לוקחת ציפרלקס כבר 3 וחצי שנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לוקחת ציפרלקס כבר 3 וחצי שנים
    הידד לגראס
    16/07/2015

היי . אני בת 21
    בעבר התלוננתי פה על הפרעות שינה שנמשכות כבר מלא חודשים ולא עוברות שאני בטוחה שהן בגלל הציפרלקס .
    ההפרעות מתבטאות בעיקר בסיוטים נוראיים ובחלומות מוזרים בחתי פוסקים כל הלילה. הדבר כנראה גורם לשינה מאוד שטחית ובמהלך היום אני כמו זומבי ואינני מצליחה לתפקד בעיקר בעבודה.
    אני סובלת מזה מלא. אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים שוכבת במיטה כמו מתה במקום לעשות את מה שבנות גילי עושות. הכל נעצר כבר מזמן אצלי ואני לא מתקדמת לאף מקום.
    הייתי שמחה להפסיק את הציפרלקס אבל תמיד שנסתע להפסיק ) גם אם בהדרגה ) המצב הנפשי שלי הדרדר הציעו לי להוסיף אדרונקס או וולבוטרין לביטול או הפחתת תופעות הלוואי של הציפרלקס . הפסיכיאטרית שלי בחרה בוולבוטרין מכיוון שהיא טוענת שהאדרונקס לא מטפל בחרדה אלא הוא יותר למצבי רוח.
    רציתי לשאול האם הציפרלקס בשילוב וולבוטרין בהכרח יעזור להפסיק את הרצף חלומות מוזרים שהרס לי את השינה וכרגע גם את החיים או שאצל כל אדם זה אינדיבידואלי? האם יש כדור אחר מה ssri במקום ציפרלקס שידוע בוודאות שאינו פוגע בשינה?האם אפשר לוותר על הציפרלקס ולעבור עם הזמן בהדרגה לוולבוטרין בלבד?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• מחכה למענה....

הידד לגראס
    20/07/2015

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מישהו יכול לענות?

הידד לגראס
    20/07/2015

בבקשה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לוקחת ציפרלקס כבר 3 וחצי שנים - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/07/2015

פחות סביר שהוולבוטרין יפסיק את סיוטי הלילה..
    לפעמים יש מקום לשנות ל SSRI אחר או SNRI
    כמו כן ניתן לישקול להוסיף קלונידין.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך אפשר לעבור רק לוולבוטרין?

הידד לגראס
    20/07/2015

הציפרלקס לא יעיל לי כבר וכידוע לוולבוטרין יש פחות תופעות לוואי...אפשר להפסיק עם הציפרלקס בהדרגה ולעבור לוולבוטרין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם כך אפשר לעבור רק לוולבוטרין? - תגובה

ד``ר יונתן דוידאור
    20/07/2015

וולבוטרין לא יעיל בהפרעות חרדה ואף יכול להחמיר, לכן יש לישקול זאת מול רופא מטפל אשר מכיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו