הפרעה דו קוטיבית סכוזורפניה ומאניה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעה דו קוטיבית סכוזורפניה ומאניה
    יפעת
    13/07/2015

שלום, אני שנים סובל ממחלת נפש . לאחרונה היה לי התקף קשה ואושפזי כחודש במחלקת מיון והשהייה וגם כמה ימים במחלקה סגורה והיה לי נורא קשה שם לא הסתדרתי. עדיין ללא שיפור. אני מרבה לבכות, לצעוק ומלא במחשבות מוזרות ומנותקות מהמציאות. כעת נתנו לי את הטיפול הנ"ל- אני מטופל ב סוליאן 600 מג שמחולק לבוקר צוהרים וערב , דפלפט כרונו 1000 מג מחולק בוקר וערב, וולים 10 מג בערב. רציתי לדעת מה דעתך על השילוב ? מתי אחוש בהקלה, כי שוחררתי לבית ואני עדין מרגיש לא טוב. מה ניתן לעשות בנוסף? והאם ייתכן ואין טיפול ממשי למחלתי חוץ מהרגעות למינהם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הטיפול התרופתי נראה הגיוני

שמוליק
    13/07/2015

שלום יפעת.

אינני רופא.

הטיפול התרופתי נראה הגיוני.

אכן, מטרת הטיפול התרופתי היא להקל על תסמינים ולא לרדת לשורש הבעייה. אבל עם זאת, צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו.

גישתם העיקבית של הרופאים בפורום היא שטיפול המבוסס רק תרופות אינו מספיק יעיל, ושכדאי ורצוי לשלב טיפולים פסיכולוגיים.

הבעייה היא שזה יותר קשה ודורש יותר מאמץ; הן מהמטפל והן מהמטופל. הרבה פעמים גם לוקח הרבה זמן עד שמוצאים מטפל מתאים. אין בכך כדי להעיד על המקצועיות של המטפלים, אלא מדובר בעניין של התאמה.

יכול להיות שעם הזמן, תוך כדי הטבה במצב, תהיה הפחתה של המינונים ואף הפסקה מוחלטת של הטיפול התרופתי.

כל טוב,
    שמוליק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעה דו קוטיבית סכוזורפניה ומאניה - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    16/07/2015

השילוב נשמע סביר.
    לגבי תגובה - זה מאוד אינדיבידואלי, תלוי במספר גורמים, לא רק תרופות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו