מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קושי להכניס אוירעינת12/05/2015
שלום.
אני בת 31 +2. אסטמתית.
לפני 3 חודשים התחילו לי סחרחואני לא בלחץ לא בסטרס.. הכל בבית בחיים בסדר..ות וכאבי ראש הייתי במיון עשיתי סיטי לא נמצא דבר הייתי אצל פרופסור לנרולוגיה קוגניטיבית שאמרה שאולי זאת דלקת בגידים(עד היום אני עם כאבי ראש וסחרחורות). אחרי חודש התחלתי מכאבים בחזה וקושי להכניס אויר לריאות.. אין לי כאבים בזמן נשימה אלא רק מרגישה אויר סמיך ולא מצליחה לנשום.. לפעמים פיהוק עוזר ולפעמים לא..
בזמן האחרון כשאני מתאמצת לקחת אויר אני מרגישה את הכאב בראש מתעצם..
ספירומטריה פשוטה יצאה תקינה-110%.
צילום חזה תקין. הרופא אומרת שאין צפצופים.
הרופא שלחה אותי לפסיכיאטר אני לא רואה סיבה ללכת לפסיכיאטר .. אני לא בלחץ טוב לי לא רע לי. יש לי 2בנות מדהימות בעל מקסים עבודה בית...
אני רק רוצה שזה כבר יעבור.
האם יש סיבה בכל זאת להגיע לפסיכיאטר??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי לך
אני12/05/2015גם לי זה קורה אבל רק בתקופות מסוימות אני מרגישה כאילו האוויר לא נכנס עד הסוף ופשוט עושה הרפיה אני בלי קשר מטופלת אצל פסיכיאטר ולא ראיתי צורך לשתף אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההייי
עינת12/05/2015אז כדאי ללכת?
את מקבלת כדורים כלשהם? כי אני נגדדד כדורים מכל סוגשהו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי לך שוב
אני12/05/2015אני מקבלת תרופות אבל לא בשביל זה. אני יודעת שגם אח שלי סובל מזה והאו עושה ספורט ועוד כל מיני דברים מפחיתי חרדה לא על כל דבר מקבלים תרופות ואם את נגד כדורים באופן כללי למה לך ללכת לפסיכיאטר? הוא רופא זאת העבודה שלו לרשום תרופות אם את רוצה להתמודד טוב יותר אולי כדאי שתלכי לטיפול פסיכולוגי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסימפטום של מתח
מנוסה12/05/2015שלום,
התחושות שתיארת מוכרות לי היטב. זהו סימפטום של מתח בשרירים, כולל הסרעפת הקשורה לנשימה.
המתח אינו קשור בהכרח לאירועים של סטרס. יתכן מאוד שהמקור הנו הפרעה בכימיה של מערכת העצבים המרכזית עקב בעיה נפוצה הקרויה דיכאון / דיכאון סמוי.
הפתרון: ניתן לקחת כדור הרגעה כמו קסנגיס במינון מינימלי (0.125 מ"ג , 3 פעמים ביום) למשך מספר שבועות ובמקביל לשלב ספורט אירובי כמו הליכה, שחיה, אופניים - 30 דקות 5-7 פעמים בשבוע.
אם זה לא עובר, מומלץ ביותר מספר ביקורים אצל פסיכיאטר לאבחון וקבלת טיפול במידת הצורך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליץ שלא להקשיב למנוסה
שים12/05/2015קראתי את הודעותיו ואני חושב שהוא ממש חסר אחריות.
אין לנו מושג מי הוא או היא.
והוא זורק כאן כל מיני טיפים שממש לא במקום.
כמובן ההחלטה בידכם אך ההמלצה שלי כמישהו שבאמת מנוסה היא להקשיב יותר לשמוליק שהטיפים והעזרה שלו יןתר הגיונית ועוזרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה, אבל לא כתבתי כלום בדיון הזה..
שמוליק13/05/2015שלום שים.
תודה על המחמאות :-).
בדיון הזה לא כתבתי כלום מפני שמדובר בעניין שממש אין לי בו שום מושג. אם בכלל הייתי מתערב בדיון, אז לא הייתי כותב שום דבר מעבר לעידוד להתמודד.
זה נכון מאוד שישנם חילוקי דעות עם מנוסה, אבל נראה לי שכדאי להזכיר דברים שד"ר דוידאור כתב בעניין:
זה היה בדיון שבו תקפו אותי, והוא אמר שגם לגבי תשובות של הרופאים עצמם צריך להתייחס בעירבון מוגבל שכן הרופאים אינם מכירים את המטופל, ואין בדבר משום תחליף לרופא המטפל שמכיר טוב יותר את המטופל.
זה נכון שאנחנו משתייכים לקבוצה די גדולה ומשמעותית שעבורה טיפול פסיכיאטרי תרופתי אינו מתאים, אך צריך להכיר בעובדה שישנם מטופלים שבשבילם הטיפול התרופתי הוא טוב ומועיל. מנוסה הוא אחד מהם. אין לי מספיק ידע מקצועי לומר האם העצה שהוא כתב נכונה, אבל בכל אופן, כפי שד"ר דוידאור כתב, אין בכך תחליף לעצות של הרופא המטפל.
אגב, לפני כמה שנים כשהתחלתי לכתוב בפורום, והייתי "מכסח" ומייעץ באופן סוחף וגורף לזרוק תרופות, ד"ר דוידאור כתב עליי הרבה פעמים שזו חוסר אחריות, ואני מודה בכך :-(
בכל אופן, אני חושב שצריך לכבד מטופלים שהתמודדו עם טיפול תרופתי. אני מאמין שעם הזמן מנוסה יבין שפסיכיאטריה זה לא רק תרופות, ובדיוק כפי שאפשר להיווכח הרבה פעמים שטיפולים פסיכולוגיים אינם מהווים פיתרון לכל הבעיות, וצריך גם תרופות, כך גם תרופות אינם הפיתרון לכל הבעיות הרפואיות שבעולם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקושי להכניס אויר - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2015בהחלט, יש מקום לשלול מצב נפשי כגורם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)