מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מסמיק מכל דבר . אני חייב עזרה ממךשאול22/05/2015
אני בן 17 סובל מהסמקה בכל הפנים בכל פעם שפונים אליי ובעיקר שחם לי אז זה קורה יותר וזה מקשה עליי מאוד בלימודים ולהיות בחברה והלכתי לפסיכיאטרית בחדרה ודיברתי איתה על הבעיה ואז היא הביאה לי מרשם לכדורים שקורים להם פריזמה היא אמרה לי כל בוקר לקחת חצי כדור של 20 mg ואני בספק אם זה יעזור לי ואם אתה חושב שזה כן יעזור . כמה זמן עד שזה מתחיל להשפיע על הבעיה שלי . ואם זה לא עוזר אז על איזה כדורים אתה ממליץ לי לקחת . אני ממש חייב עזרה כי זאת תקופה של בגרויות ונורא קשה ללמוד במצב שלי ואני חייב את עזרתך תנסה לעשות מאמץ בשבילי . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דעה אישית
שמוליק22/05/2015שלום שאול.
אינני רופא.
כדאי לשאול גם בפורום של ילדים ונוער. הרופאים של הפורום מוסמכים לטפל במבוגרים בלבד (אם כי מותר להם לענות על שאלות, והם בדרך כלל עונים).
לדעתי, צריך לבדוק גם גורמים רפואיים רגילים; יכול להיות שיש לכך גם מרכיבים שאינם קשורים לנפש.
אם זה קשור לנפש, אז גישתם של הרופאים בפורום ידועה, והם היו בודקים גם מרכיבים פסיכולוגיים.
כיוון שנדובר בתקופה של בגרויות שאולי דורשת פיתרון בטווח הקצר, אז יכול להיות שהכדורים יכולים לתת את המענה, והשאלה כאן היא שאלה מעשית עניינית. האם על פי הרגשתך הכדורים אכן עוזרים. מדבריך משתמע שאתה מסופק בכך.
אם כך, אז הייתץי ממליץ לנסות לבדוק האם ישנם מרכיבים פיסיולוגיים, ולנסות גם לחשוב על טיפולים פסיכולוגיים לטווח קצר כגון C.B.T.
בכל אופן, אני שמח שאתה מתמודד עם הבעייה, ואני מאחל לך הצלחה רבה הן בהתמודדות עם הבעייה והן בבחינות הבגרות.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אלי25/05/2015הכדורים יכולים לסייע שווה לנסות אותם
כדאי מאוד להסתייע בטיפול פסיכולוגי כדי לשפר ביטחון עצמי .
אם אתה נהיה אדום ומסמיק וכולם רואים ושואלים אותך בלעג למה אתה נהיה אדום ? תגיד להם שאתה אוהד של הפועל תל אביב.
יש אפילו ניתוח למניעת הסמקה אבל מאוד לא מומלץ לעשות בגלל שמתחילים להזיע בכל מיני מקומות בגוף פתאום אי אפשר לרמות את הגוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסמיק מכל דבר . אני חייב עזרה ממך - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור25/05/2015קשה לנחש מתי וכמה.. זה מאוד אישי.
לפעמים טיפול פסיכולוגי מאוד יעיל.
טיפ ( לא מתאים לכל אחד)
על בסיס לוגוטראפיה ( ויקטור פרנקל)
גישה פארדוקסלית:
תעשה מאמץ להסמיק בכוונה כל יום, בכל מצב וכמה שיותר..
תתפלא לגלות, שלסובבים זה לא ממש מזיז כמו שהייתה מנצפה..
( שוב לא מתאים לכולם, אבל כאשר עובד, זה עובד בגדול... גם בלי תרופות)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)