מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מחלה או הפרעה נפשית הקשורה בכסףדנה19/06/2015
שלום רב,
האם יש מחלה או הפרעה נפשית הקשורה להתנהלות כלכלית ולכסף?
הבן זוג שלי מתנהל בצורה מקוממת מבחינה כלכלית ועם כסף. אני מוצאת בכיסים שלו הרבה מטבעות ושטרות כסף, כסף זרוקובכל מיני מקומות בבית.
הוא יוצא כל יום מהבית עם אלפי שקלים בארנק או בכיס .
אני מגלה במגירות או בכיסי מעילים שטרות כסף.
לא מספיק שהוא מחזיק בבית הרבה שטרות כסף ומטבעות (עודף שמחזירים לו כאשר הוא קונה משהו), ידוע לי על אבדות , ודאי ידוע לי רק על הרבה פחות כי חלק מהאבדות ודאי הוא לא מודע או לא היה מעוניין לספר לי עליהם.
הוא איבד כמה פעמים ארנק עם שטרות כסף או שכח את הארנק עם כסף.
יש לו כרטיסי ויזה אבל הוא מעדיף לקנות במזומנים ולקבל עודף שמתגלגל בבית בכל מיני חורים. אני לחלוטין שונה ומתנהלת אחרת וכל אגורה שאני מרויחה חשובה לי ואני מיד שמה בחסכון כלשהו., אני מאוד אחראית י ובודאי בעניין כספים.
אנחנו לא אנשים עשירים ולא גדלנו בבית של מליונרים.
לסיכום: יש כאן 2 תופעות עיקריות: 1. צורך בלהחזיק הרבה כסף בבית, בכיס בארנק כל יום וכל הזמן.
2. חוסר אחריות: שכחת הכסף, איבוד הכסף, פתח לגנבים .
הצילו אני אובדת עצות עם נושא זה. לאחרונה חשבתי שאולי זו מחלה פסיכולוגית והוא צריך לטפל בזה, איך קוראים למחלה ומה הטיפול??
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לטפל בבעייה.
שמוליק19/06/2015שלום דנה.
אינני רופא.
אכן, מדובר בבעייה, שככל הנראה השורשים שלה הם פסיכולוגיים. ליבי איתך בהתמודדות שלך.
נראה לי שהשאלה מה בדיוק האיבחון, היא שאלה, שיכול להיות שתלכי לכמה מאבחנים וכל אחד ייתן איבחון שונה, אבל בגדול יהיה להם איזה מכנה משותף.
הדבר הכי טוב זה אם בעלך יבין ויכיר את הבעייה ויסכים לטפל בה בטובות, אבל לא תמיד זה קורב, ולא תמיד ישנה דרך לכפות טיפול, וגם אם ישנה דרך - לא בטוח שזה הצעד הנכון.
במקרה של אי הסכמה ללכת לטיפול - יכול להיות שהפתרון הוא שאת מבחינתך תתנהלי נכון ותעשי את מה שטוב לך. יכול להיות שלצורך זה תצטרכי תמיכה נפשית - וניתן ללכת לפסיכולוג או לפסיכיאטר.
שיהיה בהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)