מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לוקחת ציפרלקס כבר 3 וחצי שניםהידד לגראס16/07/2015
היי . אני בת 21
בעבר התלוננתי פה על הפרעות שינה שנמשכות כבר מלא חודשים ולא עוברות שאני בטוחה שהן בגלל הציפרלקס .
ההפרעות מתבטאות בעיקר בסיוטים נוראיים ובחלומות מוזרים בחתי פוסקים כל הלילה. הדבר כנראה גורם לשינה מאוד שטחית ובמהלך היום אני כמו זומבי ואינני מצליחה לתפקד בעיקר בעבודה.
אני סובלת מזה מלא. אני מוצאת את עצמי הרבה פעמים שוכבת במיטה כמו מתה במקום לעשות את מה שבנות גילי עושות. הכל נעצר כבר מזמן אצלי ואני לא מתקדמת לאף מקום.
הייתי שמחה להפסיק את הציפרלקס אבל תמיד שנסתע להפסיק ) גם אם בהדרגה ) המצב הנפשי שלי הדרדר הציעו לי להוסיף אדרונקס או וולבוטרין לביטול או הפחתת תופעות הלוואי של הציפרלקס . הפסיכיאטרית שלי בחרה בוולבוטרין מכיוון שהיא טוענת שהאדרונקס לא מטפל בחרדה אלא הוא יותר למצבי רוח.
רציתי לשאול האם הציפרלקס בשילוב וולבוטרין בהכרח יעזור להפסיק את הרצף חלומות מוזרים שהרס לי את השינה וכרגע גם את החיים או שאצל כל אדם זה אינדיבידואלי? האם יש כדור אחר מה ssri במקום ציפרלקס שידוע בוודאות שאינו פוגע בשינה?האם אפשר לוותר על הציפרלקס ולעבור עם הזמן בהדרגה לוולבוטרין בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה למענה....
הידד לגראס20/07/2015* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישהו יכול לענות?
הידד לגראס20/07/2015בבקשה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלוקחת ציפרלקס כבר 3 וחצי שנים - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015פחות סביר שהוולבוטרין יפסיק את סיוטי הלילה..
לפעמים יש מקום לשנות ל SSRI אחר או SNRI
כמו כן ניתן לישקול להוסיף קלונידין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אפשר לעבור רק לוולבוטרין?
הידד לגראס20/07/2015הציפרלקס לא יעיל לי כבר וכידוע לוולבוטרין יש פחות תופעות לוואי...אפשר להפסיק עם הציפרלקס בהדרגה ולעבור לוולבוטרין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם כך אפשר לעבור רק לוולבוטרין? - תגובה
ד``ר יונתן דוידאור20/07/2015וולבוטרין לא יעיל בהפרעות חרדה ואף יכול להחמיר, לכן יש לישקול זאת מול רופא מטפל אשר מכיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)