מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם לספר לסביבה את האמת?פליקס10/05/2015
מה דעתכם? אני מקבל כבר שנתיים בערך מאז שאובחנתי קצבה,אני לא נוטל תרופןת ביכלל אומנם,אני נראה רגיל,אני בחור צעיר ולא מזמן יצאתי מהבית של ההורים,ושואלים הרבה מאיפה הכסף לחיות כי אני לא עובד כמה שנים,המצב בכללי בדרדרת אני מרגיש מאד חולה. סופג המון ביקורות לא נעימות גם מנשים שמסתכלןת על גבר צעיר שאינו עושה כלום בחייו אך הסיבה להכל זאת המחלה ולא אני אני מאד רוצה אך באמת כמעט וחסר אונים למול זה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מרגיש שבתור נכה קשה להתמודד
פליקס10/05/2015מול סביבה חזקה צעירה ובריאה,זה פשוט לא כוחות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה מורכבת
שמוליק10/05/2015שלום שאול.
זו אכן שאלה מאוד לא פשוטה.
להגיד את האמת, זה להרגיש נחיתות. נכות נפשית היא נכות שאיננה נראית לאין, אנשים אינם יודעים מה טיבה ומפחדים ממנה, ולכן זה ממש לא נעים לומר את האמת.
מצד שני - אי אפשר להחביא את הדברים; אנשים רואים בן אדם שאינו מתפקד תיפקוד תקין, ולכן לא ניתן להסתיר את הדברים מהסביבה לאורך זמן. אנשים קולטים שמשהו אינו כשורה.
אני מאחל לך שתצליח לצאת מזה.
אני גם כן קיבלתי נכות אחרי כמה אישפוזים, אבל תודה לא-ל, אני על הרגליים, ואי אפשר לראות עליי כלום.
אני מאחל לך שגם לך זה יקרה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצודק כתבת יפה
פליקס11/05/2015אתה ממשיך עדיין לקבל נכות?,זה לכל החיים? היום אתה יכול לקרוא לעצמך בן אדם בריא? כי ראיתי אנשים בפסיכיאטריה שכל החיים שלהם יצטרכו תרופות ויחיו במסגרות של בריאות הנפש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה לא לכל החיים
שמוליק11/05/2015שלום שאול.
את הנכות עצמה אי אפשר לבטל, אבל כיוון שההכנסה שלי מספיק גבוהה, אז אני כבר לא מקבל יותר קיצבת נכות.
בהחלט ניתן להגדיר אותי כבריא מבחינת בריאות הנפש. אולי צריך קצת התחכמות, שכן על פי הגישה הרווחת של הפסיכיאטריה, מדובר במחלות של המוח שהן כרוניות (אע"פ שהדברים מעולם לא אוששו), ולכן צריך לומר ששאר המרכיבים של ה"מחלה" אינם פעילים.
גם לגבי הטיפול התרופתי - אפשר להפסיק אותו כאשר אין בו יותר צורך.
הרבה מטופלים סובלים מתופעות הלוואי של התרופות, ובעיקר מתרופות אנטי-פסיכוטיות, שתופעות הלוואי למעשה גורמות את הנכות. זה נכון שלפעמים באמת מדובר בתסמינים שליליים של המחלה, וגם אם אכן מדובר בתופעות לוואי ולא בתסמינים, אז לפעמים באמת עדיף לקחת תרופות, אבל צריך לומר את כל האמת.
הרופאה שלי סיפרה שיש לה מטופל שהיה 15 שנה באישפוזים חוזרים ונישנים. הוא כבר שנה לא התאשפז ומצבו הולך ונהיה יותר טוב, ואע"פ שלעתה כרגע לא נכון להפסיק לו את הטיפול התרופתי - יהיה ניתן לשקול את העניין בעתיד, תוך כדי שיפור של המצב.
א-ס-ו-ר לייאש מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות שהם ייצטרכו אותם כל החיים. ניתן להתמודד עם המחלות גם ע"י טיפולים פסיכולוגיים שיכולים לשפר את המצב ולבטל את הצורך בתרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמח לשמוע
פליקס12/05/2015שהצלחת לעמוד על הרגליים ולהתגבר,יפה אמרת שהכדורים לפעמים הופכים את. הבן אדם לנכה. לי אף אחד לא מאמין שאני נכה בגלל הכדורים,אבל זאת האמת שלי,עמוק בתוכי אני יודע שאם לא הייתי לוקח כדורים לא הייתי מגיע לאן שהגעתי.
אני בדעה שסמים/כדורים פסיכיאטרים או לא ובמיוחד אלא שמשפיעים על המוח דופקים תראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפשר טיפולים פסיכולוגיים בלי תרופות
שמוליק12/05/2015שלום שאול.
אפשר לטפל בבעייה באמצעות טיפולים פסיכולוגיים ותוך כדי שיפור במצב להוריד מינונים עד להיפטרות מהתרופות. אם זה מה שאתה מרגיש - אז לך על זה...
יש מטפלים שיודעים לכך שזה אפשרי ומאמינים בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים.
אני בטוח שהדברים נכונים לפחות על הרופאה שלי וגם הרופאים של הפורום - אחרי שאני מעביר את המסר הזה כבר כמה שנים - כבר מאמינים שזה אפשרי.
אין שום סיבה שלא תנסה.
בהצלחה וכל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם לספר לסביבה את האמת? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2015לפעמים , האמת זה הנשק הכי יעיל שיש ..
אבל המציאות מורכבת ויש מצבים שונים, אנשים עם כוחות נפש שונים..
לכן הכי נכון, להיות בטפול בשיחות, ותוך כדי לעבוד על שינוי, איך לשתף את הסביבה, עד כמה, בניית אסרטיביות ועוד...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאין לי שום דבר חוץ מהאמת
פליקס13/05/2015אני נכה,חי מביטוח לאומי,תפקוד חלש,ואני בן אדם צעיר,זיכרון בקושי יש,אין הרגשה כמעט וגם לא חוויה,בקושי מתקשר. חיצונית אני נראה רגיל לכל דבר שום סימן אפילו להפך נראה ספורטאי,סטודנט וכו..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני ספורטאי טוב
פליקס13/05/2015ומשחק כדורגל ויכול להתמודד מול אנשים בריאים,אבל קוגנטיבית 100 אחוז נכה. המוח גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)