מרגיש כמו מת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מרגיש כמו מת
    פליקס
    11/07/2015

אם בפסיכוזה הכל חי יותר,אז עם כדורח אנטי פסיכוזה הכל מת יותר,מרגיש שהכל עמום,רדום,ובכללי אני רואה תחיים חסרי חיות ורגש ונפש. באסה לחיות ככה זה לא כמו שהייתי בעבר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מרגיש כמו מת

הוספת תגובה

• יכול להיות שמדובר בתופעות לוואי

שמוליק
    12/07/2015

שלום רב.

אינני רופא.

אני מכיר את התופעה הזו מחוויה אישית. אחרי ותוך כדי אישפוז בשל התקפים פסיכוטיים, הרגשתי כמו מת כמוך.

יכול להיות שההסבר לכך הוא תופעות לוואי של התרופות ובמיוחד של תרופות אנטי-פסיכוטיות. לעיתים, אומרים שמדובר בתסמינים שליליים של המחלה, אע"פ שאין בכך שום וודאות ושוללים את האפשרות של תופעות לוואי של התרופות. זה חמור מאוד אם לא אומרים את כל האמת.

יכול להיות שטיפולים פסיכולוגיים ייטיבו את המצב, ובעתיד יהיה אפשר להוריד מינונים ואף להפסיק את הטיפול התרופתי לגמרי. לרופאה המטפלת שלי יש מטופל שבמשך 15 שנים היה באחישפוזים חוזרים ונישנים, וכרגע הוא כבר שנה בלי אישפוזים. אמנם היא לא רואה לנכון להוריד מינונים, אבל בעיקרון, המצב יכול להשתפר, ומבחינתה, קיימת אופציה כזו שבעתיד הוא לא יצטרך טיפול תרופתי כלל. גם במקרים קשים, לא צריך לייאש את המטופל מהאפשרות של הפסקת הטיפול התרופתי ומהסבל מתופעות הלוואי שלו.

כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ולבדוק את העניין.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני ללא טיפול תרופתי.

פליקס
    12/07/2015

אינני לוקח תרופות,לא מבין בדיוק מה עובר עלי,קשיים בלהפעיל תחשיבה,בקיצור נכה. יש לי נכות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי...

שמוליק
    12/07/2015

שלום רב.

יכול להיות שההפסקה הייתה לא מזמן, וצריך לתת לגוף להתנקות.

יכול להיות שיש עליך לחץ מהסביבה (משפחה חברים וכיו"ב) שמנסים ללחוץ עליך לקחת תרופות על פי ההמלצה של הרופאים, והלחץ הזה לכשעצמו יכול לגרום להרגשות רעות.

יכול להיות שהבעייה עצמה עדיין לא טופלה כראוי.

יכול להיות שגם אף אחת מההשערות איננה נכונה...

בכל אופן, אני מאחל לך בהצלחה. מגיע לך לחיות חיים טובים ומאושרים.
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני שנתיים כבר לא לוקח כדורים

פליקס
    13/07/2015

כן זה כנראה מכל הטיפולים,נשארתי דפוק מזה בקיצור,אין דרך חזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם לי היה סרווקוול 600 בין היתר

פליקס
    13/07/2015

וביכלל לא היה לי פסיכוזה. לפני כל הטיפולים הייתי בסדר,היה לי המון רגשות,וזיכרונות,ונפש הרבה יותר עשירה,והיום 80 אחוז מזה נמחק נשארתי כמו איזה צמח שמנותק מעצמו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צריך לשבור את השתיקה!!!

שמוליק
    13/07/2015

שלום רב.

זו לא הפעם הראשונה שאני נתקל בחברים בפורום שמתלוננים על כך שהם סובלים מ"זומביות" זמן רב אחרי שהם הפסיקו את הטיפול התרופתי.

אצלי משום מה זה לא קרה, וכחצי שנה אחרי הפסקת הטיפול התרופתי, חזרתי לעצמי.

אני מניח שלחברות התרופות יש אינטרס ברור שמקרים כאלה לטאטא מקרים כאלה אל מתחת לשטיח, ולנסות לטעון שאין דברים כאלה.

כדאי לציין, שבדרך כלל, מי שכבר נכנס לטיפול תרופתי, במיוחד אם זה קרה אחרי אישפוז, אז כמעט ואין סיכויי להגיע למצב כזה של הפסקת הטיפול התרופתי. מעבירים אותם שטיפת מוח אינטנסיבית שאי אפשר בלי, ואם לא מצליחים לשכנע את המטופלים, אז הרבה פעמים מצליחים לשכנע את המשפחה.

ליבי איתך ועם כל אלה שנמצאים במצב דומה, אבל באמת שאינני יודע מה לעשות, ואין בנסיון האישי שלי שום פיסת מידע שתוכל לעזור.

שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מרגיש כמו מת - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2015

ייתכן ומדובר בתופעות שליליות..
    יש פתרונות כיום, שינוי טיפול ואו להוסיף אדרונקס.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהו אדרונקס? יש לציין שאיני מטופל

פליקס
    16/07/2015

כלל,נקי לגמרי. מה שאני מרגיש זה מצב מתמשך של נכות בחשיבה,אי יכולת לייצר וליצור,כמו נכות שכלית מסויימת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלוהים הוא רשע

שמוליק
    18/07/2015

זה שאני יכול להגיד לך

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו