לבעלי יש הפרעת אישיות גבולית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לבעלי יש הפרעת אישיות גבולית
    דנית
    05/06/2015

אני די בטוחה שיש לבעלי הפרעת אישיות גבולית.
    קראתי את התסמינים ומהיכרות של שנים יש לו יותר מחמישה- יש לו חוסר יציבות בכל תחומי החיים, שינויים במצבי רוח, התמכרויות, מאמצים אינטנסיביים להימנע מנטישה, דימוי עצמי לא יציב, התנהגות אימפולסיבית, מחשבות פרנואידיות.
    כל התסמינים שציינתי כאן הם דברים בולטים באישיות שלו, שלא רק אני שמתי לב אליהם, שהיו המון אירועים בחיים שלו שהעידו עליהם, שנמשכים כבר שנים.
    אנחנו במצב כלכלי נוראי והוא כאילו לא מודע לזה. הוא לא עובד ולא מחפש עבודה. הוא אומר שהוא יודע מה המצב אבל נוסע כל הזמן לקניות. מעשן בלי סוף. לפעמים אומר דברים אובדניים.
    תמיד הוא רצה ממני טוטליות, להתמסר לו עד הסוף, ללכת אחריו בעיניים עצומות. וכעס כשלא הסכמתי וכשהבעתי דעות משלי.
    אני לא מסוגלת יותר. יש לנו שני ילדים ואני על סף פרידה ממנו ושלא כמו אצל זוגות רגילים, הפחד שלי הוא לא להישאר לבד אלא הפחד מאיך הוא יגיב, מה הוא יעשה, האם יעשה דברים לא הגיוניים ומפחידים כמו לחטוף את הילדים. אפילו מאלימות אני מפחדת.
    השאלה שלי היא איך אני מקבלת עזרה פסיכיאטרית לגביו כשהוא לא מעוניין לשמוע שום דבר בנושא? הוא לא מעוניין לטפל בעצמו או לקבל עזרה. טוען שמתנשאים מעליו. האם ללכת לפסיכיאטר בעצמי כדי לדבר עליו? לרופאת משפחה? מה אני צריכה לעשות? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תגובה

שמוליק
    05/06/2015

שלום דנית.

אינני רופא; אני אחד שהצליח להשתקם אחרי ארבעה אישפוזים.

אע"פ שיש לי רגישות כלפי אנשים עם הפרעות נפשית, כיוון שאני בעצמי הייתי באותו מקום, נראה לי שבמקרה שלך את מתארת סבל בלתי אפשרי מבן זוג שסובל ואינו מטפל בעצמו, וזה טוב ונכון שאת חושבת על עצמך.

יכולות להיות הרבה מאוד סיבות טובות והגיוניות לכך שבעלך אינו מעוניין ללכת לטיפול כגון סטיגמה על מטפלים, סטיגמה חברתית שיש למי שהולך לטיפול, וכיו"ב.

לו הייתה לו איזו מוכנות ללכת, והיה צורך באי אילו חיזוקים - הייתי מוכן לנסות, אבל אין שום טעם לנסות לשכנע מישהו שאינו מודע לבעיותיו ואינו מעוניין בטיפול. מנסיון אישי כמטופל, גם כאשר כבר אין ברירה וצריך אישפוז כפוי - עיקר הקושי הוא להשיג אמון של המטופל במטפליו. הרבה פעמים נראה כאילו המטרה הושגה, אבל מאחורי הקלעים אין הדבר כן.

נראה לי, שזה ממש בזבוז זמן ומשאבים כדי לנסות לגרום לבעלך לטפל בעצמו.

לא נראה לי שאפשר לנקוט עמדה ברורה האם המהלך של גירושים הוא מהלך טוב; לצורך זה צריך להיכנס יותר לפרטים, ולא נראה לי שזה נכון לעשות כך דרך האינטרנט.

הייתי מציע לך ללכת לפסיכיאטר או לפסיכולוג על מנת לנסות לבחון את האפשרות של ההיפרדות, ובכלל, כדי לאפשר לך להבין טוב יותר הקשיים כדי שתוכלי להתמודד איתם טוב יותר. במילים אחרות, כדאי ללכת לטיפול כאשר המטרה העיקרית היא לאפשר לך להתמודד טוב יותר עם הקשיים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה שמוליק

דנית
    05/06/2015

למה אתה מתכוון בלהתייעץ עם פסיכולוג או פסיכיאטר? לקבוע תור לעצמי או בשמו? איך זה הולך?
    אני לא חושבת עדיין על גירושים אלא רק על חיים בנפרד. רק שאני לא יודעת מבחינה פרקטית לאן ללכת, עם מי להתייעץ.
    תודה וכל טוב גם לך!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה

שמוליק
    07/06/2015

שלום דנית.

מה שהתכוונתי בלקבוע תור לפסיכולוג או לפסיכיאטר הואר תור לעצמך ובשבילך כשהמטרה היא לבחון את המצב ולאפשר לך להתמודד טוב יותר עם המצב.

למרבה הצער, ישנם מקרים שבהם עם כל הרצון הטוב לעזור לקרוב משפחה שמסרב בתוקף לקבל טיפול ועזרה, לפעמים אין פיתרון אחר מאשר להקשיח ואז המצב מתדרדר עד שצריך לנקוט בסנקציות.

מקווה שהדברים מובנים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבעלי יש הפרעת אישיות גבולית - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    09/06/2015

ניתן לשקול לפנות לפסיכיאטר או פסיכולוג, לברר את תחושתיך, תוכלי לשנות דרכי התמודדות ובצורה עקיפה להשפיע עליו.
    כמובן - שזה מאוד מוגבל, באם מדובר באמת, שבעלך בעל אישיות גבולית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו