מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פחד מאישפוז בגלל הזיות ופגיעה עצמיתנתנאל לוריא15/06/2015
אני מרגיש שוב מאוד מעורר, לפעמים אני שמח מאוד ואז לאחר מכאן אני נהיה עצוב מאוד ואז מתחילים לחזור לי כל מיני זיכרונות, ואז זה הגיע לפני יומים לפגעיה עצמית( לא כי רציתי להתאבד) אלה כי זה עוזר לי להתגבר על אותה מחשבה, קשה לי להסביר את זה.עכשיו אני התחילו לחזור לי כל מיני הזיות, ומחשבות פחות, אבל אני שומע קולות, למשל אני שומע שקוראים לי, ואז אני אומר מה? וכאלו רוצה שיענו לי ,ואז אמי אומרת למי אתה מדבר? אף אחד לא קרה לך, אותו דבר צלילים, או לפעמים אני שוכב
במיטה ופתאון רואה דמות מעלי, זה מאוד מפחיד, באותו רגע אני חושב שזו היא, ואז היא נעלמת, אני כמו שאתם יודעים מאובחן במאניה דפרסיה, היו לי כמה אישפוזים, לא מעט נסיונות התאבדות, ואני מוגדר כבעל הפרעות בתנודות רגשיות, כלומר אני יכול פתאום להיות בהיי מטורף, ואחרי שעה אני רוצה לקפוץ מהחלון, כאלו יש טרגר שמדליק אותי, אני מגיל צעיר לוקח כדורים אנטי פסכופתים, אבחנו אצלי מחשבות-שווא, הזיות,
התקפים פסיכוטים, מחשבות רדיפה, מחשבות עליונות, שאתה לא יכול להיפגע שאי אפשר להרוג אותך, חשבתי שאבי הוא השטן, שהם רצחו את אחותי, הרבה דברים, עכשיו אני מרגיש שזה לא כך, אלה שזה טיפה מכל הסתמינים, שמעית קולות לפרקים קצרים מאוד, לא ממש ברור, פתאום הבזקים פתאום ראית דמיות, עכשיו השאלה שלי, יש לי פגישה אצל המטפלת,אני דחייתי אותה,כי אני חושש שאמי תספר על כל זה,ויאשפזו אותי, גם בגלל הפצעיה העצמית הקשה, אז מה עלי לעשות? אני נוטל
ליתום, רסיטל, וכדור שינה מאוד חזק שעוזר לי לשון, בעבר קבלתי זירקות כל כמה ימים,אבל הפסיקו לי אותם, אז האם בגלל הפגיעה העצמית ומה שתארתי יכולים לאשפז אותי? אני ממש לא רוצה, האם עלי לספר או לא? אני אשמח לשמוע מה דעתכם, ממי שהיה באותו מצב, תודה מראש בברכה נתנאל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחנות:
נתנאל לוריא15/06/2015אני מאובחן ב-pdd a תפקוד גבוהה, מאניה דפרסיה, ודיכאון - קליני שנע
גם להרגשת- שמחה עצומה והרגשת עליונות והרגשה שאני כל יכול.
ונטייה אובדנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שיש הרבה מה לעשות
שמוליק16/06/2015שלום נתנאל.
מה שלומך?
אם אני זוכר טוב, אז אתה נמצא באיזו מסגרת שיקומית, ואם זה נכון, אז קשה לי להאמין שיעברו על זה לסדר היום. במיוחד אם הייתה פגיעה עצמית.
בכל אופן, כל העניין הזה של הקולות והזיות הראייה - לא נראה לי שמדובר בתסמינים של התקף פסיכוטי, כי בהתקף פסיכוטי בטוחים שההזיות האלו הן אמיתיות. אם ברור לך שאלו היו הזיות - אז לא מדובר בתסמינים של התקף פסיכוטי.
הדבר היחידי שצריך להטריד זו הפגיעה העצמית, אבל אני מניח שמדובר באיזו סוג של תיסכול.
עד כמה שאני מכיר את הסיפור שלך, יש לך כישרונות שהמסגרת איננה מאפשרת לך לנצל אותם כראוי, וזו סיבה מאוד הגיונית לתיסכול.
קשה לי להאמין שתוכל לנצל את הכישרונות שלך בתוך המסגרת, ולכן, נראה לי שצריכה להיות שאיפה לצאת מהמסגרת, (וגם אז יהיו קשיים), ורק מחוץ למסגרת תוכל למצות את כישוריך.
את הניתוח הזה נראה לך נכון, אז כדאי שתאמץ את הדברים כהסבר לכך כלפי הגורמים במסגרת.
תחזיק מעמד.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעונה
נתנאל לוריא16/06/2015אני לא נמצא בשום מסגרת אני הייתי בשחף אבל העייפו אותי בגלל אלימות ומאז אין לי שום מסגרת כבר ארבע שנים. ואני פגעתי בעצמי כי היה לי מין זיכרון כזה מאוד חיי על מה שהוא שהיה בעבר, כאלו זה חזר עלי קשה לי להסביר, וזה הכניס אותי למצוקה, שהתחלתי להזיכר ואז פגעתי בעצמי. ושנית אני לא ידעתי שאני שומע קולות, אמא שלי אומרת לי למה אתה מדבר לעצמך, אני לא ידעתי מה היא רוצת, אז היא אומרת אתה אומר לי אמא ,או שאתה מדבר לעצמך, למשל אבי אומר שהוא ראה אותי מנהל שיחה, בלילה,והוא נכנס ושומע אותי מדבר לעצמי, כך הוא אמר אני לא ידעתיף הם פשוט הערו לי שאני מדבר עם עצמי, אז נראה לך תסמינים או לא? כי פעם שעברה אישפזו אותי גם בגלל זה. אני מחכה לתשובה, תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאלו בגלל שמעתי קת הקול דיברתי
נתנאל לוריא16/06/2015והיא לא הבינה למה כי היא אומרת שאף אחד לא מדבר איתך או קרא לך, היא
חושבת שזה חזר והיא מודאגת, אני מקווה שאין לי כלום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמעתי אותו במציאות.
נתנאל לוריא16/06/2015וטענו שאין שום קול, בגלל זה פנו עליח ,כי למה אתה מדבר לעצמך?, באמת שמעתי את הקול של אמי,או קולות אחרים, וגם התחלתי לצעוק כך אבא אומרת ולריב איתם, כאלו אני מנהל יחה, כך הוא אמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא נראה לי שצריך לפחד יותר מדיי
אינני יודע האם העובדה שאתה לא במסגרת היא עובדה מעודדת או לא; זה תלוי בשאלה האם טוב לך בבית יותר מאשר במסגרת או לא.
אני מקווה שאתה מסתדר עם ההורים, ואם כן, אז אתה תוכל עם הזמן להתקדם.
לדעתי, קודם כל לא צריך לפחד יותר מדיי. גם אם שמעת קולות שלא היו קיימים, עדיין, נראה שלא ניהלת ויכוח עם ההורים שלך, וזו עדיין סוג של מודעות.
נראה לי שכדאי לשתף פעולה ולהראות רצון לטפל בבעייה. כל הבלאגאן מתחיל כאשר רואים חוסר שיתוף פעולה או נסיון לברוח מאחריות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה גם קשור כי זה מתסכל
נתנאל לוריא16/06/2015שאתה יושב בבית כל כך הרבה שנים בלי תעסוקה. המצב שלי עם הורים כיום השתפר בעבר היו קשים והרבה דברים קשים עברתי בגלל הורי, ואני לא אפרט אבל היום פחות או יותר בסדר. אני עכשיו במאבק כדאי לקבל סל שיקום, אם אני אקבל אז יתנו לי מסגרת עד אז אני לא יכול לקבל, חוץ מהשיחות שנותנים במסגרת קופת חולים, אז אני מקווה לטוב. פנינו לעורך דין טוב, נקווה שהכל יסתדר, ותודה על התשובה ,ואני לא ממש מפחד אלה הורי,אני חושש בגל הפגעיה העצמית והשלכות שלה עם יגלו ,זה הפחד העיקרי, כל טוב שמוליק ולילה טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכן אתה צודק פעם שעבר התווכחתי
נתנאל לוריא16/06/2015צערתי ,ניתקתי -קשר השמצתי, הייתי אילם הפעם אני אחרת לגמרי, והם זה שמאוד מודאגים לא אני, כי זה מידי פעם ואז אני חושב באמת שאני שומע, אבל זה לא משפיע על היום ייום. אז שמבחינה זאת אני בסדר, .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבבה
אני באמת נמצא בתחושה שהמצב שלך הולך ומשתפר.
אני מאחל לך שזה ימשיך וישתפר עוד יותר.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
נתנאל לוריא17/06/2015מאחל - לך הרבה הצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)