מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כדורים פסכאטרים יכולים לגרום לי לשכחסוי12/05/2015
לגרום לי לזכרון פחות טוב ?
וסוג של לשכוח את השפה ..איך להתבטא נכון ?
עלו לי את המינון ל12 מילגרם ואני לוקח כבר תקופה את המינון הזה ואני מרגיש
שהזכרון שלי ירד ביכולתיו עוד יותר כשהיה לי מינון נמוך ,+ שאני מתקשה להתבתטא ולבטוח תמיד במה שאני אומר .. ואם זה נגיד באינטרנט אני בודק בגוגל אם כותבים נכון ככה .. וזה מרגיש לי מוזר נראה לי בעבר לא היתה לי את הבעיה הזאת .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות שמתאים לך יותר
שמוליק13/05/2015שלום רב.
אינני רופא.
מנסיון אישי, תרופות פסיכיאטריות יכולות לפגוע בזיכרון. לא כתבת על איזה תרופה מדובר, אך בעיקרון זה יכול לקרות ובעיקר במינונים גבוהים.
כיוון שהיה לי נסיון אישי טוב עם טיפולים פסיכולוגיים שבזכותם היה אפשר להיפטר לגמרי מהטיפול התרופתי על כל תופעות הלוואי המעיקות שלו, ועוד אחרי ארבעה אישפוזים - אני לגמרי תומך בהעמדת הטיפולים הפסיכולוגיים כטיפול עיקרי למטופלים שמתלוננים על סבל מתופעות לוואי של הטיפול התרופתי.
עם זאת, צריך לזכור שהפסקת הטיפול התרופתי עלולה לגרום לסימפטומים לחזור, ולכן כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, אבל אם הרופא סקפטי לגבי האפשרות של הפסקת הטיפול התרופתי אי פעם בעתיד, אז צריך לעבור לרופא אופטימי יותר.
הרופאה שלי סיפרה שיש לה מטופל שבמשך 15 שנה היה באישפוזים חוזרים ונישנים. נכון להיות המצב שלו השתפר והוא כבר שנה לא התאשפז. במצב כזה, אני מניח שכמעט אף רופא לא ייתן לו תקווה שהוא יוכל להגיע למצב שבו הוא לא יזדקק לטיפול תרופתי, אבל הרופאה שלי אמרה, שמבחינתה אע"פ שכרגע לא נראה לה נכון להפסיק את הטיפול התרופתי - ייתכן שבהמשך המצב ישתפר ויהיה אפשר להפסיק.
אני מאמין שהרופאים צריכים להיות מודעים יותר לסבלם של מטופלים מתופעות הלוואי של התרופות הפסיכיאטריות, ולהאמין חזק יותר בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים פסכאטרים יכולים לגרום לי לשכ - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור13/05/2015באם מדובר בתופעת לוואי, יש צורך לשנות טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)