חרדה או ניתוק רגשי דיסאצוציה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חרדה או ניתוק רגשי דיסאצוציה
    דוד
    16/05/2015

היי,אחותי סובלת לתקופות מאכילה רגשית היא הרבה ישנה ובדיכאון....אבל לא תמיד היא נשואה ויש הרבה ימים טובים.
    לאחרונה רשם לה פסיכאטר תרופות נגד אכילת יתר בשם טופומקס..ולאחר שבועיים חלה הידרדרות במצבה...הפסקנו עם התרופה...והיא כרגע במצב חרדתי והיא בטוחה שהשפעת התרופה בשילוב עם מדיטציות שעשה גרמו לה לפגיעה נירולוגית היא מרגישה שיש לה התרחשות במוח שגורם לה למצבי ניתוק וריחוף ונכנס בה פחד שמכל התקף של ניתוק יורדים לה עוד כמה קליפות עד שהיא תאבד את עצמה..יש למישהו מושג מה עובר עליה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• צריך בדיקה מקיפה

שמוליק
    16/05/2015

שלום דוד.

אינני רופא.

קודם כל, אני שמח על האיכפתיות שלך מאחותך :-)

תחושת בטן שלי, אומרת שאי אפשר לתת אפילו קצה של כיוון. יכול להיות שמדובר בבעייה פיסיולוגית, ויכול להיות שמדובר בבעייה פסיכולוגית, ויכול להיות שמדובר בשילוב של השניים.

במקרה שכזה, כדאי ללכת לפסיכיאטר, שהוא רופא לכל דבר ועניין ולבדוק את העניין בבדיקה מקיפה; זוהי הגישה העיקבית של הרופאים של הפורום שכך הם נוהגים לעשות.

בכל אופן, יש לי משהו שנראה לי שחשוב מאוד לומר אותו. ישנם מטופלים שהמילה הזו "פסיכיאטר" מעוררת בהם חלחלה וסלידה. זה ממש לא צריך להיות ככה. יש לי אי אילו השערות מדוע זה המצב ומה ניתן לעשות כדי לשפר אותו, אבל בהזדמנות אחרת...

כדי שטיפול יצליח, תנאי ראשון והכרחי הוא אמון במטפל. בלי אמון במטפל - הטיפול לא יצליח, גם אם מדובר במטפל סופר מומחה. אם היא איננה מעוניינת ללכת לפסיכיאטר, ותהא אשר תהא הסיבה לכך, אז עדיף לבדוק את המרכיב הפסיכולוגי אצל פסיכולוג ואת המרכיב הפיסיולוגי אצל רופא המשפחה.

בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חרדה או ניתוק רגשי דיסאצוציה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

יש צורך בבדיקה מקצועית ולא ניחושים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו