טיפול תרופתי ותופעות לוואי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול תרופתי ותופעות לוואי?
    עידו
    14/05/2015

אני בחור צעיר ובריא מבחינה גופנית. בשנתיים האחרונות התחלתי טיפול תרופתי כנגד הפרעות כרוניות של חרדה ודיכאון. ניסיתי טיפול בתרופות הבאות: פריזמה, ציפרלקס, פבוקסיל, אפקסור, איקסל, סימבלטה. ניסיתי גם להוסיף וולבוטרין ואדרונקס בכדי להתגבר על תופעת העייפות והחולשה שהתרופות גרמו לי, אך ללא הועיל.

כל התרופות הללו מאוד הקלו ועזרו כנגד מצבים של חרדה ודיכאון. אך יחד עם זאת למרות שהענקתי לגוף שלי תקופה ממושכת להתרגל ולהסתגל לכל תרופה ותרופה. היו לתרופות הללו תופעות לוואי בלתי נסבלות: עייפות וחולשה לאורך כל שעות היממה, חלק מהתרופות גם גרמו לשלשולים לעיתים תכופות.

נאלצתי להפסיק הטיפול בגלל חוסר יכולת לשאת תופעות לוואי קשות אלו. אני מאוד רוצה לחזור לטיפול תרופתי שעזר לי, אך חושש מתופעות הלוואי. האם תוכלו לתת לי עצה במקרה זה אילו עוד תרופות כדאי לי לנסות?

(יש לציין שאני נמצא בטיפול פסיכותרפיה אך הוא לא עוזר כמו טיפול תרופתי)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לא ברור לי משהו לגבי הבדיקה הזאת

א.ס
    15/05/2015

האם יש תוצאה שאין תרופה שמתאימה? זה יכול להעיד על כך שאו שהנבדק אינו חולה או שאין אף תרופה שמתאימה לו. זה לא הגיוני שהבדיקה הזאת תראה שלכל מי שנבדק מתאימה תרופה. אם הבדיקה מראה שלכל נבדק מתאימה תרופה אז משהו לא אמין בבדיקה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי C.B.T.

שמוליק
    16/05/2015

שלום עידו.

אינני רופא.

טיפולים קוגניטיביים התנהגותיים (C.B.T.) בדרך כלל עוזרים כנגד חרדות. יכול להיות שהטיפול הפסיכותרפויי שאתה מקבל, הוא טיפול פסיכודינמי, שהוא טוב ואין לזלזל בו, אך הוא יעיל יותר לטווח רחוק, בעוד שטיפול C.B.T. אע"פ שהוא אינו מספיק יעיל למקרים קשים יותר, יעילותו מורגשת כבר בטווח הקצר.

כדאי אולי לברר איזה סוג של טיפול אתה מקבל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

מרי
    17/05/2015

אני לוקחת בונסרין.הוא עשה לי עייפות רק בשבוע הראשון של הטיפול והגברת תאבון שעבר עם הזמן.מעבר לזה אין לו שום תופעות לוואי.זה כדור מעולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול תרופתי ותופעות לוואי? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

יש בדיקה גנטית,ניורופארמג'ין.
    קובעת התאמה לתרופות על פי מטען גנטי..
    עדין לא בסל, בדיקה מאוד יקרה.
    ניתן לברר מול היבואן, חב' כצט.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו