מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה לקרובת משפחהלאה14/07/2015
קרובת משפחה שלי סובלת ממשהו שאני לא יודעת להגדיר, ואני מבקשת עזרה גם בהגדרת הבעיה וגם ייעוץ איך להתנהג איתה.
הבעיה:
יש לה קושי עצום לשמוע על עצמה מילים מסוימות מאחרים,
אם היא שומעת משהו שלא נראה לה היא נתפסת על זה ושואלת את אותו בן אדם שאלות אבסורדיות וחוזרות על עצמן (למשל: למה אתה חושב שזה ככה? איך הגעת למסקנה הזאת? היא יכולה לשאול את זה עשרות פעמים) וכל תשובה שהיא מקבל לא מספקת אותה ורק גוררת שאלות נוספות.
הפחד הכי גדול שלה הוא שאנשים יחשבו שיש לה בעיה נפשית כלשהי, שהיא לא זוכרת משהו, שהיא לא מבינה משהו, שהיא ממציאה משהו.
אם מישהו יגיד לה למשל שהיא צריכה טיפול פסיכולוגי היא תשגע אותו במשך הרבה זמן (עשרות שיחות טלפון ביום שבמהלכן היא תשאל למה אתה חושב שאני צריכה טיפול ושאלות נוספות).
היא לא תבין בכלל שמקור הבעיה הוא אצלה, היא תהיה בטוחה שמי שאשם זה הבן אדם שאמר לי את מה שהיא לא אהבה.
אני קרובת משפחה שלה ואני אוהבת אותה, ובדרך כלל אותי היא תופסת בדברים כאלה הכי הרבה.
השאלה שלי היא איך להתנהג ואיך לעזור לה? כי היא לא מוכנה לשמוע על טיפולים...
ואיך כדאי לי להתנהג כדי לשמור על הבריאות הנפשית שלי? כי לא תמיד יש לי סובלנות לשאלות שלה ולפעמים אני מתעצבנת מזה אבל מצד שני אני מבינה שאני צריכה לעזור לה רק לא יודעת איך.
אני רוצה רק לציין שמדובר בבחורה בת 48 אמא לילד בן 20, נשואה ולא מרוצה מחיי הנישואים שלה (מה שידוע לי זה שגם הבעל וגם הבן דיי סובלים מהשאלות הכפייתיות האלה...)
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נראה שיש מה לעשות...
שמוליק14/07/2015שלום לאה.
אינני רופא.
אני יכול להגיד שאני הייתי במצב די דומה לפני שאושפזתי בכפייה.
אמנם במקרה שלי, אפשר לומר שהיו גורמים סביבתיים שהשפיעו על המצב שלי, והם הם היו הגורמים הדומיננטיים, רק שאי אפשר היה לשנות אותם. במשך הזמן הבנתי שאני צריך לשפר את ההתנהלות שלי מול הגורמים האלה שלא ניתן לשנות אותם.
אני מניח שמן הסתם, יש לכך סיבה, אך כיוון שהיא איננה מעוניינת לשמוע על טיפולים, אז כנראה שהיא תמשיך לסבול, אלא אם כן היא תמצא מישהו (וזה יכול להיות גם מישהו שאין לו כלל הכשרה מקצועית) שהיא תתן בו אמון. רק אז יש איזה סיכוי לטיפול; הבסיס לטיפול הוא יחס של אמון בין המטפל והמטופל.
מה שאני מציע, זה להניח לעניין עם כל הכאב, ולדאוג לרווחתם של שאר האנשים, קרי את הבעל והבן.
מה שכתבת שאת מרגישה צורך בתמיכה נפשית - אני מאמין שהכיוון הזה נכון; את עוברת חוייה לא קלה, וזה בסדר גמור לקבל תמיכה נפשית. ניתן לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר.
אני מצטער שהתחזית שלי היא כזו פסימית; יכול להיות שיימצא מישהו שהיא תוכל לתת בו אמון ולפתוח את הדברים, עד אז יהיה קשה מאוד לדעת מה הסיבות לכך, וממילא יהיה קשה לטפל.
כל טוב,
שמוליק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)