לחץ בעבודה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לחץ בעבודה
    רננה
    28/05/2015

שלום רב.
    אני אחות במקצוע במחלקה כירורגית בת 33 רווקה.יש לי וותק וקביעות ונחשבת לעובדת טובה לדעתי הצנועה אבל תמיד ובמיוחד לאחרונה יש לי בעייה עם ניהול משמרת .בערבים ובלילות.זה מכניס אותי ללחץ עצום ומונע ממני לתפקד כמו בן אדם נורמלי. מה שלא קורה שאני לא אחראית.( רוב הפעמים אני אחראית).משמרות ערב ולילה.
    אני בטיפול פסיכולוגי כבר שנה משתף את הדברים שלי רק מול פסיכולוגית כי אני מפחדת לפתוח את הדברים הלאה ולהעביר לאחראית עקב הבושה שאני חשה בדבר.מעמידה פנים שהכל כשורה.
    שאלה שלי מה אני יכולה לעשות?
    אם הייתי עוברת דרך קופה והיו לי אישורים אולי אחראית שלי הייתה מאמינה לי עם קבלות שיש לי שאני במצב הזה של טיפולים מעל שנתיים.אף אחד לא יודע במחלקה כולל אחראית.כמובן שיש בעיות אחרות חוץ מעבודה אבל אחריות משמרת הוא נושא שמאוד מציק לי ואנחנו מדברים עליו לא מעט.אני מטופלת אצל פסיכולוגית פרטית והכל נעשה ללא רישום וקבלות שם.
    ניתן להקל עליי בעבודה אני יודעת אבל מחד אני מתביישת להודות ומאידך אני סובלת.ממש.אחרי כל משמרת כאילו נצלתי מסכנת מוות.
    אנחנו עובדים קצת על חשיפות וכו עם המטפלת אבל עדיין קשה לא עוזר לי אני פשוט מרגישה מחנק שאני מנהלת את הצוות בלילות וערבים.
    זה הגיע למצב שאני מחליפה משמרות או עושה חופש מחלה כדי לא להתמודד.
    מה מומלץ לעשות במצבי? אני כבר לא שואלת אם לחשוף את העניין לאחראים שלי אלא מבחינה פרוצדורלית שאני אוכל להביא אישורים שאני בטיפולים ומרגישה לחץ נוראי בעבודה ולא מסוגלת לנהל.
    במאמר מוסגר אין הרבה מנחי צוות אצלנו וזה תפקיד די מאולץ.לא יאהבו את זה אחראים שלי כי יש חוסר של מנהלים במשמרות זה לא מציאה אבל כפי שאני סובלת ומה אני עוברת אף אחד לא עובר.בלי לזלז בקשיים של אף אחד.דווקא כעובדת רגילה אין לי שום חששות ואין לי בעיות לרוב בשום משמרות לעבוד כאחות מהשורה רגילה.
    אשמח לעיצה מכל שהוא כי קשה....
    האם לקבוע פגישה עם פסיכיאטר ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לחץ בעבודה

הוספת תגובה

• לחץ בעבודה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/05/2015

היי

יש לברר את הנושא הפסיכולוגי, התוצאות לטיפול, מטרות טיפול ויעילות...
    לפעמים יש צורך בנוגד דיכאון וחרדה, מפחית את הסבל.
    לגבי לשתף בעבודה או לא , מאוד תלוי בממונה, ביחסים ביניכם, משמעויות וכו..
    אבל בהחלט, גורמי דחק בעבודה, מהווים גורם דחק וסבל ממושך ללא טיפול/ התערבות - שינוי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז מה שהבנתי מדברך היעילות של

רננה
    28/05/2015

הטיפול הנוכחי בספק? וזאת כי לא מרגישים התקדמות?
    דווקא נוח לי עם המטפלת הנוכחית שלי ובנושאים מסויימים התקדמנו.בנושאים מסויימים אנחנו תקועים פשוט.בפעמים קודמות פשוט הייתי פורשת מהטיפולים ,נוטשת באמצע מה שפה לא קורה.
    במידה ורוצים טיפול תרופתי יש לפנות לפסיכיאטר?
    אני מרגישה שבנושאים מסויימים אין לה יכולת לעזור למרות שהיא משתדלת...
    תודה לך.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    28/05/2015

שלום רננה.

אינני רופא.

קודם כל, אני רוצה לומר לך שנראה שאת מתמודדת יפה עם הקשיים. אז תמשיכי להתמודד :-)

התשובה לשאלה האם הטיפול שאת מקבל הוא מספיק טוב או לא, נעוצה בהגשה הסוביקטיבית שלך. נראה שבגדול את מרוצה מהטיפול, אז זה בסדר גמור.

אםן את מעוניינת בתרופות, אז כמובן שצריך לפנות לרופא. ניתן לקבל תרופות פסיכיאטריות גם מרופא המשפחה. אינני יודע לומר איפה בדיוק עובד הגבול בין סמכויותיו ויכולותיו של רופא משפחה לבין פסיכיאטר, אבל ידוע לי שגם רופא משפחה יכול לתת תרופות פסיכיאטריות.

השאלה האם לספר או לא היא שאלה שתלוייה בהרבה גורמים, ולכן צריך לקחת בחשבון את כל הגורמים ולקבל את ההחלטה המתאימה ביותר. אין תשובה נכונה ותשובה לא נכונה; זה צריך להיות מותאם אישית.

סיבות בעד, יכולות להיות שהממונים יתחשבו במצב שלך, ועצם הרגשת ההתחשבות תעודד אותך. יכול גם להיות שעצם הנחת הדברים על השולחן תתן לך תשחרר אותך מרגשות אשמה שאת לוקחת על עצמך תפקיד שנראה לך שהוא כבד ממך.

מאידך סיפור הדברים עלול לגרום לחוסר התחשבות או לפיטורים שעלולים לגרום לעוגמת נפש גדולה יותר...

לצורך זה צריך להכיר את הממונים עלייך, ומי שאינו מכיר אותם - יהיה לו מאוד קשה להעריך.

בכל אופן, אני מעריך את ההתמודדות שלך :-)

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך.שמואל.

רננה
    30/05/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הרופא רשם את הפתרון

מנוסה
    30/05/2015

שלום רננה,
    הפתרון הטוב ביותר הוא שילוב בין כדורים נוגדי דכאון (טיפול עיקרי) ובין שיחות פסיכולוגיות (טיפול תומך). שיחות לבד לא עוזרות לרוב, המדובר בכימיה של מערכת העצבים המרכזית והתרופות יעילות מאוד בתיקון המצב.
    בהצלחה לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי רננה

אלי
    31/05/2015

לא יכול ממש לייעץ אני לא רופא
    כל הכבוד לך שאת עובדת בתפקיד כל כך משמעותי ורציני
    זה לא פשוט להתמודד עם עבודה כזאת
    וזה בכלל לא בושה ולא יפליא אף אחד שיש לך קשיים נפשיים בשל עבודה כזאת.
    אין לך בכלל במה להתבייש את צריכה להיות גאה בעצמך על הישגיך בעבודה ובקריירה בכלל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו