מצב הפסיכיאטריה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מצב הפסיכיאטריה
    משה
    17/05/2015

אני כותב את הדברים בתגובה לדיון על נזק לתפקוד השכלי.
    מה שגורם נזק לתפקוד השכלי, זה שלא לוקחים תרופות אנטי-פסיכוטיות כדי למנוע פסיכוזה. מפני שבמחלת הסכיזופרניה יש ירידה קוגניטיבית בכל פעם שנכנסים לפסיכוזה. לכן האינטרס לקחת תרופות אנטי-פסיכוטיות לא צריך להיות רק של הפסיכיאטרים ושל האחראים לטיפול בחולי הנפש. אלא שכאן אשמים הפסיכיאטרים שבשנת 2015 עדיין נותנים למטופלים שלהם טיפול של שנות ה-80 בתרופות אנטי-פסיכוטיות דור ראשון.
    העולם התקדם מזמן לדור חדש של תרופות אנטי-פסיכוטיות אבל הם לא מעוניינים לידע את המטופלים בכך, ובשל כך יש בורות רבה בקרב המטופלים. התרופות זיפרקסה, ריספרל וסוליאן, למשל, הן בעלות חסרונות רבים. אני לא מתעלם מכך. אבל סרוקואל, סרוקואל XR, אביליפי, גאודון, אינבגה ולטודה, למשל, הן מצויינות. אקטיזיה, פרקינסוניזם וטארדיב דיסקינזיה כמעט שלא מופיעות בטיפול בהן. ושוב אני אומר, אין תרופה בלי תופעות לוואי, אבל על הרופא לתת למטופליו את הטיפול הטוב ביותר הקיים נכון להיום בבוקר.
    האשמה, אם כן, היא חמורה. הרופאים משתפים פעולה עם קופות החולים, כדי לא לתת טיפול טוב למטופלים, שסומכים עליהם באופן עיוור (בענייני רפואה) ונותנים בהם אמון מלא.
    אין פלא שהשחיתות המוסרית הזאת מביאה גם לכך שלעתים פסיכיאטרים כותבים, באופן שקרי לחלוטין, בתיק הרפואי שהמטופל לא משתף פעולה/ה"היענות" שלו לטיפול לא מלאה או שהוא מטופל בכמה מרפאות בו זמנית. אני רוצה לחדש לרופאים שדכאון הוא אפילו מצב של מצוקה. המטופל לא מגיע למרפאה כדי לבזבז את זמנו. מותר גם לעזור לו.
    אני מצפה גם לתגובת הרופאים
    בתודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצב הפסיכיאטריה

הוספת תגובה

• לדעתי לא זו עיקר הבעייה

שמוליק
    18/05/2015

שלום משה.

אני אודה בכך, שלא התנסיתי בתרופות דור שלישי, וכל התרופות שנוסו עליי היו מיושנות יותר.

יצא לי פעם לראות שגם לגבי אביליפיי ששייכת לדור השלישי - עדיין יש תלונות על תופעות הלוואי הידועות והשכיחות של "זומביות".

לדעתי, עיקר הבעייה היא בכך שלא מספרים למטופלים את כל האמת. הרבה פעמים אומרים שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה, ולא מעלים את האפשרות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות. מטופלים מרגישים בכך, וכתוצאה מכך נאבדים את האמון במערכת, וכך כבר לא ניתן לטפל בהם.

יכול להיות שזה נובע מחוסר אמון במטופלים. לפי הגישה של פרויד המבנה הבסיסי של הנפש הוא ה"איד" הנמצא כולו בלא מודע, ומניע את האדם לספק את דחפיו כאן ועכשיו שנובעים בעיקר מדחפים מיניים, שאר מבני הנפש (האגו והסופר אגו המרסנים את האיד מתפתחים מאוחר יותר).

לפי הגישה של רוג'רס, האדם הוא ביסודו טוב, וזה הבסיס לטיפול. מטפל שאינו מרגשי כך כלפי מטופל - צריך לסרב לטפל בו.

במציאות שבה הטיפול כפוי, אז גם לפי הגישה של רוג'רס - יכול להיות שיכפו על רופא לטפל במטופל שהוא אינו רואה בו אדם טוב ביסודו, ובכך הטיפול נדון מראש לכישלון.

אולי כדאי ללכת בגישה של רוג'רס, ולאפשר לרופא שאינו רואה במטופל כזה או אחר אדם שהוא טוב ביסודו שלא לטפל בו גם כאשר נדרש טיפול כפוי.

כאשר ישנו אמון במטופל, אפשר וצריך להאמין בכוחם של הטיפולים הפסיכולוגיים שיכולים לתת מענה לבעייה גם בלי תרופות.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצב הפסיכיאטריה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    18/05/2015

אכן, השאיפה כיום נוגדי פסיכוזה דור 2 , חדשים.
    המטרה היום לשפר קוגניציה ( חשיבה) ומצב רוח ולא להשלים עם מצב זומבי ותופעות לוואי קשות כמו בעבר.
    במקרים נדירים יש שימוש בדור ראשון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו