חרדה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה
    תמר
    05/05/2015

שלום, אני סובלת מאגורפוביה וחרדה חברתית. למען האמת נראה לי שאני לא סובלת מאגורפוביה אלא ממעיטה לצאת מהבית בגלל החרדה החברתית. איזה כדור נחשב ליעיל ביותר נגד חרדות בכלל וחרדה חברתית בפרט ובאיזה מינון יש לקחת אותו? האם עדיף כדור ממשפחת ה-ssri או snri? כמה זמן יש לחכות עד לשיא ההשפעה של הכדור? האם ניתן לקחת כדורים לכל החיים או שיש הגבלת זמן לנטילתם? בנוסף, חשוב לי לא לעלות במשקל ושמעתי שרוב הכדורים הפסיכיאטריים גורמים לעלייה בתיאבון, לכן אעדיף כדור שאינו גורם להשמנה. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חרדה

הוספת תגובה

• דילגתם על שאלתי

תמר
    05/05/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    05/05/2015

הכי מומלץ :

SSRI וכן שילוב CBT
    מינון מאוד אינדיבידואלי.
    הכי פחות משמין סרנדה ופורזאק ( לא 100% לכולם, באופן יחסי)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

תמר
    05/05/2015

תודה על התשובה. לקחתי בעבר לוסטרל והיא לא עזרה לי. האם בעקבות כך יש לשקול תרופות ממשפחת ה-snri כמו סימבלטה וויפאקס או לקחת כדור אחר ממשפחת ה-ssri כמו פרוזאק, פבוקסיל או ציפרלקס? אשמח אם תמליץ לי על כדור ספציפי שלדעתך היעיל ביותר לחרדה חברתית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו