תופעת היזכרות מסוימת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תופעת היזכרות מסוימת
    יהב
    29/05/2015

שלום,
    אני בחור בן 25
    לאחרונה אירע לי אירוע ממש לא נעים, שהזכיר לי עוד כמה כאלה שקרו לי בעבר והיה לי מאד קשה להתמודד איתם, לכן הדחתי אותם כאילו לא קרו (זה נאמר לי על ידי מטפל כלשהו)
    לאחר האירוע הזה, התמודדתי, ניסיתי.. בכיתי הרבה וסיפרתי וניסיתי לפרוק אותו מעליי.
    הכל בסדר עכשיו.
    הבעיה היא שפתאום עולים לי כל מיני דברים שבכלל לא קשורים לאירוע הזה,
    פתאום אני נזכר בצבא, באנשים שהיו משמעותיים לי, בכל מיני דברים לא קשורים, שמי חושב עליהם בכלל ביום-יום ושלא חשבתי עליהם מליון שנה
    מה הקטע של זה?
    מה זה הדבר הזה פתאום להיזכר?
    זה קשור למה שקרה בימים האחרונים? או סתם איזשהי תגובה לגיטימית שקורת לכל אחד בשלב כזה או אחר?
    אני לא מבין.. אולי יש סיבה לכך שזה מעורר בי משהו? כי אם זה היה סתם לגיטימי לא הייתי חושב שמשהו לא בסדר.. לא יודע, הסתבכתי
    מה דעתכם?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תופעת היזכרות מסוימת

הוספת תגובה

• יכול להיות שזה קשור לטיפול

שמוליק
    29/05/2015

שלום יהב.

אינני רופא.

מדבריך, משתמע שהטיפול שקיבלת הוא טיפול בטכניקה פסיכו-דינמית.

בטכניקה הזו, מחפשים הסברים מהלא מודע למה שקורה עם המטופל כיום. לצורך זה צריכים לחפור בעבר על מנת לחפש כל מיני אירועים מהלא מודע.

יכול להיות שמסיבה זו אתה חופר בעבר בדיוק באותן טכניקות שבהן בטיפול חופרים בעבר על מנת לחפש תכנים בלתי מודעים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעת היזכרות מסוימת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    03/06/2015

ייתכן, ומדובר במרכיב פסיכולוגי, תכנים מהתת מודע שמצפים..
    ומובילים לתגובה רגשית..
    יש מקום לברר טיפול פסיכולוגי מסודר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו