מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת אישיות אנטי-סוציאלית וגבולית.דן11/06/2015
שלום,
בשבועות האחרונים אני ואחיי מתמודדים עם תגליות מרעישות מכיוון אבי. גילינו שאיננו מכירים אותו כלל. הדף כאן קצר מלהכיל את כמות השקרים והדברים שלא ידענו עליו. בקצרה אומר כי על פניו, אבי הוא אדם מרשים, כובש, כריזמטי, אינטליגנט בצורה בלתי רגילה, מצליחן ועוד ועוד. התגליות שלנו גילו אדם שקרן, נוכל, מניפולטיבי שרמס ופגע לאורך שנים בכל אדם שנקרה בדרכו. כמו -כן, ידענו שהוא עבר טראומה מכיוון הוריו בהיותו ילד.
כדרך לנסות להבין ולו במעט את שהתחולל, התחלתי בקריאת כתבות ומאמרים ומצאתי כי אבי עונה אחת לאחת לקריטריונים של הפרעת אישיות אנטי-סוציאלית (סוציופט) וכמו כן, גם להפרעת אישיות גבולית.
שאלתי הראשונה היא האם ייתכן כי אדם יסבול משתי הפרעות אישיות אלו יחדיו? (או האם אין בך משום סתירה?)
והייתי רוצה לדעת האם יש סיכון בכך שאחשוף אותו לאינפורמציה הזו שגיליתי?
אודה על כל תגובה ועל כל עצה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לי להאמין
שמוליק11/06/2015שלום דן.
אינני רופא.
קשה לי להאמין שאבא שלך סובל מאישיות אנטי-סוציאלית. מדובר ברוצחים סדרתיים או באנסים סדרתיים שאינם מרגישים כל אשמה כשהם מבצעים פשעים חמורים כגון אלו. תיאור כזה אינו עונה לאדם מצליח וכריזמט.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני חושב שיש אנשים גורעים יותר
נתנאל לוריא11/06/2015והם לא רוצחים ולא אונסים, והם יכולים להיכנס לאותו הגדרה, אנשים שמנצלים אחרים ואת המצוקות שלהם בכלל הכוח שלהם, דואגים אך ורק לעצמם, רומסים את כולם כמו שהוא תיאר, למשל אנשי עסקים גדולים, שיכולים לעשות דברים נוראים בשביל להרוויח
כסף, או פושעים, לא נראה לי שזה שחור או לבן, בזמנו שאלתי את המטפלת שלי ,והיא אמרה שבנינו מסתובבים פסיכופתים ,גם באקדמיה, ורוצחים סדרתיים הם אלו שמוצאים את הרוע כלפי חוץ, אבל עדיין קיימים כאלו שהם מתוחכמים יותר, את זה שמעתי גם מחוקר פשע שטפלה בי, וגם מפסכיאטרית, לכן אני בכלל לא בטוח שזה נכון מה שאתה אומר שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיכול להיות
שמוליק12/06/2015שלום נתנאל.
מה שלומך?
מה שאתה מתאר יכול להיות שמדובר בשליטים עריצים, שבאמת לא ניתן לעשות כנגדם כלום. אני מניח שגם פסיכיאטרים הם בני אדם והם יפחדו להתבטא בגלוי כנגד שליטים עריצים. יתר על כן, שליטים עריצים יכולים לנצל פסיכיאטרים על מנת לאבחן אנשים שפויים שמתנגדים לעריצות שלהם באי אילו איבחונים על מנת לחסל נסיונות לערער על השילטון שלהם.
בסופו של דבר ההיסטוריה הראתה פעם אחר פעם שעריצים כאלה נופלים נפילות מאוד כאובות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מדבר על ערצים
נתנאל לוריא12/06/2015אלה גם על כאלו שפועלים דרך החוק,גם על אנשי עסקים, גם על פושעים.
אני חושב שיש בכל קבוצה פסיכופתים גם מטפלים, גם רופאים, אני זוכר
שקראתי שאחד שחקר את הפסיכופתיה עבר צילומים במוח, וגילו שגם
אצלו יש שוני במוח, בחלק שאחראי על האמפתיה, לפי מחקרים שאני קורא
יש לא מעט פסיכוטים, אי אפשר למדוד כי הם לא יבאו לטיפול, אני לא חושב
שרק ערצים הם פסיכופתים, אלה הרבה אנדים שמסתובבים בנינו, זה מה
שאני מנסה לומר, שיש הגדרות שונות לפסיכופתה, ולא אני לא מדבר על
פסכיאטטרים שדעתי להם היא לא טובה בלשון המעטה על סמך ניסיוני כמובן.
אבל כל אחד ומה שעושה לו טוב, הכוונה שלי היא כללית הרבה יותר שמוליק.
בעני גם בפולטיקה יש פסיכופתים, בתי משפט, במוסדות השכלה, אולי הם
לא אלמים, אבל הם אלמים בצורה שונה, והכול טוב שמוליק, מה שלומך?
הרבה זמן לא כתבתי פה ,אבל מצבי בסדר גמור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההערה לפחות לא רק
נתנאל לוריא12/06/2015כמובן שאתה צודק והיו ערצים פסיכופתים שהיצלו את הפסכיאטרים.
זה נכון, אבל אני מדבר על תופעה כללית לפחות על סמך הניסיון שלי.
ומה שקראתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשווה ציטוט
שמוליק12/06/2015שלום נתנאל.
אני בסדר גמור. תודה :-).
חה"כ לשעבר משה פייגלין אמר על כך שפושע גדול פועל באמצעות החוק.
זה יכול להיות...
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון.
נתנאל לוריא12/06/2015כי פושעים גדולים לא צריכים לפועל באימות בעצמם, הם יכולים לההפעיל את המערכת ושאנשים אחרים יעשו את העבודה השחורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהולהפך אחד המאפיינים של פסיכופתים
נתנאל לוריא11/06/2015שהם מרשמים כלפי חוץ ופנים הם אחרת לגמרי, אתה יכול לקורא את הערך ,אחד המאפיינים היא יכולת ל עבוד על אנשים: שיחשיבו שהם הכי טובים, ובאותו הזמן.
הם נבלים, זה מאפיין מובהק, זה מה שהופך אותם לכאלו חכמים ומתחוכמים, הם
שקרנים מעולים, יודעים לשחק ברגשות, ויש כאלו שמוצאים את זה כלפי חוץ וגם פוגעים,.
בכולם יש את היצר הרסני: אבל לא כולם רוצחים/ אונסים, לפי ידעתי מחקר שקראתי היום יש כ0.5 אחוז פסיכופתים, ויש כאלו שלא אובחנו, והם חיים בנינו: לכן זאת טעות הם מאוד
כרזמטים, מאוד נראים טוב וגם דואגים לזה, כמובן שיש גם כאלו שזה פחות בולט, אבל זה חלק מהותי כדאי לאבחן, שאני אמצא חומר אני העלה לפה ,וחוץ מזה יש ספרים על זה,ניתן לקרוא. אני מכיר אחד באנגלית שהמליצו עליו אבל שכחתי את שמו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציטוט מהערך
נתנאל לוריא11/06/2015"פסיכופתים מבטאים התנהגות נורמטיבית כלפי חוץ, ואף דומיננטיות וכריזמה, לצד קושי בתפקוד הרגשי והחברתי המתבטא בעיקר בחוסר אמפתיה קיצוני, והתנהגויות קיצוניות כגון מניפולטיביות, גרנדיוזיות, יהירות והפרת נורמות חברתיות מוסריות.[1]"
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אני אובחנתי ככזה
נתנאל לוריא11/06/2015לקח הרבה זמן עד שהקרימנלוגית כתבה את אותו אבחנה לכאורה, כי לפי ידעתי זה לא חלק מספר האבחונים, לכן מאוד קשה לאבחן, אבל במקרה שלי היא אמרה שכנראה כן.
אני לא יודע אם זה נכון וכבר לא מתעסק עם זה: אבל אצלי זה כלל מקרי אלימיות מאוד
קיצונים וחוסר חרטה, חוץ משאר התסמנים. ואני לא יודע אבא שלכם הוא פסיכופת ונראה
לי שהיה מאוד קשה לאבחן אותו כזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת אישיות אנטי-סוציאלית וגבולית. - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2015ייתכנו קווים ממספר הפרעות , MULTIPLE PERSONALITY DIS
על פי התיאור הנ''ל , יותר סביר אישיות אנטי סוציאלית .
קווי אישיות כלליים לאנטי סוציאלי:
1. קרזמטי, משכנע וסוחף..
2. שקרן פאתולוגי
3. ללא רגש, יכול לרמוס ולפגוע ללא חרטה..
רק על מנת להתקדם ..
מעניין אם , אנשי עסקים מצליחים, פוליטיקאים ועוד..
יכולים למלות קריטריונים ...
שאלה פילוסופית : מבחינה אבולוציונית, מעניין מי ישרוד יותר טוב ויצליח ?
הרגישים טובי הלב או אנטי סוציאליים ? קצת מעצבן התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלה הפילוסופית
אני05/07/2015תשובה לגבי אבולוציה.
אנשטיין אמר:
"העולם לא יושמד מאלה שעושים רע, הוא יושמד מאלה המסתכלים מהצד ולא עושים דבר."
אני, לעומתו, רוצה להאמין שהאנשים "הרגילים", האמפתיים, ישרדו כי לא כמו הפסיכופתים הם מסוגלים להיתאחד.
לפי מיטב הבנתי, יש צורך בלעלות מודעת מה הם פסיכופטים. מה התכונות הבולטות שלהם.
איך להיתמודד איתם וכו'.
ותודות לגוגל ויוטוב ולאנשים אמפתיים, המודעות הזאת הולכת וגדלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזאת
אני05/07/2015א.ב
:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהויש אנשים שהם גם וגם.
נתנאל לוריא06/07/2015שהם מורכבים: אני הכרתי פסיכופת שרצח 3 אנשים כך סתם אבל הוא היה רגיש דיבר איתי תמך בי. ובכה שאביו לא בא לבקר אותו, וגם היה פסיכופת וחסר רגש הרבה פעמים, בדומה לי. יש אנשים שמורכבים יותר מהקרטריונים היבשים, כי מדובר בני אדם .ובני אדם מטבעם מורכבים במיוחד שיש להם הפרעות נפשיות. זוהי דעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההם יכולים ועוד איך הרבה יותר
נתנאל לוריא06/07/2015מהרוצח הפשוט ברחוב. הם מנצלים בני אדם כלא היו בעלי ערך. עושים מלא כסף ורומסים כל מי שבא. לא כולם אבל הרבה בעני פסיכופתים קיימים באוחוזים גבוהים יותר אצל אנשים : עשירים, פולקטאים, ואנשי אקדמיה בכירים, וה לפחות דעתי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)