מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד טיסה טיפוס חרדתי מאודאיתי29/05/2015
היי, בעברי (לפני 15 שנים) הייתי טס המון טיסות ארוכות וטיסות קצרות בלי בעיה או פחדים. מזה 15 שנים לא טסתי ויש לי חרדת טיסה שאני ממש חולם על זה וחושב על זה המון. בעוד שבועיים יש לי טיסה של 3 וחצי שעות. הטיסה עצמה פחות מפחידה אותי,- המחשבה להיות סגור בתוך קפסולה שאני לא יכול לצאת ממנה בכל זמן נתון שבא לי, -זה ממש מלחיץ אותי (גם מעליות או רכבת או כל מה שאני יודע שאני שמצריך להשאר במקום ללא אפשרות לצאת מתי שמתחשק לי). בקיצור קלסטרופוביה כנראה. בכל אופן שאלתי היא כזאת. אני לפני הטיסה לקחתי כמה מפגשי ביו פידבק על מנת ללמוד טכניקת הרגעת הגוף ואני נחוש לטוס כדי להוכיח לעצמי שאני מסוגל. אני טיפוס חרדתי וחשבתי לשאול איזה כדור כדאי לי לקחת לטיסה תוך שאני רוצה לציין שכדורי הרגעה או שינה (כמו בנדורמין, או ואבן או נרבן או וליום) מתוך נסיון, - כאשר אני לחוץ הכדור גורם לי לחולשה ולא להרדמות כלומר זה לא שאני לוקח בנדרמין ואז אני נרדם אני פשוט ארגיש את הגוף עייף ולחוץ. האם יש כדור טוב נגד חרדת טיסות? האם להסתפק אולי בשתיית אלכהול במקום כדור? לא יודע אם זה נתון משנה אבל אני במקצועי מרבה להיות בסביבת מטוסים בתוכם ולידם. זה עדיין לא עוזר לי להרגיע את הפחד מהטיסה עצמה (או מזה שזה סגור).
אגב, הוצע לי כמה פעמים מרופאת משפחה ופעם מפסיכיאטר לקחת כדור ציפרלקס על רקע חרדתי אבל מעולם לא לקחתי כי לא רציתי. האם ניתן לקחת מעכשיו נגיד את הכדור עוד שבועיים הוא יתחיל לעבוד ובסוף הטיול להפסיק? (אני יודע שמינימום רצוי לקחת חצי שנה אבל אולי בכל זאת אפשר רק למקרה הספציפי הזה?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פחד טיסה טיפוס חרדתי מאוד - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2015יש לישקול, אם יש מספיק זמן לפעמים מתן SSRI, נוגדי דיכאון וחרדה עדיף.
לפעמים ניתן לישקול קלמנרבין או כדור טבעי אחר.
באם אין בעיה גופנית, ניתן לישקול דראלין ( לאחר יעוץ עם רופא משפחה)
מומלץ להימנע מאלכוהול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה3 שבועות לפני הטיסה
איתי04/06/20151. האם 3 שבועות לפני הטיסה זהו זמן מספיק לתרופות מסוג SSRI?
2. מה הזמן המינימלי שניתן ליטול כדורים מסוג SSRI (נגיד ציפרלקס)?
כלומר האם ניתן לקחת את זה נגיד לחודשיים ולהפסיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)