רספירדל ובעיות פוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רספירדל ובעיות פוריות
    ברוך
    03/05/2015

שלום לכם העלתי מינון לרספירדל מ 4 מ"ג ל 6 מ"ג דרך אגב אני באמצע טיפולי הפריה ולאשה כבר שאבו ביציות שמתי לב שמאז שהעלתי מינון אין לי זרע חוץ מזה הכול מתפקד כראוי
    מה עושים האם אלה תופעות לואי שחולפות עם הזמן או שיש פתרון תרופתי אחר לבעיה ?
    ברצוני להוסיף שהבעיה בערך חודש וחצי כבר,ושמתי לב שהרופאים פחות מעניין אותם מתופעות לואי של תרופות כמו מהפעילות של התרופה
    תודה לתשובה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    רספירדל ובעיות פוריות

הוספת תגובה

• רספירדל ובעיות פוריות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/05/2015

בהחלט יתכן קשר. בדיקת דם לפרולקטין תוכל להסביר. תלוי באבחנה, לפעמים עדיף להחליף לאביליפי במצב הנ"ל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה זה אביליפי

ברוך
    03/05/2015

תודה לתשובה ד"ר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם כן תרופה אנטי-פסיכוטית

שמוליק
    03/05/2015

שלום שלום.

מדובר בתרופה אנטי-פסיכוטית של הדור השלישי, ולכן מאמינים שיש לה פחות תופעות לוואי.

אינני יודע האם זה נכון, ראיתי שישנם מטופלים שמתלוננים על תופעות הלוואי השכיחות של תרופות מדוות קודמים יותר גם על אביליפיי.

לא התנסיתי בתרופה הזו. התנסיתי בטרוקטיל, פרפנאן, זיפרקסה, ריספרדל וסמאפ, כך שאינני יכול לומר על משהו מנסיון אישי.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    03/05/2015

שלום שלום.

אינני רופא.

ירידה בתיפקוד המיני היא תופעת לוואי שכיחה של תרופות אנטי-פסיכוטיות בכלל ושל ריספרדל בפרט, כך שישנה סבירות הגיונית שאי-השפיכה היא בגלל העלאת המינון.

התופעה שאתה מתאר, שלרופאים איכפת יותר מההשפעה של התרופה מאשר תופעות הלוואי - היא למרבה הצער גם כן תופעה ידועה, שחייבת להשתנות מהיסוד.

הרופאים של הפורום אינם ממליצים על טיפול המבוסס רק על תרופות כי הוא אינו מספיק יעיל, והם ממליצים למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. בהרבה מקרים הטיפולים הפסיכולוגיים מספיק יעילים, ומאפשרים - כמובן על פי המלצת הרופא המטפל - להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי.

מה שניתן להציע, זה פשוט להחליף לרופא שרגיש יותר לנושא.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק יחתיכת פלוץ

ברוך
    05/05/2015

תפסיק לכתוב לאנשים מה לעשות כאן נמצאים אנשים חולים שמעונינים לטפל בעצמם ואתה לא מטפל בעצמך
    אתה לא מבין מה זה סכיזופרניה אים ככה אתה לא מטופל תרופתי ולא עברת שום התקף פסיכוטי משמעותי מאוד בחיים
    אז אני מציע לך צא כאן לאנשים מהתחת יש כאן המון משוגעים שיתפסו אותך בבוא היום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה ממש לא מכובד

שמוליק
    05/05/2015

שלום דרור.

זה ממש לא מכובד לקרוא לי פלוץ. ניתן להעביר ביקורת בצורה מכובדת.

אני יודע טוב מאוד מה זו סכיזופרניה. עברתי כמה פעמים התקפים פסיכוטיים ואישפוזים כפויים, יש לי נסיון אישי ואני יודע על מה אני מדבר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו