מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוצה להיגמלהידד לגראס02/06/2015
שלום
אני בת 21 .
נוטלת כבר 3 שנים את התרופה אסטו (ציפרלקס).
התרופה מועילה למצב רוח שלי גורמת לי לשמור על תקווה ולא להתייאש מהר ולשנוא את כל העולם כמו שהיה לפני לקיחת התרופה או כשהייתי עושה הפסקות מהתרופה.
החיסרון הבולט והכי קשה של התרופה הוא הנדודי שינה בלילה- קושי בהירדמות, שינה לא תקינה ויקיצות מוקדמות באמצע הלילה והכי גרוע - רצף סיוטים נוראי. לא זכור לי במשך כל ה3 שנים האלה( אולי אחת למיליון) בוקר שבו קמתי רעננה ואמרתי לעצמי " וואו איזה טוב ישנתי". אני קמה מותשת...בלי כוחות להתחיל את היום ועם 1001 פיהוקים בדקה. אין צורך לציין כמה התפקוד הפעזי והחברץי שלי נפגע ביום יום ועכשיו אני גם כבר מתחילה לחשוש לבריאות כי אני מרגישה חולשה פיזית עזה כבר כמה חודשים.
אני לא יכולה לאמר ב100% שכל הפרעת נדודי שינה קשורה רק לכדורים אבל יש לי הרגשה שכן כי לא זכור לי חוויות כאלה לפני שהתחלתי איתם אני רוצה להפסיק אותם חד משמעית.
נמאס לי ללכת לפסיכיאטרים ושהם משנים לי כדור או מוסיפים לי כדורי שינה. אני לא מתכוונת להתמכר לעוד כדור כימי. הבנתי טוב מאוד את הטעות שעשיתי לפני 3 שנים שהתחלתי עם הכדורים ולא היה מישהו שיעצור אותי . אין לי בעיה לעבור לכדורים טבעיים יותר כמו רמוטיב. אבל אני בטוחה 100 אחוז שאני רוצה להפסיק בהדרגה עם הציפרלקס.
איך עושים את זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדאי להפסיק בליווי של רופא
שמוליק02/06/2015שלום מור.
אינני רופא.
אני מסכים לגמרי עם הגישה שלך.
לי היה סבל נוראי מתופעות הלוואי של התרופות, אבל היה מדובר בתרופות אנטי-פסיכוטיות, שזה סוג אחר של תרופות.
הייתי ממליץ להפסיק בליווי של רופא כי התסמינים עלולים לחזור. צריך למצוא רופא שיכבד את החלטתך, ומבחינתו זה גם יהיה בסדר אם תחזרי אליו אם חלילה תהיה החמרה.
כדאי גם להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים, וליידע את המטפל על ההחלטה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנדודי שינה
רונן03/06/2015אני מאוד מבין אותך ומזדהה איתך אני חושב שיש לנו בעייה דומה . אשמח לשוחח איתך ולנסות לעזור. אכן הכדורים גורמים לחלומות מוזרים וקשעם לפעמים. השינה היא לא מאה אחוז ובהחלט ישנה עייפות במשך היום .דברי איתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוצה להיגמל - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור03/06/2015היי יש מקום לבדיקה מסודרת ובירור הנושא.
יש לברר מינון, מצב קליני, מצב גופני , הרגלי חיים, מצב פסיכולוגי ועוד..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

