מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה פסיכאטריתנפגיל20/05/2015
שלום רב ,
לפני למעלה מ - 35 שנה הייתי מאושפז עם ושוחררתי עם אבחנה של סכיזופרניה . עם סיום האשפוז גוייסתי לצבא לתקופה של שמונה חודשים . לאחר מכן נסעתי לחו"ל . ועם חזרתי ארצה המשכתי ללמוד . מאז שנת 1990 עבדתי במסםפר מקומות גם בתפקידי ביניים שדרשו אחריות וניהול מקצועי ואחריות . האם האבחנה תקפה עוד היום ? למרות תפקוד פונקציונלי טוב יחסית ויכולת השתלבות טובה מבחינה תפקודית מקצועית ?
יש לציין שהפסקתי לקחת תרופות על דעת עצמי מסיום האשפוז .
למרות התיעוד הנ"ל אני חייב לציין שלעיתים יש לי חרדות ואובססיות אבל הם אינם מפריעים לתפקודי . פנייתי דנה בתקפות האבחנה .
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק21/05/2015שלום נפגיל.
אינני רופא.
מדובר בשאלה שהיא בעיניי יותר פילוסופית מאשר רפואית, ואבהיר את דבריי בגודמא קטנה:
ישנם הרבה אנשים שחולים בשפעת בחורף. האם ניתן לומר שהם חולים כרוניים או לא?
ניתן לומר שכאשר הם בריאים (נגיד בקיץ), בעצם המחלה קיימת אבל אין לה סימפטומים, ואפשר לומר שהם בריאים.
על פי הגישה הרווחת, סכיזופרניה היא מחלה כרונית, וגם כאשר אדם נמצא בתקופה ארוכה שבה אין סימטומים, אז עדיין ישנו חוסר איזון כימי במוח, אבל ייתכן שמפני ששאר הגורמים (אורגניים, סביבתיים ופסיכולוגיים) מנוטרלים, אז אין ביטויי של המחלה.
בכל אופן, זכותך לחלוק על הגישה הרווחת. דעתי האישית היא שברוב המקרים חוסר האיזון הכימי במוח הוא עצמו סימפטום של שאר הגורמים, וממילא אם שאר הגורמים תקינים, אז בכלל אין מחלה.
נראה לי שכדאי לשאול שאלה מעשית, והיא האם ישנם אי אילו השלכות למעשה לשאלה הזו.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחלה פסיכאטרית - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/05/2015באופן כללי
לאחר העלמות של התלונות ( רמיסיה מלאה)
באם מדובר על לפחות שנתיים ללא טיפול וללא חזרת
התלונות הנפשיות , מדובר בהחלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)