פרנויות ותחושת רדיפה!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרנויות ותחושת רדיפה!
    אלעד
    15/07/2015

הייתי קצת בדיכאון בגלל שפיטרו אותי מהעבודה.. וזה גרם לי להיכנס למצבי לחץ שהובילו לחרדות... אז החלטתי לנסות טיפול תרופתי, הפסיכיאטר המליץ על לוסטרל ובשבועיים הראשונים הרגשתי ממש נהדר, התרופה הזאת גרמה לי בשבוע הראשון לתחושת "היי" ממש מהנה... אבל אז שמתי לב שהיא גורמת לי לעייפות כרונית ולתחושת תשישות אז החלטתי להחליף את התרופה לציפרלקס, שגם איתה בשבוע וחצי הראשון היה ממש סבבה ונעים. אבל אז התחילו תועפות פשוט מפחידות, התחלתי להרגיש רדוף ולהרגיש תחושה של עוינות מצד הסביבה... אכלתי סרטים שכל הסובבים מסביבי צוחקים עליי ומדברים עליי... גם כל הארבעה וחצי חודשים שלקחתי את התרופה הזאת היה לי כמעט כל יום סיוטים בלילה שמנעו ממני לישון בצורה נורמלית.

והכי הכי מפחיד, זה שנדמה לי שהתרופה הזאת הייתה גורמת לי להזיות שמיעה, אני עד היום לא בטוח אם באמת שמעתי קולות או שפשוט דמיינתי ואכלתי סרטים שאני שומע קולות.

חקרתי את העיניין קצת באינטרנט וגיליתי משהו מאוד מאוד מטריד לגבי אותן תרופות אנטי-דיכאוניות. התרופות האלה גורמות להגברת קולטן סרוטונין בשם 5-HT2A, אותו קולטן שאחראי על קליטת סמים פסיכודלים כמו LSD, DMT , Mescaline וגם על ההשפעות הפסיכודליות של הקנאביס.

אני חייב להודות שלפני שהייתי לוקח את התרופות האלה הייתי מעשן קנאביס מידיי פעם, ולא היה לי כל חוויה שלילית עם קנאביס, אבל בזמן שהייתי על הכדורים וניסיתי לעשן פעם אחת, חשבתי פשוט שאני עומד להשתגע ! ! הפרנויה שהייתי מרגיש עם הכדורים רק התגברה והתחזקה עד כדיי כך שלא ידעתי אם אני בהזיות או שהכול באמת מתרחש, דמיינתי שאני בתוך המוח שלי והוא משחק איתי. הסטלה מהקנאביס הרגישה כל כך חזקה ואלימה שפשוט הרגישה כמו קניבואידים סינטטיים כמו נייס גאי.

מאז הפסקתי לעשן קנאביס, זה פשוט גרם לי לטראומה חזקה שהיום אני כבר לא נהנה לעשן... אבל הפרנויות שהרגשתי מהכדורים האלה עדיין נשארה.. וכבר הפסקתי לקחת אותם עוד מעט חודש.

כמה זמן יעבור על שהמוח שלי השתקם וכל הקולטנים במוח יחזרו להיות כמו שהם היו...?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    פרנויות ותחושת רדיפה!

הוספת תגובה

• אלעד היקר

רונן
    15/07/2015

אתה כותב אוסף של שטויות ...ומטעה את הקוראים ! השפעת אותם כדורים שלקחת מורגשת רק לאחר חודש לפחות ומה שהרגשת לאחר שבוע זה פשוט אפקט הפלציבו זה הכל...אתה מייחס חשיבות מאוד קטנה למקור הבעייה שלך ..היו לך חרדות ומצב שהפריע לך בתיפקוד ולכן לקחת כדורים ולא ההפך! לא לוקחים סתם כדורים זה לא סוכרייה או מסטיק. היו לך חרדות לפני וגם עכשיו יש לך חרדות. תן סיכוי לכדור לפעול וגם תן סיכוי לגוף להסתגל לתופעות הלוואי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקחתי את הכדורים 4 וחצי חודשים

אלעד 24
    15/07/2015

ארבע וחצי חודשים זה מספיק זמן... כדיי שהם יתחילו לפעול, והיה לי דיכאון קל עם קצת חרדות אבל ממש לא פרנויות ותחושות של רדיפה ותחושה שכל הסובבים אותי ממש עוינים. התופעות האלה התחילו מהכדורים ממש לא לפניכן! ועכשיו ראיתי בקופסה של הסרנדה שבהחלט כתוב בתופעות לווי רשום אתה מה שהרגשתי... סיוטי לילה, פרנויה, ועוינות. שלושת התופעות לוואי שנמשכו 4 וחצי חודשים... ועד עכשיו אני מרגיש אותם. יש מצב שהסרוטונין שלי במוח היה תקין ובכל זאת לקחתי כדורים שהגבירו אותו עוד יותר וכנראה זה גרם למשהו לא טוב! לדעתי עשיתי טעות שלקחתי את הכדורים האלה, לדעתי צריך לתת אותם רק לאנשים עם דיכאון קשה, כאלה שניסו להתאבד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוא רשם לי עוד כדור

אלעד 24
    15/07/2015

כדור שקוראים לו לוריוון שעושה לי הרגשה פשוט מדהימה... האופוריה שאני מקבל ממנו טוב יותר מכל זן קנאביס שניסיתי. לא מבין למה הפסיכיאטר הפסיכי הזה היה חייב לדחוף לי גם את כדורים של ה SSRI... רק גרמו לי לתחושה של שיגעון!!! אתמול לקחתי כדור אחד של לוריוון לפני מסיבה והיה פשוט תענוג הרגשתי היי מטורף. אני לא לוקח אותו כל יום כמובן בגלל שהבנתי שהוא מאוד ממכר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממליץ טיפול תרופתי

שמוליק
    18/07/2015

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שמוליק, מה קרה לך?

אלעד
    18/07/2015

היי שמוליק.

מה קרה לך?

אתה בסדר?

כל הזמן אתה מדבר על זה שהתרופות דפקו אותך, ועכשיו פתאום אתה ממליץ ככה על תרופות?

מה נסגר?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זה מישהו אחר

שמוליק
    19/07/2015

שלום אלעד.

אני שמח ששמת לב :-)

לפעמים זה קורה שמישהו משתמש בכינוי שלי, וכותב כל מיני דברים שאינם מתאמים להשקפותיי.

אין מה לעשות - לא ניתן למנוע מאנשים להשתמש בכינוי "שמוליק".

אבל עזוב, בוא לא ננסה להטיל דופי. יכול להיות שבאמת קוראים לו שמוליק.

בכל אופן, השאלה של הטיפול התרופתי היא בעיניי טפלה לגבי עצם ההתמודדות; אני בטוח שאנשים אחרים יכולים לשאוב מהסיפור שלי כוחות להתמודד, וזה מבחינתי העניין החשוב ביותר.

השאלה האם להתמודד עם או בלי תרופות - כאן צריך להפעיל שיקול דעת של כל מקרה לגופו, ובמפורש לא צריך לראות בי מודל לחיכוי בעניין הזה. מי שיכול להיות שיותר מתאים לו להתמקד בטיפולים פסיכולוגיים תוך שאיפה להפסיק את הטיפול התרופתי - אני אעודד אותו לבדוק את העניין מול הרופא המטפל, אבל שוב - נדרש שיקול דעת של הרופא המטפל שמכיר את המטופל.

כל טוב,
    שמוליק.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרנויות ותחושת רדיפה! - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/07/2015

ממליץ להיבדק על ידי פסיכיאטר אחר, הערכה נוספת,
    התרשמות אבחנתית ושלילת מצבים אחרים..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו