פריזמה - דיבור מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פריזמה - דיבור מתוך שינה
    אחת
    07/05/2015

בת 28, סובלת מפוסט טראומה וOCD, לאחרונה החליפו לי ציפרלקס בפריזמה, בגלל בעיה של תאבון מוגבר ועליה במשקל. אני נוטלת גם חצי כדור פריזיום שלוש פעמים ביום כבר יותר משנה..

אחרי שהושלם המעבר מציפרלקס לפריזמה, העלו לי את המינון של הפריזמה ל40 מ"ג ביום (בבוקר).

פחות או יותר מאז, אני סובלת מתופעה משונה של דיבור מתוך שינה (לעתים גם כעשר דקות אחרי שנרדמתי, לעתים באמצע הליהל או בבוקר), לפעמים אמירת משפטים באמצע חלום.

בן זוגי מנסה להעיר אותי, לפעמים מנהל איתי שיחה עד שאני מצליחה להתעורר ואז כשהוא אומר לי מה אמרתי אני מתפלאת ומתביישת (מעצם התופעה, הדברים עצמם לרוב לא ברורים ולא פוגעניים או משהו כזה), לפעמים אני מצליחה לקשר את הדברים לחלום, אם אני זוכרת אותו.

חמור מכך, אמנם קורה בתדירות יותר נמוכה, כבר פעמיים או שלוש שהכיתי את בן זוגי מתוך שינה באגרוף לא מכוון ונורא נבהלתי מעצמי, פעם אחת ליטפתי את פניו מתוך שינה. אני מאוד חוששת לפגוע בו פיזית, כמו שכבר קרה.. אם לא היה מתעקש שלא - הייתי עוברת לישון בסלון. חוסר השליטה בעצמי בזמן שינה מאוד מפחיד אותי.

אין לי כרגע אפשרות להתייעץ עם הפסיכיאטרית שטיפלה בי, שכן אני במעבר בין מטפלים בעקבות התפטרותה, והתור שטרם נקבע לי אמור להיות לעוד כחודשיים.

אשמח לדעת, האם הפריזמה היא שגורמת לתופעה, או שאולי הפוסט טראומה (שבגללה אני בטיפולים מלכתחילה) גורמת לכך, אחר שהתחזקה מאוד מאז שינוי המינון של הציפרלקס והמעבר לפריזמה (ואולי התחזקה מסיבות אחרות, אני לא בטוחה..).

אשמח למענה וסליחה על אריכות הדברים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פריזמה - דיבור מתוך שינה

הוספת תגובה

• פריזמה - דיבור מתוך שינה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    07/05/2015

ייתכן..
    ייתכן ומדובר בתסמונת REM
    יש צורך להתיעץ עם מומחה להפרעות שינה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו