מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף !! זקוקה לעזרהצ'יפופו09/07/2015
חברה שלי , אישה בת 69 , אחות בפנסיה , שכל חייה תפקדה נמצאת כרגע באישפוז כפוי . היא אישה שלא נישאה ואין לה ילדים . יש לה חברים אחרים טובים , אבל לדעתי מדובר בטעות חמורה , שרק תחמיר את מצבה .
היא עברה הליך רפואי , ניתוח , ולאחר מכן באו חברים להשגיח עליה . משהו השתבש והיא נמצאת במצב של פסיכוזה קלה . עקב כך התאשפזה באישפוז כפוי במוסד לחולי נפש . התוצאה היא שהטראומה של הניתוח והאנשים הרבים שנכנסו לעולמה - רק מתעצמת במקום כמו מוסד לחולי נפש. היא מודעת למצבה והתביישה שאגיע לבקר אותה . בכל זאת הגעתי -אני לא אשת מקצוע , רק מורה במקצועי. משיחה שערכתי עמה התרשמתי שהיא אכן במצב פסיכוטי קל -קל מאד , ומה שיכול לעזור כרגע היא תמיכה נפשית בבית , שאני מוכנה לספק לה ,ואני בטוחה שיש רבים אחרים שיהיו מוכנים לכך . יש הרבה אנשים שהיא חברה איתם וקרובה להם . הבעיה היא שלא מוכנים לשחרר אותה , גם לא לאשפוז יום , וגם לא לשבת ואני חוששת שבמצבה העדין זה יכול להיות הרסני . אנא תגובתכם בדחיפות , מה ניתן לעשות .
עוד אציין , שאני גרה רחוק , ומטופלת בילדים , אבל מוכנה להשגיח השגחה צמודה על חברתי , ואני יודעת שיש עוד רבות וטובות , אחיות בפנסיה שעבדו איתה וחברות טובות אחרות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לחכות עד שהמצב יתייצב
שמוליק09/07/2015שלום רב.
אינני רופא.
קודם כל, אני עברתי החוויה הזו של אישפוז כפוי כמה פעמים בחיים, ואני ממש לא מתרגש מאירוע כזה יותר מדיי. זה נכון שבשביל מי שעובר את החוויה הזו בפעם הראשונה, זה עלול להראות כסוף העולם, אבל כדאי להתעודד; זה ממש לא סוף העולם.
רק כאשר המצב שלה ישתפר ויהיה יציב, יהיה ניתן לשחרר אותה.
דבר נוסף שנראה לי שחשוב להתייחס אליו הוא הטיפול התרופתי.
מנסיון אישי, אני זרקתי את התרופות אחרי האישפוז הראשון וגם אחרי האישפוז השני, כיוון שהתרופות עשו אותי "זומבי". כדאי לציין שלא לכל אחד זה קורה, ומי שאינו סובל מתופעות הלוואי - לא כדאי להפסיק.
גם מי שרוצה להפסיק - כדאי לעשות זאת בתיאום עם רופא ומתוך אמון בו.
ראשית, צריך להתייעץ עם הרופא לגבי קצב ההורדה כדי למנוע תסמיני גמילה מיותרים. בנוסף לכך, צריך להודיע בצורה ברורה על ההחלטה, מפני שלא ניתן לסבול מתופעות הלוואי, תוך ידיעה לסיכון הכרוך בכך, ולבקש לחזור לטיפול במקרה של החמרה במצב.
את הטיפולים הפסיכולוגיים צריך להמשיך וליידע את המטפל על ההחלטה.
הפסקה ללא ליווי של רופא, גורמת להרגשה ש"עשיתי משהו לא בסדר", שעלולה להגביר חרדות ותחושות של "רודפים אחריי" שעלולים לאפיין את התקופה שאחרי אישפוז כפוי.
בכל אופן, זה ממש לא מומלץ להפסיק מייד אחרי שיחרור מהאישפוז, כדאי לחכות לפחות כמה חודשים עד לרגיעה.
הרופאים ייתנו תשובה בשבוע הבא; לא לפני כן.
מקווה שעזרתי.
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)