מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שינת לילה לא מספקתאורי05/07/2015
בוקר טוב,
אני סובל מסכיזופרניה.
בתק' האחרונה (שבועיים+-) איני מצליח לישון בלילה מעל 6 ש', מה שכמובן לא מספק אותי (אני שואף ל-8 ש'+ גם כי איני ישן בצהריים).
כל ערב אני נוטל לומינל 150 מ"ג וכן כדור שינה ממש לפני השינה=סטילנוקס 10 מ"ג.
(ניתן גם לציין שלאורך היום אני נוטל 2 מ"ג קלונקס.)
הרבה פעמים במצב זה הפסיכיאטר טען שאין מה לעשות.
האם הוא צודק לדעת המומחים פה?
איך ניתן בכ"ז לשפר המצב?
אציין גם שאני עושה ספורט- הליכות של 0.5 ש' מדי יום!
בתודה מראש על התגובות,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
שמוליק05/07/2015שלום אורי.
אינני רופא.
קודם כל, לדעתי שינה של 6 שעות ביממה זה סביר. אם אני זוכר טוב, אז ד"ר דוידאור אמר באחת מהתוכניות שלו ברדיו, שישנם אנשים שזקוקים לפחות שעות שינה ביום וזה בסדר, באל ודע לב מרת נפשו, ולכן יש להתייחס לתלונה שלך במלוא תשומת הלב.
ככלל, אני בטוח שהאמירה של הרופא שאין מה לעשות, פירושה הוא שהדברים נכונים בהתייחס ליידע שלו כרופא, אבל תיאורטית, יכולים להיות חידושים במדע הרופאה שיהיה בהם כדי לתת פיתרון. יכול להיות שישנם גם פתרונות בגישות שונות מאלו של הרופאה המערבית הקלאסית. בכל אופן, לא צריך להתייאש; ישנו פתגם שאומר שניתנה לרופא רשות לרפא, ולא ניתנה לו רשות לייאש...
עליי לציין, שבדרך כלל סכיזופרניים סובלים משנת יתר שספק האם מדובר בתסמינים שליליים של המחלה, ספק אם מדובר בתופעות לוואי של התרופות האנטי-פסיכוטיות, אבל עדיין, גם אם מדובר בעניין נדיר - צריך להתייחס לתלונה ברצינות.
אם יש לרופאים איזה רעיון - הם ישמחו לייעץ :-)
כל טוב, ובהצלחה.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינת לילה לא מספקת - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור07/07/2015יש לברר את מרכיב ההתמכרות, בגלל השילוב הנ''ל.
ממליץ חוו'ד נוספת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)