פנאפט

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פנאפט
    אריה
    15/05/2015

התחלתי לקחת פנאפט לפני כחודשיים ועליתי תוך זמן קצר למינון של 12 מ"ג ליום; הפנאפט הביא לשיפור מאוד ניכר במצבי, למעשה מתחילת השימוש בו. עם זאת, נוכחתי שאני זקוק ל- 10- 11 שעות שינה בלילה; אם אני ישן פחות, ולפעמים אף לא פחות, אני עייף במשך שעות היום ומתקשה לעבוד. האם הייתם ממליצים על הפחתת המינון או המלצה אחרת? אם להפחית המינון- לכמה? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פנאפט

הוספת תגובה

• כדאי לנסות טיפולים פסיכולוגיים

שמוליק
    16/05/2015

שלום אריה.

ככלל, הרופאים של הפורום ממליצים לשלב טיפולים פסיכולוגיים עם הטיפול התרופתי, שכן טיפול המבוסס רק על תרופות אינו מספיק יעיל.

פנאפט היא תרופה אנטי-פסיכוטית, ועייפות וקשיי תיפקוד הם תופעות לוואי שכיחות של תרופות מהמשפחה הזו.

הפחתת המינון (ובוודאי שהפסקה של התרופה) יכולה להועיל בעניין העייפות, אך אם עושים זאת מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל - זה עלול להיות מוסכן שכן התסמינים עלולים לחזור.

בטווח הרחוק, המשוואה הזו של או לסבול מתופעות הלוואי של התרופות או לסבול מהמחלה אינו נכון, וניתן לשבור את המשוואה הזו ע"י טיפולים פסיכולוגיים. טיפולים פסיכולוגיים יכולים לתת את האפקט של האיזון הכימי הנדרש מבלי תופעות לוואי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאפט - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

לגבי מינון , לא מומלץ לשנות ללא ידיעת ואישור רופא מטפל.
    יש לברר באופן מסודר את נושא השינה, הרגלי חיים, ממריצים ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פנאפט

אריה
    18/05/2015

תודה, ד"ר דוידאור, על התייחסותך.

במקרה של הפנאפט, נראה לי שאין ספק, למעשה, שהוא הגורם לעייפות, מאחר שלפניו לקחתי סאפריס 15 מ"ג, ואיתו לא היתה שום בעית עייפות, לעיתים גם אחרי הרבה מאוד שעות ערות.

מכל מקום, אני מקבל, בכל הכבוד, את הצעתך לבדיקת היבטים נוספים בחיי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו