מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הכה את המומחה!!!רונן09/06/2015
אני נוטל אפקסור 225 מ"ג קרוב לשנה . אם אני שוכח אפילו יום אחד לקחת אני מרגיש זרמים בראש וישר לא ישן טוב . האם זה אומר שעדיין לא הבראתי או שהפסקה אפילו של יום ישר מכניסה את הגוף למצוקה? חשוב לציין שהתחלת הטיפול שלי באפקסור הייתה עקב בעיית שינה חמורה שגררה אחריה דיכאון חרדות ומצב נפשי קשה ביותר .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה הגיוני
שמוליק09/06/2015שלום רונן.
אינני רופא.
מנסיון אישי של תרופות נוגדות פסיכוזה (אפקסור אינו נוגד פסיכוזה אלא נוגד דיכאון), אם הייתי שוכח לקחת את התרופה יום אחד, הייתי מרגיש הרגשות נוראיות של מעין סחרחורות.
225 מ"ג ליום הוא מינון די גבוה, כך שהגיוני שאם שוכחים יום אחד, אז כיוון שהגוף מורגל לתרופה, אז שיהיו תסמיני גמילה קשים.
הבעייה יכולה לחלוף ע"י טיפולים פסיכולוגיים, ואז יהיה ניתן - רק בהתייעצות עם הרופא המטפל - לשקול את הפסקת התרופה, וברור שההפסקה תהיה הדרגתית.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
מנוסה11/06/2015רונן שלום,
ההחלמה מדיכאון הנו תהליך איטי וארוך.
כאשר יהיה צורך להפחית במינון אתה תדע מכך (יש אי שקט בגוף, מעין רעידות של השרירים). לבינתיים אתה חייב להתאזר בסבלנות ולהיות על מינון נכון שאתה חי אתו טוב, בדרך כלל בין 225 ל 300 מ"ג. המדרגה מתחת ל 225 מ"ג הנה 187.5 מ"ג והמדרגה לאחר מכן הנה 150 מ"ג. אם אתה רוצה , אתה יכול לבדוק את המינון של 187.5 מ"ג למס' ימים ולראות האם מצבך משתפר או מחמיר (אם מחמיר חוזרים ל225 מ"ג).
עקב זמן מחצית חיים קצר יחסית, כל פספוס של הכדור מביא לתסמיני גמילה כמו שתיארת, ולכן חשוב לא לפספס. זה מעכב את ההחלמה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערות נוספות
מנוסה11/06/2015לגבי הופעת הדיכאון עקב בעיית השינה, לדבריך: למעשה סדר הדברים הנו הפוך- הדיכאון הוא זה שגרם להפרעת השינה.
לגבי הערתו של שמוליק שהמינון גבוה וניתן להחלים עם טיפול פסיכולוגי - זה בפירוש לא נכון, אין מינון גבוה אלא יש מינון מתאים או לא מתאים בנק' זמן של המחלה. אם המינון מתאים אתה מרגיש טוב, אם לא מתאים אתה מרגיש לא טוב. בדיכאון בינוני עד קשה לא ניתן להחלים עם טיפול פסיכולוגי, המדובר במחלה פיזית-ביולוגית קשה, שמגיבה היטב לטיפול תרופתי, השיחות יכולות לסייע מעט אך לא מעבר לכך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)