מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעה דו קוטיבית סכוזורפניה ומאניהיפעת13/07/2015
שלום, אני שנים סובל ממחלת נפש . לאחרונה היה לי התקף קשה ואושפזי כחודש במחלקת מיון והשהייה וגם כמה ימים במחלקה סגורה והיה לי נורא קשה שם לא הסתדרתי. עדיין ללא שיפור. אני מרבה לבכות, לצעוק ומלא במחשבות מוזרות ומנותקות מהמציאות. כעת נתנו לי את הטיפול הנ"ל- אני מטופל ב סוליאן 600 מג שמחולק לבוקר צוהרים וערב , דפלפט כרונו 1000 מג מחולק בוקר וערב, וולים 10 מג בערב. רציתי לדעת מה דעתך על השילוב ? מתי אחוש בהקלה, כי שוחררתי לבית ואני עדין מרגיש לא טוב. מה ניתן לעשות בנוסף? והאם ייתכן ואין טיפול ממשי למחלתי חוץ מהרגעות למינהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הטיפול התרופתי נראה הגיוני
שמוליק13/07/2015שלום יפעת.
אינני רופא.
הטיפול התרופתי נראה הגיוני.
אכן, מטרת הטיפול התרופתי היא להקל על תסמינים ולא לרדת לשורש הבעייה. אבל עם זאת, צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.
גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק תרופות אינו מספיק יעיל, ושכדאי ורצוי לשלב טיפולים פסיכולוגיים.
הבעייה היא שזה יותר קשה ודורש יותר מאמץ; הן מהמטפל והן מהמטופל. הרבה פעמים גם לוקח הרבה זמן עד שמוצאים מטפל מתאים. אין בכך כדי להעיד על המקצועיות של המטפלים, אלא מדובר בעניין של התאמה.
יכול להיות שעם הזמן, תוך כדי הטבה במצב, תהיה הפחתה של המינונים ואף הפסקה מוחלטת של הטיפול התרופתי.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעה דו קוטיבית סכוזורפניה ומאניה - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור16/07/2015השילוב נשמע סביר.
לגבי תגובה - זה מאוד אינדיבידואלי, תלוי במספר גורמים, לא רק תרופות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)