מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- 4 פסיכוזות תוך פחות משנתיים.לילי02/05/2008
לקראת סוף גיל 14 לאחר אהבה נכזבת פרצה לי פסיכוזה ראשונה.
לאחר שבועים שמלווים טיפול תרופתי ופסיכולוגי ההתקף כמעט עבר עד הסוף ועליתי כמה קילו.
הפסקתי ליטול תרופה ללא ידיעת הרופא והוריי החליטו לקחת אותי שוב לרופא שהחליט להאשפז אותי שנית. ההתקף השני החל שוב והוא היה יותר גרוע מהראשון בהרבה, הביאו לי מינון עצום של כמה תרופות ונראיתי זוועה והרגשתי עוד יותר רע.
הייתי מאושפזת כמעט 4 חודשים וזה היה נורא להיות במקום כזה מרוחקת מהכל, מהמשפחה ומהחיים הרגילים.
אחרי 4 החודשים שחררו אותי וחייתי כרגיל בביתי, הייתי צרכיה לחזור ללימודים למבחנים ולכל שאר לחצי החיים.(ריבים משפחתיים, בגרויות בהמשך,שמועות שהפיצו עליי וכו'...).
הייתי צריכה להתמודד עם 17 הקילו שעליתי, מקודם הייתי בחורה רגילה ודי רזה, וכמובן עכשיו הרבה יותר קשה לי מחינת המשקל שלי והיחס של המשפחה שלי בעקבות המשקל והמראה הנוכחי.
אני מאוד משתדלת להרזות בעזרת אכילה בריאה והמון ספורט בכל יום, רזיתי 11 קילו ואז שוב העליתי חזרה מכיוון שהוסיפולי את הריספונד ל4 מ"ג כל יום ועוד 400 מ"ג ואלפורל שיש להם המון השפעה עליי, לפי דעתי התרופה האנטי פסיכוטית, ריספונד היא זאת שעוזרת לי ומונעת ממני התקף.
והתרופה ואלפורל רק גורמת לתופעות לוואי וגורעת במצבי, זה מתסכל שהפסיכיאטר לא מסכים איתי, אני צריכה את ייעוצכם במצב הזה באופן הכרחי, מה כדאי לעשות לגבי כל הבעיות?(משקל,עייפות מצטברת, חוסר מוטיבציה והרגשה כללית?)
שני ההתקפים שהיו לי הנוספים הם בחודשיים האחרונים, יכול להיות שפספתי יום אחד לקחת תרופה ואולי בגלל זה פרץ ההתקף השלישי והרביעי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
אני02/05/2008היי אני לא רופאה אבל ממה שכתבת אם אין לך אמון בפסיכיאטר שלך אולי תחליפי או לפחות תתיעצי עם עוד אחד. אם תרצי יש לי משהי טובה.
בכל מקרה גם אני לקחת כדורים ותופעות הלוואי עדיפות על הפסיכוזה, לא?
לגבי המשקל גם אני עליתי 20 קילו וכעת בתהליך ירידה, כל עוד זה בשליטתך את תרדי.
לגבי יתר הדברים זה נכון שהכל ביחד זה מלחיץ אבל תכנסי שלב שלב לדברים ומה שסובל דיחוי שיחכה, לא בוער (אני מבינה שאין לך בעיה קיומית).
לגבי הרכילות שימי פס אנשים שוכחים יותר מהר ממה שאת תשכחי את המקרה אז תני לזמן לעבור. במקומות עבודה זה קצת יותר גרוע כי לא רוצים אנשים חולים...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
אני02/05/2008היי שוב,
הבעיה קיימת גם אצל אחד ההורים שלך או במשפחה הקרובה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך.
לילי02/05/2008לא.אין לאף אחד דבר כזה.
זה בטוח לא תורשתי.
כולם במשפחתי ברוך ה' בריאים, כולל המשפחה המצומצמת(הורים אחים ועוד קרובים).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד''ר ערן ואדים הראל
לילי02/05/2008אשמח אם תענה לי על שאלותיי הבאות:
1. אני נוטלת ריספונד 4 מ"ג כל יום, אתה בטח יודע שהיא תרופה אנטי פסיכוטית, ואני נוטלת ואלפורל כל יום 400 מ"ג כבר כמעט חודשיים, לשתי התרופות האלו יש המון תופעות לוואי וזה משפיע עליי מאוד, קשה להתעלם מהעובדות, עייפות, חוסר מטויבציה, נמנום שנשמך כמעט כל היום וכל יום, תיאבון מטורף שדי קשה לשלוט בו, ולכן גם קשה לי לקום מוקדם בבוקר ללימודים ו/או להתאמן במכון כושר כדי לרדת במשקל, מכיוון שהעליתי כמעט 20 קילו מאז הטיפול בשתי התרופות הללו, השאלה מורכבת מכמה שאלות משניות,
א.למה הרופא רשם לי את התרופה ואלפורל אם היא לא קשורה לפסיכוזה?(יש לציין כי עברתי פסיכוזה).
ב.המצב שלי טוב ואני מרגישה 100% שעבר לי ההתקף הפסיכוטי, אין הזיות, אין מחשבות שווא ברוך ה', למה הרופא רצה להעלות לי את המינון של הואלפורל ל800 מ"ג ליום בתוספת 4 מ"ג ריספונד והאם זה מזיק? כי לפי דעתי זה יכול להיות קטלני אפילו, אם אני בקושי סובלת את המינון הנוכחי אז מה יהיה עם מינון כה גבוה?!
ג.האם אוכל מתישהו להפסיק ולסיים את הטיפולים התרופתיים?
2.א. יש לציין כי נטלתי רק ריספונד 2.5 מ"ג, לאט ובהדרגה נטלתי רק 1 מ"ג ואחרי חודש של נטילה זו ההתקף הפסיכוטי הרביעי פרץ, אז איך אוכל בכל מקרה לחיות בלי תרופות?
ב.ניתן להיות בטיפול פסיכולוגי ממוקד במקום התרופות, כדי שאוכל להילחם בהתקף, או שחובה ואי אפשר בלי תרופה?
3.הבנתי שיש תחליפים לתרופות פסיכיאטריות, כמו מגנזיום וטיטניום שמרגיעים את הגוף, הם טבעיים והם יעילים יותר, האם ניתן להשתמש בהם כתחליף יומיומי לתרופות שאני נוטלת(ריספונד וואלפורל)?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה ללילי
ד''ר ערן ואדים הראל04/05/2008דפלפט ניתן בתוספת לתרופה אנטיפסיכוטית במידה ויש גם שינויים קיצוניים במצב הרוח או כתוספת שמחזקת את פעילות התרופה האנטיפסיכוטית. הניטור של דפלפט נעשה ע"פ רמה בדם ולכן אני מעריך שהרופא שלך רצה להעלות המינון. דפלפט וריספרדל שתיהן בעלות פוטנציאל להשמנה ועל כן יש לשקול במצבך את השילוב הנ"ל. כפי שתארת כשהודת מינון ריספרדל ל- 1 מג' פרצה פסיכוזה ועל כן מומלץ שכן תטלי תרופות למניעה. מגנזיום ותוספי מזון שונים אינם מהווים תחליף לתרופות. כפי שייעצה לך חברה מהפורום נראה כי אינך נותנת אמון ברופא המטפל שלך ועל כן הייתי ממליץ לך לפנות לייעוץ נוסף.
בברכה,
דר' הראל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)