גמילה מסימבלטה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• גמילה מסימבלטה
    מיכל
    20/05/2015

שלום רב.
    לפני שנה וחצי נולד לי ילד עם מחלה גנטית. הדבר גרם לי לסוג של חרדה מהעתיד ומכל בעיה נוספת שהתגלתה (ומתגלות כל הזמן בעיות לצערי) ובעיקר ל"רומינציה" (אם לא טעיתי במונח) כל היום הייתי עסוקה בלחשוב עליו ועל המחלה. המח שלי היה מלא ברעשים.
    לפני כחצי שנה פניתי לייעוץ והתחלתי סימבלטה. אין ספק שחיי השתפרו לעין ערוך (60 מג) אבל...עליתי במשקל ואני לא מצליחה לרדת על אף שנכנסתי למשטר תזונה וספורט (אני דיאטנית. יודעת מה ואיך לעשות)
    החלטתי להפסיק הטיפול מאחר והשמנה עלולה לגרום לי לדיכאון :-)
    שאלתי: כיצד להפסיק את הכדורים ולהפחית עד כמה שניתן את תופעות הגמילה הנוראיות עליהן קראתי ברשת.
    תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    גמילה מסימבלטה

הוספת תגובה

• בהדרגה, וכדאי להתייעץ עם הרופא

שמוליק
    21/05/2015

שלום מיכל.

אינני רופא.

הפסקת טיפול תרופתי נעשית בהדרגה.

בכל אופן, הדבר הכי טוב הוא להתייעץ עם הרופא המטפל. הרופא אמור לקבל את העניין. כאשר תופעות הלוואי עולות על התועלת - זה לגיטימי לחלוטין להפסיק את הטיפול התרופתי. אין ממה לחשוש מלגשת לרופא המטפל ולומר לו את הדברים ולהתייעץ איתו כיצד להפסיק את הטיפול.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי מיכל

א
    21/05/2015

סביר להניח שלרופא הממוצע לא יהיה פתרונות קסם או פתרונות מיוחדים בשבילך.
    הם גם לא יודו בכך, שהסיבמלטה היא תרופה מאוד בעייתית ומאוד קשה להיגמל ממנה.
    גם אני נטלתי סימבלטה, ואני כבר חודשיים ללא ועדיין סובל מתסמיני גמילה לא נעימים.
    תמצית סיכומית ממה שקראתי ברשת:

1. ירידה מתונה ומאוד הדרגתית, לרדת ל- 30 מ"ג (נניח לשבוע שבועיים)
    שאת מרגישה יציבות יחסית על המינון הנמוך יותר נסי להוריד את התרופה לגמרי.
    יש דיווחים ברשת על אנשים שפותחים את הקפסולות וסופרים/שוקלים את הכדוריות ומוציאים החוצה את הכדוריות בשביל ירידה הדרגתית במינון.

2.ברגע שמתחילים תסמיני הגמילה, להתחיל לקחת פרוזאק, או לתרופה פסיכיאטרית אחרת בעלת זמן מחצית חיים ארוך. ולאחר מכן לנסות להגמל מהפרוזק (באופן יחסי קל יותר להיגמל מהפרוזאק)

3. לי אישית מאוד עזר לקחת אומגה 3 (קצת הפחית את ההתכווצויות בראש)
    אולי שווה גם לנסות תוסף מגנזיום או ויטמין D.
    בנוסף לעשות ספורט, ללכת לסאונה/ג'קוזי ולהעסיק את עצמי כמה שיותר.

שיהיה לך המון בהצלחה.
    יכול להיות שיקח לך כמה שבועות, ויכול להיות שאפילו יקח כמה חודשים בשביל להתנקות לגמרי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גמילה מסימבלטה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    25/05/2015

תחת מעקב רופא.
    שיקול קליני , באיזה מהירות, טיפול להפחתת תופעות גמילה ועוד..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו