מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פסיכוזה או התעוררות רוחנית?אני24/06/2015
הייתי מוצפת רגשית מהרבה בחינות.
ניסיתי להבין למה לעזאזל קשה לי עם המציאות הזאת? למה אני לא מאושרת?
שאלתי את עצמי שאלות ואז היה לי ”A-HA! Moment” בודד בו הבנתי משהו מהותי לגבי עצמי.
ראיתי אור בקצה המנהרה.
אור שנתן לי מוטיבציה לעשות סדר.
הרגשתי כמו בסצנה מתוך הסרט "מטריקס" .
סצנה בה מורפיוס בירך את ניאו באומרו:
"נראה שאתה מרגיש כמו אליס מתגלגל במחילות הארנב. אתה נראה כמו אדם שמקבל את מה שהוא רואה אבל מצפה להתעורר. אתה יודע שמשהו לא בסדר בחייך אך לא יכול להסביר את זה אבל אתה מרגיש את זה. זה כמו קיסם שתקוע בראש שלך"
- "מטריקס?" שאל ניאו.
- "למרבה הצער" ענה מורפיוס "אף אחד לא יכול להגיד לך מה זה מטריקס. אתה צריך לראות את זה בעצמך"
מורפיוס הראה לו שני כדורים.
"קח את הגלולה הכחולה" הוא אמר "ואתה מתעורר במיטה שלך וממשיך להאמין במה שאתה רוצה להאמין. קח את הגלולה האדומה ותישאר בארץ הפלאים ואני אראה לך עד כמה עמוק הוא חור הארנב."
לקחתי את הכדור האדום.
שמתי על השולחן את כל האמונות, המניעים והפטרנים שלי. בחנתי אותם אחד אחד. התבוננתי על הרגעים בהם הם נוצרו.
הבנתי ממה אני מורכבת. הבנתי מי אני.
הרגשתי שאני מטיילת בתת מודע של עצמי.
השינה שלי התהפכה. הייתי נשכבת לישון עם הזריחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך..
אני24/06/2015התהליך הלך והתעצם.
כשסיפרתי עליו לאחותי היא עמדה על כך שנלך לפסכיאטר.
כשסיפרתי עליו לפסכיאטר הוא רשם לי כדורים אנטי- פסיכוטיים למניעת פסיכוזה.
הסכמתי לשתות שליש מהכדורים במהלך שבועיים רק כדי שאחותי תהיה רגועה.
חוץ מעייפות, האטה בקצב המחשבות (תכלס, באה לי טוב) וטיפטוף של חלב מהפטמות הם לא עשו לי כלום. הפסקתי איתם. המשכתי לקלף שכבות.
מצד אחד הרגשתי בדידות נוראית כי אף אחד לא הבין את מה שאני עוברת חוץ מגוגל ויוטוב. מצד שני, ידעתי שאני עוברת תהליך מאוד מהותי.
לא רציתי לעצור אותו. עם כל הקשיים שבו.
ככל שהבנתי יותר על עצמי ככה הבנתי יותר על האנושות כולה ולהיפך.
הבנתי שיש לי השפעה על האנושות ולה יש השפעה עלי.
אנחנו מערכת אחת.
חיפשתי להבין את המערכת הזאת בפסיכולוגיה פסכיאטריה, מדע, מוסיקה, ספרות, פילוסופיה, קולנוע, דת, בודיהזם, קבלה, מודעות, התעוררות רוחנית, חלומות צלולים.
הייתי צמאה לתשובות. חיפשתי אותן מבפנים ומבחוץ.
"צירופי מקרים" לא פסקו להגיע.
הרגשתי שיש סינכרון בין המחשבות שלי למה שקורה במציאות.
הרגשתי שאני בהצגה. כמו בסרט "המופע של טרומן".
תהיתי אם אני משוגעת.
עברה שנה מאז שזה התחיל.
זה עדיין נמשך.
איכשהו, כל הזמן הזה, הצלחתי להישאר עם הרגליים (לפעמים עם קצות האצבעות) על הקרקע ולא לאבד את הקשר עם המציאות האובייקטיבית.
אני מותשת מצד אחד, מתרגשת ממה עוד נשאר לי לגלות מצד שני.
הרי, תוך שנה הזאת, גיליתי כל כך הרבה. ניסיון לנסח את זה במילים נידון לכישלון.
אני רק יכולה להעיד שמאז שזה התחיל, אני מרגישה הרבה יותר חזקה, מודעת, מאוזנת ושלווה עם עצמי ועם סביבה שלי.
אודה להתייחסותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדעה אישישת
שמוליק25/06/2015שלום רב.
אינני רופא.
התמודדות עם קשיים נפשים, אמורה להביא לתחושה של סיפוק ושל משמעות בחיים.
על מנת להגיד את מה שעובר עלייך כהפרעה פסיכולוגית - חלק התנאים לכך הם חוסר התסגלות וסבל, ויש להטיל ספק האם המקרה שלך עונה על הקריטריונים האלה.
גם אם כן, אז עדיין לא בטוח שטיפול תרופתי הוא הפיתרון האידאלי; יש הרבה מטופלים שסבלו ממה שתיארת, ועבורם ייתכן שעדיף להתמקד יותר בפתרונות המבוססים על טיפולים פסיכולוגיים.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)