תרופות שגרמו להזיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופות שגרמו להזיות
    אנונימי
    30/06/2015

שלום רב.
    בת משפחתי בת 35 עם ילדים מאושפזת כעת בבית חולים בגלל שהיא בדיכאון ובגלל שהיא חושבת שהיא בסכנה ושעוקבים אחריה.
    אני יודע שהיא לקחה כדורים כלשהם בגלל לחץ מבעלה ואולי אפילו הכריחו אותה. בדיקות הדם הראו חולשה והיו לא טובות
    השאלה שלי אם מישהו יודע אם יש כדורים או חומר שהיו יכולים לתת לה שיגרום למצב הזה(בין אם בגלל שלקחה או בגלל שהפסיקה לקחת אותם) או איזשהו כדור עם תופעות לוואי . לפני 3 ימים היא הייתה בסדר גמור. אשמח לענות לשאלות שיעזרו לכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופות שגרמו להזיות

הוספת תגובה

• בהצלחה

שמוליק
    30/06/2015

שלום רב.

אינני רופא.

אי אפשר לדעת מהו הטיפול התרופתי הנכון מבלי לבדוק את העניין בצורה יותר מעמיקה.

בכל אופן, חשוב לי לומר שאפשר להתמודד ולא צריך לחשוש מסטיגמות ודברים כיו"ב. אני אומר את הדברים כמי שעבר ארבעה אישפוזים.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה הגורם

אנונימי
    30/06/2015

שאלתי בעיקר היא אם ישנה תרופה שיכלה לגרום למצב הזה בשימוש או בהפסקת שימוש בה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

אלי
    30/06/2015

לעיתים תרופות עלולות לגרום לתופעות מסוג זה אצל אנשים מסויימים
    כלומר שמעתי על אנשים שפיתחו פסיכוזה כתוצאה מנטילת תרופה לדיכאון.
    אני לא רופא אבל שימוש בסמים עלול גם כן לגרום לתופעות כאלה
    מצב של איבוד בוחן מציאות ופרנויות יכול להיווצר גם ללא קשר וללא טריגר ברור.
    השאלה כמה זמן זה נמשך וכמה רחוק מהמציאות היא נמצאת.
    יתנו לה תרופות אנטיפסיכוטיות ויאזנו אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הגיוני

שמוליק
    01/07/2015

שלום רב.

מה שאלי כתב הגיוני.

התרופות האנטי-דיכאוניות מגבירות נוראפניפרין וסרטונין. ידוע שהסם L.S.D. הוא מגביר סרטונין, כך שייתכן שתרופות אנטי-דיכאוניות יגרמו לאותו אפקט כאשר שינה רגישות מיוחדת לכך, או כשמדובר במינונים גבוהים.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוסר ידע מוביל לבורות!!!

רונן
    01/07/2015

אדון שמוליק היקר ..תרופות נוגדות דיכאון אינן מגבירות סרטונין !!! הן חוסמות את הסרטונין שכבר קיים בתא העצבי זה הכל!!! כל הניסיונות לתאר כאילו תרופות נוגדות דיכאון גורמות להחמרה של מצב או משהו מהסוג הזה זה סתם תרוץ עלוב של כל אותם אנשים שלא לוקחים אחריות ומנסים להאשים גורם אחר בבעיה שלהם! אני מזכיר שוב..מי שמחליט לקחת טיפול תרופתי עושה זאת לאחר שכבר יש לו בעיה והוא מנסה לפתור אותה ולא ההפך! אז שמוליק שאתה כותב משהו תשתדל להבין מה אתה כותב ולא סתם להטעות את הקורא.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שמח שאתה מבין יותר לעומק

שמוליק
    01/07/2015

שלום רונן.

תודה על ההערה; היא אכן במקומה. אני שמח שאתה מבין את הדברים יותר לעומק ומדייק יותר.

אכן תרופות אנטי-דיכאוניות הן מכבות ספיגה חוזרת של סרוטונין, וע"י העיכוב הסרוטונין נשאר יותר זמן בסינפסה וזה מגדיל את הסיכוי שהסרוטונין ייקשר לקולטן בתר סינפטי ויגרום לפוטנציאל פעולה, ולכן הן אגוניסטיות לסרוטונין.

אבל תעשה לי טובה, מי שאינו מכיר את המושגים האלה, לא יבין כלום, ולכן העדפתי להשתמש במושגים שיותר קלים להבנה מאשר לרדת לרזולציות גבוהות יותר.

חוץ מזה, מי שצריך טיפול תרופותי וזה מביא לו יותר תועלת מאשר נזק - צריך לקחת, אבל צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סבבה שמוליק

רונן
    01/07/2015

אני שמח שיש בינינו הבנה...לצערי גם אני למוד ניסיון ועדיין לצערי ולא לשמחתי לי הטיפול התרופתי עזר ולצערי אני ממש חושש להפסיק להשתמש בו מחשש שאחזור לאיך שהייתי לפני הטיפול. עד היום אף רופא לא הצליח לפתור לי את שורש הבעיה וגם לא שיחות! אם הייתי יודע היום שאני יכול ללכת לישון בלילה להרדם לישון 7 שעות ולהתעורר בטבעיות עוד היום הייתי מפסיק לצרוך את הכדורים. הסיפור שלי דומה לעוד הרבה מקרים של בעיית שינה,בדיקות דם תקינות ,בדיקות נוירולוגיות תקינות ,עיסוק בספורט ,עבודה מסודרת ועדיין לא נרדמים בלילה ולאף אחד אין תשובות ,לא מעבדת שינה ולא רופא משפחה .פשוט המוח מסרב לתת פקודה לגוף להרדם..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בשמחה.

שמוליק
    01/07/2015

שלום רונן.

אני באמת מאחל לך הצלחה רבה בהתמודדות עם בעיות השינה. אני התמודדתי עם משהו אחר, כך שהנסיון האישי שלי לגמרי לא רלוונטי עבורך.

אתה אדם יקר, ובכל פעם שהנושא של בעיות שינה עולה לדיון, אתה מנסה לתרום מנסיונך האישי.

אני מאחל לך שתהיה חזק עד שתמצא פיתרון לבעיות השינה.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו