מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- איך ניתן לעזור לי?אמא28/06/2015
שלום רב,
אני סובלת מזה שנים ולדעתי עם החרפה מסוימת בשנים האחרונות מחרדת בריאות, החרדה משתלטת עלי ולא נותנת לי לתפקד בצורה נורמטיבית. המחשבות ש מציפות במהלך היום הם ברמה של מחשבות טרדניות ואפילו מעט אובססיסיביות ברמת האינטנסיביות שלהן.
לדעתי, איכות חיי ירודה מאוד ואני נעדרת שמחת חיים בסיסית בשל חרדה זו.
איזה טיפול יהיה היעיל ביותר עבורי? רופאת המשפחה הציעה טיפול ב CBT.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולי גם תרופות
שמוליק29/06/2015שלום רב.
אינני רופא; עברתי ארבעה אישפוזים, ואני רואה חשיבות רבה לעודד אנשים להתמודד עם הקשיים ולהאמין בעצמם.
עצם הפנייה שלך לפורום מעידה על נכונות להתמודד, ואין שום סיבה שלא תצליחי.
מה שנחשב לטיפול העיקרי ב O.C.D. הוא אכן טיפול קוגניטיבי התנהגותי (C.B.T.), אבל לעיתים נותנים טיפול תרופתי כדי להקל על התסמינים, ולו רק בתחילת הטיפול.
בכל אופן, הטיפול הוא אינדבידואלי, וכדאי לסמוך בעניין על שיקול הדעת של איש המקצוע (פסיכולוג קליני או פסיכיאטר) ועל הגישה האישית של המטופל, שאם יש למטופל נטייה להעדיף טיפול תרופתי או טיפולים פסיכולוגיים - הדבר ישפיע.
בין כך ובין כך - תאמיני בעצמך שאת יכולה להתמודד, והשאלה איך להתמודד היא שנייה בחשיבותה.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לעזור לי? - תגובה
ד''ר אירנה ספקטור-סרבנוגור29/06/2015שלום רב,
היום , הטיפול המקובל בהפרעות חרדה למיניהן הוא טיפול תרופתי בנוגדי דיכאון וחרדה מקבוצת SSRI. הטיפול בדרך כלל מביא לשיפור יחסית מהיר, עם מיעט תופעות לוואי כאשר התרופות בטוחות גם לאורך זמן.
טיפול התנהגותי קוגניטיבי CBT - יכול לתת גם הוא מענה טוב להפרעות חרדה רבות, אך הטיפול דורש שיתוף פעולה והשתתפותו הפעילה של המטופל כגון ביצוע שיעורי בית, חשיפות וכד'. בחלק מהמקרים ניתן להעזר בשני סוגי הטיפול, זאת בהתאם למאפיינים הספציפיים של הפרעת החרדה אצל אותו המטופל.
כדי לקבוע מהו הסוג המועדף של הטיפול מבחינת הסיכויים שלך להגיע לשיפור מהיר ויציב לאורך זמן, מומלץ לפנות ליעוץ של המומחה בתחום - פסיכיאטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)