מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת פרפאנןאלירן12/06/2015
שלום,
אני מטופל בפרפאנן כבר 9 שנים בעקבות אירוע פסיכוטי ואבחון של סכיזופרניה.
בעקבות מחסור בתרופה בבתי המרקחת לא נטלתי את התרופה 4 ימים.
במהלך ארבעת הימים האלה גיליתי שרמת התפקוד השיכלי שלי עלתה משמעותית.
אני שחקן מקצועי בשחמט ולכן מודע לכושר השיכלי שלי.
כעת לאחר שבוע של לקיחת התרופה התפקוד השיכלי שלי ירד משמעותית ובירצוני לנסות להפסיק את התרופה.
האם זה עלול בסבירות גבוהה לסכן את מצבי הנפשי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרפנן
משה13/06/2015פרפנן הוא סם אנטי-פסיכוטי דור ראשון. אם אתה לוקח אותו 9 שנים ברציפות, אז אתה אמור לסבול מטארדיב דיסקינזיה (סוג של נזק נוירולוגי בלתי הפיך) ובטח מעוד תופעות, שיתכן שדוכאו באמצעות דקינט, סמים בנזודיאזפינים ועוד.
לשמחתנו העולם התקדם וממשיך להתקדם לתרופות אנטי-פסיכוטיות חדשות (כגון סרוקואל XR, אביליפי, גאודון ועוד). האינטרס ליטול תרופות למניעת פסיכוזה לא צריך להיות רק של המטפלים בחולי הנפש. אלא שלצערנו הפסיכיאטרים משתפים פעולה עם קופות החולים כדי לא לתת למטופליהם את הטיפול האיכותי המתאים לשנות ה-2000.
הפסיכיאטרים הציבוריים - במרפאות האמבולטוריות וכן במחלקות האשפוז - מטפלים בעיקר בסמים אנטי-פסיכוטיים דור ראשון (במחלות פסיכוטיות) ובבנזודיאזפינים (נגד חרדה ולהרגעה). תרופות מהקבוצות SSRI, SNRI, תרופות אנטי-פסיכוטיות דור חדש, נוגדי דכאון חדשים כמו NDRI הם מסרבים (ולפעמים בעקשנות) לתת למטופלים, שמתמצאים בפסיכיאטריה ומבקשים זאת. אפשר רק לקוות שבעקבות הרפורמה בבריאות הנפש, תשתנה גם המדיניות בענין זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש סיכון
שמוליק13/06/2015שלום אלירן.
כיוון שאני עשיתי צעד כזה, של הפסקת טיפול בתרופה אנטי-פסיכוטית בניגוד להמלצה של הרופאה שלי - נראה לי טוב ונכון לתרום מנסיוני.
קודם כל, אני בטוח שאם אחד הרופאים יתייחס לשאלתך הוא יזהיר שהפקס של הטיפול התרופתי מבלי להתייעץ עם הרופא המטפל עלולה להיות מסוכנת כי התמסינים עלולים לחזור, ולכן אני אומר שיש בכך סיכון, אע"פ שיש סיכוי.
לדעתי, כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל, וגם אם הוא ימליץ לך שלא להפסיק ותחליט למרות זאת להפסיק - זה לא יכול להזיק לפנות אליו.
אני רואה בהחלטה להפסיק את הטיפול התרופתי החלטה לגיטימית, כיוון שגם אני עשיתי צעד כזה, אבל נראה לי שכדאי לנקוט באי אילו אמצעי זהירות על מנת להקטין את הסיכון עד כמה שניתן:
קודם כל צריך ליידע את הרופא המטפל, ולהרגיש שינה דרך חזרה, ואם חלילה תהיה החמרה במצב, הוא יהיה מוכן לטפל בך שוב.
הדבר השני הוא להמשיך את הטיפולים הפסיכולוגיים וליידע את המטפל (בין אם מדובר ברופא הפסיכיאטר ובין אם מדובר בפסיכולוג קליני שאינו מתעסק עם הטיפול התרופתי).
בכל אופן, שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פרפאנן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור17/06/2015מומלץ בחום לעבור לתרופה מדור 2 , חדשה יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציון לשבח
משה18/06/2015אני מוכרח לציין לשבח את האומץ של ד"ר דוידאור ללכת נגד המקובל בקרב הפסיכיאטרים בארץ. באמת הגיע העת להתקדם אל הדור החדש של התרופות האנטי-פסיכוטיות.
אין מקום עוד לשימוש באטומין, קלופיקסול, הלידול, סמפ, טרוקטיל, מודיקייט, פרפנן, רידזין, נוזינן ומודל (דור ראשון). אלא יש לעבור אל סרוקואל, סרוקואל XR, אביליפי, אינבגה, גאודון, סרדולקט, לטודה, ספריס ופנפט (דור שני ושלישי).
אין צורך עוד להתכחש למחלה פסיכוטית. אפשר להשתמש בתרופות איכותיות ולמנוע פסיכוזה ואת ההדרדרות הקוגניטיבית הבאה בעקבותיה.
אכן, באשפוז ובטיפול מרפאתי כפוי נכפות על המטופלים תרופות מהדור הישן. הכעס על כך מוצדק לחלוטין. אפשר רק לקוות שהיחס אל חולי הנפש ישתנה. מכל מקום מומלץ לחולה ליטול תרופות בעוד מועד למניעת מצבים בהם יוצאו נגדו הוראות לטיפולים בכפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)