מחלה מורכבת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מחלה מורכבת
    ענת
    06/05/2015

שלום , בני בן 17.5 סובל מסכיזופרניה וכבר ניסינו הכל! במרפאה בה הוא מטופל
    ( כ4 שנים), כעת הוא על מינון של 350מג לפונקס ,12.5.מג אריפליי(בתהליך ירידה ויציאה מהתרופה) ופריזמה. בעבר קיבל מינון מקסימלי של לפונקס והיתה הטבה משמעותית במצבו ולאחר תופעות לואי הופסק ועבר לאריפליי שלא עזרה לו כלל. כעת חוזר בהדרגתיות ללפונקס ויש לו ימים טובים אך גם ימים קשים עם מצבי רוח משתנים, דיכאונות, חרדות, הפרעות אכילה ודימיונות. מה עושים? לאן ממשיכים מכאן?מנהלת המרפאה שאלה אותי כבר מה אני חושבת ,האם להמשיך את התרופה, או להפסיק אותה? עניתי לה :שנמשיך. החשש שלי שאם נפסיק המחלה תתבטא בצורה קשה יותר. מה דעתכם? ומה עוד אפשר לעשות כדי להטיב את מצבו?אודה לכם מאוד.ענת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מחלה מורכבת

הוספת תגובה

• להמשיך ולהתמודד

שמוליק
    06/05/2015

שלום ענת.

אינני רופא.

הדבר הראשון שיש לי להגיד, זה שצריך לשאוב את כל הכוחות ולהתמודד. אני עברתי ארבעה אישפוזים ויצאתי מזה, וזה המסר שהכי חשוב לי להעביר. אפשר להתמודד ולנצח.

תרופות אנטי-פסיכוטיות שהן חלק מהטיפול התרופתי בסכיזופרניה - יש להן גם תופעות לוואי קשות שהן שכיחות בקרב המטופלים, להרבה מאוד מטופלים יש קשיי תיפקוד בשל כך. זה לא אומר לזרוק אותן, והחשש שלך שהפסקה של הטיפול התרופתי עלולה להחמיר את המצב נכונה לגמרי, אבל צריך לגלות רגישות כלפי סבל כזה אם הוא קיים.

הרופאים של הפורום ממליצים שלא להסתפק בטיפול תרופתי בלבד, אלא למצות גם טיפולים פסיכולוגיים. הטיפולים הפסיכולוגיים יכולים מאוד לעזור עד כדי כך שהם יכולים לשפר את המצב, ובהדרגה יהיה אפשר להוריד מינונים עד להפסקה מוחלטת.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה מורכבת

ענת
    07/05/2015

תודה שמוליק, אתה מעודד ומחמם את הלב. יש לי המון סבלנות אני אמתין ואקווה לתוצאות טובות. יש לי בבית גם אוטיסט בן 24 נעים ומקסים והיום אני מבינה שהמחלה של בני האמצעי היא קשה יותר וההתמודדות יותר קשה. אני רק רוצה להבין איזה פסיכיאטר יכול לעזור לו במצב הזה, נדמה לי שהם לא מטפלים במקרים כאלה. תודה לך.ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    08/05/2015

שלום ענת.

אחד מהגורמים החשובים ביותר נמצא בידיים שלך, ונראה שאת עושה בו שימוש נכון. האמונה!

האמונה שלא כך דברים צריכים להיראות, ושיש אפשרות לשפר את המצב. תמיכה של הסביבה היא גורם חשוב מאוד בהתמודדות.

הייתי ממליץ בחום על הרופאה שלי, כמובן שבזכותה הצלחתי להשתקם :-). לא מזמן היא סיפרה שיש לה מטופל שכבר 15 שנים באישפוזים חוזרים ונשנים, ואצלה הוא כבר שנה לא התאשפז ומצבו משתפר. כרגע זה לא רלוונטי כי היא פסיכיאטרית של מבוגרים, ולכן היא איננה מוסמכת לטפל בנער מתחת לגיל 18, אבל הבנתי שהוא בן 17.5 כך שאולי בעוד חצי שנה...

אפשר לנסות לנסות לבקש המלצה בפורום של ילדים ונוער. קשה לי להאמין שהרופאים ייתנו, אבל אולי יהיה שם מישהו שיגיב.

בכל אופן, נראה לי שצריך להפגין אמונה, לחפש ולא להתייאש. ישנו פתגם שאומר שניתנה רשות לרופא לרפא, אבל לא ניתנה לו רשות לייאש.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה מורכבת

ענת
    10/05/2015

תודה רבה לך שמוליק. אשמח מאוד אם תעביר לי את שם הרופאה שלך ורק בעוד 4 חודשים אוכל לפנות אליה , גם זה טוב מכלום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני מעדיף דרך המייל

שמוליק
    11/05/2015

שלום ענת.

אני מעדיף להעביר את השם שלה דרך המייל, כי זה עלול להעביר מסר מוטעה שכל השאר כביכול "סתם זבלים", ואי אפשר לומר דבר כזה על מטפלים שאינני מכיר.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחלה מורכבת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    13/05/2015

במצבי עמידות קשים, יש לישקול ECT , נזעי חשמל.
    יש לציין, שיש צורך לברר מול מומחה ילדים ונער, עד גיל 18.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו