לא יודע מה לעשות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לא יודע מה לעשות
    מדוכא
    21/06/2015

אני בן 22, השתחררתי מהצבא לפני כמה חודשים ואשמח להתייעץ איתך. במהלך השנים האחרונות בחיי סבלתי מדכאונות רבים, אם זה עם הגיוס שבהתחלה לא התחבר לי. אבל זה לא רק זה, נדמה שאני לוקח דברים בצורה לא נכונה או קשה מדי. לקראת השנה האחרונה בשירות שלי התרגלתי למסגרת הצבאית ואפילו די נהנתי שם, אבל משום מה, בכל שלב בחיי אמצא סיבות להכנס לדכאון ולהתמרמר. הטריגר הרציני יותר היה לפני שנה. חודשים שחברתי במהלך 4 השנים האחרונות עזבה אותי לטובת מישהו אחר. נכנסתי לדכאון כבד מאוד, סיוטים בלילה, בכי כמעט כל כמה ימים, ממש כאב נפשי. אציין שכיום חזרנו. אבל אני כל הזמן חווה התפרצויות עצבים שאני לא שולט בהם, נהיה לי חם בכל הגוף ואני פשוט מתפוצץ(לא באלימות אף פעם אבל בצעקות וכעס רב לאותו אדם) כמו כן אני תמיד אמצא סיבות לדכא את עצמי. התחלתי לנהל סניף לפני שבועיים של חברה מסויימת שממש רציתי לנהל בה. מהדקה שנכנסתי לסניף נכנסתי למרמור על, רק מחפש סיבות למה לא טוב לי, 25 דקות נסיעה, פתאום משכורת לא מספקת, יותר מדי לחצים ואחריות, למרות שבכללי באמת לא הכי טוב לי שם. מצד שני אני יודע שאם אעזוב אני גם מסוגל להתחרט ולהתמרמר על כך וזה קורה לי עם הכל, אני ממורמר מכל דבר וכל החלטה שאני לוקח בחיים. לא יודע מה לעשות והאם יש משהו שבאמת יוכל לעזור אציין שאני חווה התקפי חרדה תגבי העתיד שלי, גלי חום תכופים בגוף מלחץ ועצבים ואף סיוטים וחוסר שקט רט נפשי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    לא יודע מה לעשות

הוספת תגובה

• להתמודד

שמוליק
    21/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

אני שמח שפנית לפורום; עצם הפנייה לפורום מראה שבכוונתך להתמודד עם הקשיים, ואני מאחל לך הצלחה רבה.

החוויה של הפרידה מהחברה היא אירוע קשה שיכול לגרום לאי אילו זעזועים נפשיים, וגם אם בסופו של דבר חזרתם, עדיין יכולות להיות לכך השפעות.

יכול להיות שהדיכאונות וההתמרמרויות נובעים מתכנים בלתי מודעים שצריך לאתר אותם ולצורך זה טיפול פסיכודינמי יכול לעזור, אבל כדאי לציין שמדובר בטיפול ארוך, ויהיה צורך במספר פגישות שהמטרה העיקרית שלהם היא לחפש תכנים בלתי מודעים.

אם אתה מרגיש שתרופות יכולות לעזור, אפשר לנסות, אם כי נראה לי שהעיקר צריך להתמקד בטיפול פסיכולוגי.

איך שלא יהיה, אין שום סיבה לסבול.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודע מה לעשות - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

אתה לא יחיד , אני נתקל במקרים דומים בקליניקה.
    יש פיתרון וניתן לעזור.
    הסיבה המרכזית, פסיכולוגית.
    טיפול תרופתי , כגון SSRI יעזור להשיג הקלה בסבל
    טיפול פסיכולוגי משולב, יעזור להשיג תובנות והשגת גמישות התנהגותית
    לאחר הנ''ל תוכל לשנות דברים בסביבה, והשגת שינוי בחייך.

רוב המטופלים הקבועים שלי, זה שילוב תרופות ושיחות פסיכולוגיות, וזה השילוב הטוב ביותר לדעתי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו