פחד טיסה טיפוס חרדתי מאוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פחד טיסה טיפוס חרדתי מאוד
    איתי
    29/05/2015

היי, בעברי (לפני 15 שנים) הייתי טס המון טיסות ארוכות וטיסות קצרות בלי בעיה או פחדים. מזה 15 שנים לא טסתי ויש לי חרדת טיסה שאני ממש חולם על זה וחושב על זה המון. בעוד שבועיים יש לי טיסה של 3 וחצי שעות. הטיסה עצמה פחות מפחידה אותי,- המחשבה להיות סגור בתוך קפסולה שאני לא יכול לצאת ממנה בכל זמן נתון שבא לי, -זה ממש מלחיץ אותי (גם מעליות או רכבת או כל מה שאני יודע שאני שמצריך להשאר במקום ללא אפשרות לצאת מתי שמתחשק לי). בקיצור קלסטרופוביה כנראה. בכל אופן שאלתי היא כזאת. אני לפני הטיסה לקחתי כמה מפגשי ביו פידבק על מנת ללמוד טכניקת הרגעת הגוף ואני נחוש לטוס כדי להוכיח לעצמי שאני מסוגל. אני טיפוס חרדתי וחשבתי לשאול איזה כדור כדאי לי לקחת לטיסה תוך שאני רוצה לציין שכדורי הרגעה או שינה (כמו בנדורמין, או ואבן או נרבן או וליום) מתוך נסיון, - כאשר אני לחוץ הכדור גורם לי לחולשה ולא להרדמות כלומר זה לא שאני לוקח בנדרמין ואז אני נרדם אני פשוט ארגיש את הגוף עייף ולחוץ. האם יש כדור טוב נגד חרדת טיסות? האם להסתפק אולי בשתיית אלכהול במקום כדור? לא יודע אם זה נתון משנה אבל אני במקצועי מרבה להיות בסביבת מטוסים בתוכם ולידם. זה עדיין לא עוזר לי להרגיע את הפחד מהטיסה עצמה (או מזה שזה סגור).
    אגב, הוצע לי כמה פעמים מרופאת משפחה ופעם מפסיכיאטר לקחת כדור ציפרלקס על רקע חרדתי אבל מעולם לא לקחתי כי לא רציתי. האם ניתן לקחת מעכשיו נגיד את הכדור עוד שבועיים הוא יתחיל לעבוד ובסוף הטיול להפסיק? (אני יודע שמינימום רצוי לקחת חצי שנה אבל אולי בכל זאת אפשר רק למקרה הספציפי הזה?)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פחד טיסה טיפוס חרדתי מאוד

הוספת תגובה

• פחד טיסה טיפוס חרדתי מאוד - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2015

יש לישקול, אם יש מספיק זמן לפעמים מתן SSRI, נוגדי דיכאון וחרדה עדיף.
    לפעמים ניתן לישקול קלמנרבין או כדור טבעי אחר.
    באם אין בעיה גופנית, ניתן לישקול דראלין ( לאחר יעוץ עם רופא משפחה)
    מומלץ להימנע מאלכוהול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 3 שבועות לפני הטיסה

איתי
    04/06/2015

1. האם 3 שבועות לפני הטיסה זהו זמן מספיק לתרופות מסוג SSRI?
    2. מה הזמן המינימלי שניתן ליטול כדורים מסוג SSRI (נגיד ציפרלקס)?
    כלומר האם ניתן לקחת את זה נגיד לחודשיים ולהפסיק?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו