מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ייעוץנועה שקד19/06/2015
שלום,
בערך שנה אחרי הלידה הרגשתי תחושות של דיכאון (עייפות, חוסר חשר , עצבות, ייאוש, חוסר סבלנות וריכוז, בלבול וחרדה) . התחלתי לקחת REMOTIVE שנתן לי הרופא משפחה ואותו נטלתי במשך שמונה חודשים. תחילה היה שיפור ממש מפתיע במצב אך לאחר תקופה של שלושה חודשים המצב חזר, למצב טוב יותר מההתחלה אך עדיין לא מצב טוב במיוחד. כרגע אני נמצאת בתחילת הריון, הפסקתי לקחת את ה- REMOTIV כי העדפתי לא לקחת בהריון. בינתיים המצב הנפשי לא מזהיר (עייפות כבדה בעיקר , קצת חוסר ריכוז ובלבול) אך נראה יציב וטוב יותר ממה שהיה. אני מעוניינת לדעת אם אתה חושב שכדאי לי לנסות להתגבר על המצב (ברגע שהמצב לא כל כך גרוע כיום), כי לאחר שקראתי על תרופות שונות בתחום, יש לתרופות הפסיכיאטריות המון תופעות לוואי שיכולות לעשות בעיות במקביל , אני מנסה למשוך את הקץ ולתפקד רגיל ולא להיכנס לעולם הזה כי ממה שקראתי הפתרונות לא כאלו אידאליים ופתירים תמיד. מה אתה חושב על המצב ועל השקפתי בנושא?
תודה רבה,
אשמח לשמוע את חוות דעתך
נועה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אידבידואלי
שמוליק19/06/2015שלום נועה.
אינני רופא.
אני בהחלט מזדהה עם החששות שלך מתופעות הלוואי של התרופות. אני באופן אישי סבלתי מאוד מתופעות הלוואי של התרופות שממש עשו אותי זומבי.
עם זאת, כל מטופל מגיב אחרת לתרופות, ובכל מקרה צריך לעשות את השיקול של תועלת מול נזק.
לא ברור לי האם היו לך תופעות לוואי או שלא, אבל מעצם העובדה שלא כתבת על כך כלום - אני מניח שלא היו לך תופעות לוואי, ולכן יכול להיות שעדיף להמשיך עם הטיפול התרופתי, ואולי אחרי שיעבור זמן מה אחרי הלידה, ולא יהיה חשש לדיכאון אחרי לידה - יהיה אפשר לשקול את הפסקת הטיפול התרופתי.
מעבר לכך, גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שכדאי לשלב גם טיפולים פסיכולוגיים, ובהרבה מקרים הטיפולים הפסיכולוגיים מספיק טובים ויעילים עד כדי כך שאין צורך בטיפול תרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
נועה שקד19/06/2015ההי שמוליק,
אתה לוקח טיפול תרופתי?
הטיפול עזר לך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
שמוליק21/06/2015שלום נועה.
חפני שאני נכנס לעניין, אני רוצה לומר שאני רואה בחיוב רב את כל מי שמתמודד עם קשיים נפשיים, בלי שום תלות האם ההתמודדות היא עם תרופת או בלי.
לקחתי בעבר תרופות. האם זה עזר ועד כמה - אפשר לומר שכדי להרגיע מישהו במצב פסיכוטי - זה טוב. אבל אחרי שנרגעתי, התרופות עשו אותי זומבי.
בכל אופן, מדובר בתרופות אנטי-פסיכוטיות, ולא בנוגדי דיכאון, וגם כמו שאמרתי, כל מטופל מגיב אחרת. צריך לעשות את השיקול של תועלת מול נזק באופן אינדבידואלי. יש מטופלים שעבורם, נכון יותר להתמודד עם תרופות.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)