שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    פונטיוס
    28/06/2015

אני לא סכיזופרן ואין לי הפרעות פסיכוטיות (למיטב ידיעתי). אך יוצא לי הרבה פעמים "לדבר" בתוכי עם עצמי. (לא מדובר בקולות שאיני שולט בהם ואיני יודע מה מקורם). אני מצליח להגיע להחלטות לאחר "דיון עם עצמי". קשה לי להסביר את זה אבל האם אדם יכול לשמוע את המחשבות של עצמו או דיון מחשבתי של אדם עם עצמו נחשב "נורמטיבי"?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• תשובה

שמוליק
    29/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

מה שאתה מתאר זה בהחלט חריג ולא נורמלי. אבל לא די בכך כדי שהדבר ייחשב להפרעה פסיכולוגית.

כדי שהדבר ייחשב להפרעה פסיכולוגית זה צריך לגרום לסבל (לעצמך או לסביבה) וצריכה גם להיות חוסר הסתגלות; כלומר ירידה ברמה התיפקודית באופן משמעותי.

אם שאר הקריטריונים אינם קיימים - לא מדובר בהפרעה פסיכולוגית, אבל אם אתה חש בסבל - כדאי לטפל ולא לסבול.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אנונימי
    29/06/2015

אני לא רואה את זה בתור סבל. אלא דיון עם עצמי והמחשבות שלי כמובן שכל התהליך אילם לחלוטין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשביל מה?

שמוליק
    29/06/2015

שלום רב.

אינני רוצה לומר חלילה שהדיון אינו לגיטימי, אבל לצורך מה שאלת את השאלה?

אם אתה לא סובל - אז הכל בסדר.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו