש לך מצבי רוח משתנים , כלומר יש סבירות גבוהה להפרעה במצב הרוח שניתן לטפל בהצלחה. הפרעה במצב הרוח זה לא רק דיכאון וחרדה, אלא מצבים נוספים על 'הספקטרום האפקטיבי' עם סימפטומים פחות חמורים, שמגיבים היטב לטיפול תרופתי.
    גם הפרעות אכילה זה סימן מובהק לכך.
    בקיצור, חבל לא ליהנות מההתקדמות בתחום הרפואה, ניתן לשפר את איכות החיים משמעותית.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מסכים עם מנוסה

שמוליק
    01/05/2015

שלום אלונה.

אינני רופא.

טיפול תרופתי הוא טוב אם הוא מועיל, וזה ממש לא משנה מה יש לך.

אמנם התרופות הפסיכיאטריות ידועות בכך שיש להן תופעות לוואי שהן גם קשות וגם שכיחות, ואני באופן אישי סבלתי סבל רב מתופעות הלוואי, אך כל מטופל מגיב אחרת, ובמיוחד אם הטיפולים הפסיכולוגיים לא כל כך עוזרים לך - אז אפשר לנסות; מקסימום, תמיד אפשר להפסיק אם זה לא טוב.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

משה
    01/05/2015

שלום לך,
    הסיפור שלך הוא תיאור קלאסי של הפרעת אישיות גבולית (באנגלית: borderline personality disorder):
    תנודות במצב הרוח,
    פגיעה עצמית (בדרך כלל ע"י חיתוך בסכין בזרועות הידיים),
    תחושה מתמדת של ריקנות ושעמום,
    חוסר יציבות במערכות יחסים ובחיים בכלל,
    סיווג אנשים כטובים מוחלטים או רעים מוחלטים,
    תלותיות ופחד מנטישה ורקע של טראומות בילדות.
    הטיפול בהפרעה זו הוא גם בתרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פספסתם את שאלתי

.
    03/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/05/2015

בהחלט מומלץ בדיקה מסודרת.
    לפי התיאור הנ''ל , ייתכן ומדובר בקווי אישיות מקלאסטר B .
    לפעמים יש צורך בתרופות, במיוחד במצבי דיכאון וחרדה קשים.

יש צורך לבדיקה מסודרת, אבחון ובניית תוכנית טיפול.
    בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו