מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי נשימה במשךשנתיים לאחרהתקף חרדהמורן14/05/2015
אני בת 26 , לפני שנתיים קיבלתי התקף חרדה ,בהתייעצות פסיכ נטלתי 10 מג רסיטל ואלפרוקס כSOS ,התקף החרדה נעלם אך קשיי נשימה נותרו עד היום ,אני לא מצליחה לנשום כמו אדם רגיל,רק האמונה שלי באלוקים יתברך עוזרת לי . העבירו אותי אחכ לציפרלקס 15 מג ואלפרוקס SOS, באוקטובר האחרון הפסקתי ליטול כדורים וזה לא היה בהדרגה, הפסיכיאטרית אמרה לי לא ליטול יותר ולפנות לCBT ועד כה לא פניתי . לפני חודש קבלתי שוב התקף חרדה ומאז ועד עכשיו אני נוטלת קסאנקס 0.5 מג כמעט כל יום, כמובן עדיין עם קשיי הנשימה,הם לפעמים מאוד מעציבים אותי וחשוב לציין שאני בן אדם מאוד שמח ומאוד כועס בקיצוניות.
דבר נוסף, אבא שלי וחלק מאחיותיו גם נוטלים כדורים פסיכיאטריים .
השבוע היתי במרכז לבריאות הנפש בעירי ופסיכיאטרית אחרת המליצה לי ליטול סרטרלין(לוסטרל) 100 מ"ג ליום , היא לא אמרה לי ליטול בהדרגה אלא ישר להתחיל ב100 מג' .
מה דעתך על כך שאמרה לי להתחיל יש ב100 מג' ובלי הדרגה?
בנוסף , האם קסאנקס בעלת השפעה כמו הקלונקס??
ואם שמעת על אנשים שקיבלו התקף חרדה ומאז כבר כמה שנים עם קשיי נשימה למרות שכל הבדיקות הגופניות תקינות?
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפתרון
מנוסה14/05/2015שלום מורן,
נראה שקיבלת טיפול חובבני.
היה מקום להוסיף לציפרלקס כדור מתגבר לחיזוק ההשפעה, למשל אדרונקס. זה היה פותר לך את הבעיה. מניסיון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנו..
מורן14/05/2015ואתה צריך לאמר לי את זה?!
למה אנחנו צריכים לעשות את העבודה של הדוקטורים .
תודה על תשובתך ,
ממתינה גם לתשובה של הפסיכיאטר פה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאל תזלזלי
מנוסה14/05/2015מטופלים מנוסים יכולים לעזור יותר מרופאים בינוניים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשיי נשימה במשךשנתיים לאחרהתקף חרדה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור18/05/2015לא מומלץ להתחיל סרטלין 100 מ'ג. עדיף האופן הדרגתי מ 25 מ'ג..
שנית שי צורך לברר את נושא בעיית הנשימה, יש לשלול בעיה גופנית, כולל צילום חזה , תפקודי ריאות..
באם מדובר במרכיב נפשי, יש לזכור ששימוש בבנזודיאזיפינים ( קלונקס, קסאנקס, וואליום וכ. ) עלולים לגרום לדיכוי נשימה, לכן חובה מעקב רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה דר', שאלה נוספת
מורן18/05/2015קניתי סרנדה 100 מ"ג( מקביל לסרטרלין ולוסטרל , לא ? ) וטרם נטלתי .
איך אתה ממליץ לי לקחת כמה ימים 25 מ"ג ומתי להעלות ל50 מ"ג וכמה זמן לקחת 50 מ"ג בקיצור באיזה אופן לעשות זאת?איך זה יכול להיות שהיא אומרת לי יש ליטול 100 מ"ג ? אני בסוף אשתגע כל אחד אומר משהו אחר:(
ומה קורה עם הקסאנקס , אני לוקחת 0.5 מג בערך חודש , האם להפסיק מיד?
האם יום כן יום לא ?
אנא ייעץ לי בדיוק כיצד יראו הימים הבאים שלי מבחינת נטילת הכדורים ומ"ג שלהם , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי ,אשמח לתגובתך בהקדם
מורן26/05/2015קניתי סרנדה 100 מ"ג( מקביל לסרטרלין ולוסטרל , לא ? ) וטרם נטלתי .
איך אתה ממליץ לי לקחת כמה ימים 25 מ"ג ומתי להעלות ל50 מ"ג וכמה זמן לקחת 50 מ"ג בקיצור באיזה אופן לעשות זאת?איך זה יכול להיות שהיא אומרת לי יש ליטול 100 מ"ג ? אני בסוף אשתגע כל אחד אומר משהו אחר:(
ומה קורה עם הקסאנקס , אני לוקחת 0.5 מג בערך חודש , האם להפסיק מיד?
האם יום כן יום לא ?
אנא ייעץ לי בדיוק כיצד יראו הימים הבאים שלי מבחינת נטילת הכדורים ומ"ג שלהם , תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא ענית לי ,אשמח לתגובתך בהקדם - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור26/05/2015רק רופא מטפל יכול לענות באופן מקצועי.
יתכנו הבדלים בתגובות המטופלים וכן שינוי בשיקול קליני, מתי להוסיף, להוריד וכו..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)