שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    עדי
    27/06/2015

האם אנשים בעלי "עירנות רגשית" גבוהה יותר בעלי סיכוים גדולים לפתח סכיזופרניה?. אני מדבר על אנשים בעלי הבנה רגשית גבוהה שאוהבים לתהות ברחבי התודעה עם ראיה פילוסופית עמוקה ואולי גוון של רוחניות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    27/06/2015

אני לא רופא רק סכיזופרן
    סכיזופרניה מתפתחת אצל אחוז אחד מהאוכלוסייה בדרך כלל יש מרכיב גנטי מעורב בעניין.
    שימוש בסמים יכול לגרום להתפרצות המחלה.
    לא ניתן להעריך מראש מי יפתח סכיזופרניה ומי לא .
    במידה ובמשפחה אין בעיות פסיכיאטריות הסיכויים שתתפרץ סכיזופרניה נמוכים סך הכל.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אנונימי
    27/06/2015

לא מחייב שימוש בסמים. לפי מה שהבנתי ממך התופעה גנטית וכימית במוח ללא קשר להיבט פסיכולוגי כמו ילדות קשה וכו'...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    27/06/2015

ילדות קשה טראומה לחץ נפשי ואירועים סביביתיים עלולים לגרום לפריצת המחלה אבל לא אצל כל אחד רק אצל המועדים לכך אותו אחוז אחד של אנשים.
    כלומר המרכיב הגנטי הביולוגי משחק תפקיד חשוב.
    לחץ טראומה ילדות קשה לא תגרום כל אחד סכיזופרניה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• והכי חשוב - להתמודד

שמוליק
    27/06/2015

שלום עדי.

אינני רופא.

צריך לראות באלי דמות מופת. הוא התמודד עם הסכיזופרניה ומנהל אורח חיים טוב. צריך לקבל השראה ולהאמין ביכולת להתמודד.

גם אני התמודדתי עם משהו דומה. אצלי האיבחון היה קצת שונה; סכיזו-אפקטיב; זה איזה שילוב של סכיזפורניה עם מאניה-דיפרסיה.

יש בינינו הבדל שבעייני הוא משני בחשיבותו; אני הפסקתי את הטיפול התרופתי. לדעתי הפרט הזה הוא משני בחשיבותו, לעצם העניין שמי שמתמודד יכול להאמין ביכולת שלו להתמודד גם מהסיפור של אלי וגם מהסיפור שלי - וזה בעיניי המסר הכי חשוב.

שאלת הטיפול התרופתי היא שאלה פחות חשובה, ולכל מטופל מתאים טיפול אחר, כך שאין זה מן הנמנע שמטופל אחד נזקק לטיפול תרופתי ומטופל אחר לא. בכל מקרה, צריך להתייעץ עם הרופא המטפל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    28/06/2015

אם זה מופיע פתאום בחיים, ולא היה לפני, ייתכן ומדובר בהתחלת מצב פרודרומלי של סכיזופרניה , במיוחד עם מלווה בנסיגה חברתית , אקדמית ותעסוקתית. באם יש ספק , מומלץ בדיקה, לפעמים התחלת טיפול נוגד פסיכוזה בשלב מוקדם יכול לתרום לשמירה תפקודית וקוגנטיבית טובה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו