לוסטרל ואוסידי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוסטרל ואוסידי
    דנה
    14/06/2015

שלום רב,
    התחלתי לקחת לפני 7 שבועות לוסטרל 50 מ"ג עבור אוסידיויש שיפור ניכר שהחל כבר אחרי שבועיים של לקיחת הכדור. עיקר השיפור הוא בתחושת החרדה שכבר לא מופיעה, וברור לי שזה לא מרפא 100 אחוז, אך לעניות דעתי יש עוד מה לשפר בקשר לטורדנות עצמה ולהרגשה הכללית.
    השאלה האם יש עוד סיכוי לשיפור עד ל שבוע ה--12 (זכור לי מאיפשהו שזה מה שלוקח לאוסידי) לפני ששוקלים העלאת מינון?
    תודה רבה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לוסטרל ואוסידי

הוספת תגובה

• כדאי לשקול C.B.T.

שמוליק
    14/06/2015

שלום דנה.

אינני רופא.

לגבי O.C.D. ישנה הסכמה שעיקר הטיפול הוא פסיכולוגי, והטיפול התרופתי אמור רק לתת מענה זמני עד שהטיפולים הפסיכולוגיים יניבו תוצאות. אמנם ברור שישנם חריגים, ולכן נדרש שיקול דעת של הרופא המטפל. במיוחד, מקובל במקרים כאלה לטפל טיפולי C.B.T. שהם טיפולים שאינם דורשים הבנה יותר מדיי מעמיקה של הבעייה, והם בדרך כלל עובדים.

תוכלי לשקול את העניין עם הרופא המטפל, וכמובן שהעניין של העלאת המינון דורש התערבות של הרופא המטפל; סוף סוף הוא זה שצריך לתת את המרשם...

בכל אופן, שיהיה בהצלחה רבה בהתמודדות.

שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• cbt בשילוב תרופות

דנה
    14/06/2015

תודה על התשובה שמוליק.
    אני אכן בטיפול CBT מתמשך שעזר, אם כי התחלתי לשלב תרופות עקב הקושי הרב שלי בהתמודדות עם אוסידי חריף שהתפרץ באופן פתאומי אחרי לידה והחוויה היתה טראומטית במיוחד. זו הסיבה שלאחר לבטים רבים החלטתי לשלב טיפול תרופתי, שכאמור, עוזר מאוד אך יש אולי יש מקום לשיפור (כידוע לרוב אוסידי דורש מינונים גבוהים ומאחר ואני רוצה להמנע מאותם מינונים גבוהים, אני כה להוטה לדעת האם יש עוד סיכוי לשיפור בשבועות הקרובים...)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש מקום לאופטימיות

שמוליק
    14/06/2015

שלום דנה.

נראה שאת מתמודדת נכון עם הקשיים - ועובדה זו לכשעצמה היא סיבה טובה לאופטימית :-).

כיוון שאינני רופא, אינני יודע לייעץ האם כדאי לנסות להעלות את המינון ל 100 מ"ג ליום. אני מניח שגם הרופאים של הפורום היו ממליצים לבדוק את העניין עם הרופא המטפל.

בכל אופן, אם את אחרי לידה - ידוע שהתקופה שאחרי לידה היא מלחיצה, ויש נשים שנכנסות לדיכאון אחרי לידה, כך אם המצב הוא יציב - זו עוד סיבה טובה לאופטימיות. יש מקום להאמין שעם הזמן הלחץ של אחרי הלידה ירד והמצב ישתפר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוסטרל ואוסידי - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    17/06/2015

ב OCD
    יש צורך במינונים גבוהים של SSRI
    לכן יש הגיון לישקול ולעלות את המינון עד מיקסום,
    כמובן תחת בדיקה ויעוץ של רופא מטפל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו