מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפחתת השימוש בסוליאןצורך סוליאן26/06/2015
שלום ד"ר
יש לי היסטוריה של כ5 שנים בתחום נטילת תרופות פסיכאטריות. בשנתיים האחרונות ואולי מעט יותר אני נוטל את התרופה סוליאן. כיום המינון עומד על 650 מ"ג ליום.עם השימוש בתרופה (כשהיתה על 600 מ"ג) חלה התייצבות משמעותית בתפקודי (נדמה לי שאין לי כבר יותר ביטויים של סכיזופרניה) ואני יוצא בין השאר לעבוד וללמוד. מכאן נפתחה השאלה כיצד להפסיק? בחודשים האחרונים ניגשתי לפסיכיאטרית שלי עם תלונות על עייפות והיא יעצה לי להתחיל להוריד את המינון. עשיתי זאת במהלך ארבעת החודשים האחרונים כשאני מוריד בצורה מתונה ביותר את המינון:
תחילה הורדתי כל יום 20 מ"ג עד שהתחלתי לחוש לא טוב. הורדתי אח"כ פעמיים בשבוע והתחלתי לחוש הלם ומיתנתי שוב את ההורדה. כתבתי הרבה במחברת ותופעה זו חלפה. בשלב זה הורדתי 20 מ"ג פעם בשבוע (כשכל יום אני לוקח 600 מ"ג) הרגשתי שהכוחות חוזרים אליי יחד עם אי שקט, כך במשך כ3 חודשים (עם ירידה מתונה מאוד במינון כאמור) וזה היה נסבל. לאחרונה הרגשתי ממש באי שקט יבעייפות מנטלית. בת זוג עזבה אותי כשהרגישה שהקשר לוקח ממנה הרבה כוחות (ויש בסיס לחשוב שאולי זה בגלל ההתנהלות חסרת השקט שלי). בשבוע האחרון אני ממש מרגיש שהפסיכוטיות חוזרת אליי. אני לא עקבי לא שקט חסר חשיבה רחבה נוטה להרים את הקול ברמה כזו או אחרת על הקרובים אלי כמו בניסיון לשחרר מתוכי שדים (הרגשות לא שקטות). היום אני מפסיק להוריד את המינון (אפילו שזו היתה הורדה נמוכה מאוד) ואני נתקפתי ביאוש והרגשתי שהדרך היחידה לשמור על האיפוס היא להעלות את המינון בחזרה- אז לקחתי הרגע עוד 50 מ"ג לפחות אד שאראה את הדברים אחרת.
ד"ר! רציתי לשאול האם ישנה דרך בדוקה להוריד את המינון של סוליאן והאם נכון בכלל לשאוף להיות במצב ללא תרופה כשהדופמין לא 'חוגג' במח ועושה בעיות.
ובמקביל האם ניתן לטפל בעומס פסיכוטי על מערכת העצבים בלי תרופה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר!!!
שמוליק27/06/2015שלום רב.
ראשית, אני מכבד את דעתו של אלי. הוא פעיל בפורום הרבה מאוד זמן, והוא באמת משתדל לעזור לאנשים הפונים לפורום, ויש הרבה אמת בדבריו.
אני רואה בו דמות ראויה לחיקוי והערצה בעצם זה שהוא התמודד עם התפרצויות פסיכוטיות שנבעו בגלל שימוש בסמים. מי שמתמודד עם התפרצויות פסיכוטיות, צריך לשאוב ממנו עידוד ולהאמין שגם הוא יכול להתמודד.
עם זאת, ד"ר דוידאור כתב כבר הרבה פעמים, שההתייעצות בפורום - גם אם מדובר בתשובה של אחד מהרופאים המנהלים את הפורום - איננה הווה תחליף לייעוץ של הרופא המטפל המכיר טוב יותר את מצבו של המטופל.
לאחר ההקדמה הזו, אני אציין, שגם אני סבלתי מתופעות של עייפות וקשיים תיפקודיים שהיו תופעות לוואי של תרופות אנטי-פסיכוטיות, ומהסיבה הזו החלטתי להפיק אותן. השאלה האם להוריד את המינונים או להפסיק לאחר הטבה במצב היא שאלה שתלויה בכל מטופל באופן אינדבידואלי.
אפשר לנסות להיטיב את המצב ע"י טיפולים פסיכולוגיים, ותוך כדי שיפור במצב - כמובן תוך התייעצות עם הרופא המטפל - ניתן להוריד מינונים ולבסוף גם להפסיק.
ישנם מקרים שבהם הרופאים קובעים באופן נחרץ שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה. אמנם ישנם חולים שסובלים מעייפות וקשיים תיפקודיים ואינם נוטלים תרופות, כך שלא ניתן להאשים את התרופות, אך אין וודאות מוחלטת, ולכן צריך לומר את כל האמת שיכול להיות שמדובר בתופעות לוואי של התרופות. כשלא אומרים את כל האמת - זה פוגע באמון של המטופל, וכאשר האמון נפגע - לא ניתן לטפל כראוי.
לדעתי, אסור לייאש מטופלים שסובלים מתופעות הלוואי של התרופות שאין להם תקנה והם יצטרכו כל החיים לקחת תרופות (או להיות בסיכון גבוה של התפרצויות פסיכוטיות).
יש לרופאה שלי מטופל שהיה במשך 15 שנים באישפוזים חוזרים ונשנים, וכעת הוא כבר שנה בלי אישפוזים, ומבחינתה, אע"פ שכרגע היא איננה רואה לנכון להוריד מינונים אע"פ שהוא סובל מתופעות הלוואי - יכול להיות שבעתיד המצב ישתפר ויהיה אפשר להוריד מינונים ואף להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי. סתם כך לייאש מטופלים, זה עלול להחמיר את המצב שלהם.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלות
צורך סוליאן29/06/2015תודה רבה אגב מה אלו תסמינים שליליים? אתה הפסקת את השימוש בתרופה האנטי פסיכוטית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפחתת השימוש בסוליאן - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור28/06/2015סוליאן עובד במנגנון מיוחד
עד מינון 200- 300 מ'ג , יכול לעורר ולשפר מוטיבציה.
מעבר ל 400- 600 מתחיל לעבוד כנוגד פסיכוזה לכל דבר, כולל תופעות לוואי ככל שעולים .
השאלה מורכבת, ראשית למה להפסיק ? האם טיפול יעיל ? מה המצב הקליני תוך כדי ירידה במינון ?
רופא מטפל שמכיר, היחיד שיכול לתת תשובה מדויקת ומקצועית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר
צורך סוליאן29/06/2015סוליאן אכן עזר לי. אך נורא רציתי להוריד אותו בגלל העייפות ואף הרופאה יעצה לי לנסות. ניסיתי להוריד אותו בצורה מאוד מתונה ובסוף קיבלתי הרבה אי שקט. האם הגיוני הדבר שבהמשך יהיה ניתן להוריד אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק29/06/2015שלום רב.
תסמינים שליליים, הם בהגדרה דברים שבדרך כלל אדם רגיל מסוגל לעשות ואילו חולה מתקשה בהם, בכלל זה נכנסים תסמינים כגון עייפות, חולשה, קשיים תיפקודיים וכיו"ב. בניגוד לתסמינים חיוביים שבהם החולה מדמיין דברים שאינם קיימים, ובכלל זה קליטה בחושים של גירויים שאינם קיימים ומחשבות שווא.
אני הפסקתי את הטיפול בתרופות האנטי-פסיכוטיות לגמרי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשמוליק תודה על העידוד
צורך סוליאן30/06/2015מותר לי לשאול אותך:
-איזו תרופה לקחת
-במשך כמה זמן לקחת
-והאם היא ניתנת במקרים חריפים יותר או פחות -מהתחלה של סכיזופרניה (כמו שהיה אצלי) , בעצם אם המשבר שאתה חווית נחשב קל יותר משלי בסקירה שטחית אם מותר לשאול
בברכה ובהודאה משתמש בסוליאן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובות
שמוליק01/07/2015שלום רב.
התרופות האנטי-פסיכוטיות שלקחתי היו טרוקטיל, ואח"כ היו הרבה החלפות: פרפנאן, זיפקרסה, סמאפ, ובסוף ריספרדאל.
את הטרוקטיל לקחתי למשך כחצי שנה אחרי האישפוז שהיה בגיל 18, ובסוף הפסקתי.
את שאר התרופות שהיו אחרי האישפוז השני לקחתי במשך כ3 שנים.
ההבדל בין מקרין חריפים יותר לחריפים פחות אמור להתבטא במינון של התרופה, ולא בסוג התרופה.
נראה לי שהמקרה שלי שייך למקרים החמורים, שכן היה מדובר במצב פסיכוטי חריף.
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

